Δ.Σ: Το Δημόσιο Χρέος θα ακολουθήσει πτωτική τάση

​Το Δημοσιονομικό Συμβούλιο εκτιμά ότι ο κίνδυνος απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους για τα έτη 2018 και 2019, είναι περιορισμένος.

Παρουσιάζοντας την Φθινοπωρινή Έκθεση του Σώματος, ο πρόεδρος Δημήτρης Γεωργιάδης σημείωσε ότι υπάρχει μικρό ενδεχόμενο απόκλισης, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στην περίπτωση που τα κρατικά έσοδα παρουσιάσουν μείωση.
Οσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, ο κύριος Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η Κύπρος έχει ακόμα σημαντικό δρόμο να διανύσει, αφού βρίσκεται αντιμέτωπη με τη γραφειοκρατία και την καθυστέρηση στην έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.
Αναφερόμενος στον φορέα διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, ο κύριος Γεωργιάδης, επεσήμανε την ανάγκη να έχει ως αποκλειστικό στόχο τη μεγιστοποίηση των εισπράξεων προς όφελος του δημοσίου, να μείνει μακριά από πολιτικές παρεμβάσεις και να διέπεται από αυστηρούς κανόνες. Όσον αφορά το σχέδιο "Εστία", τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν πιο αποτελεσματικά κριτήρια και σημείωσε ότι τη συγκεκριμένη ανάγκη επεσήμανε και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ανέφερε, τέλος, ότι εάν δεν υπάρξει εκτροχιασμός του πρωτογενούς πλεονάσματος τα επόμενα χρόνια, το δημόσιο χρέος θα ακολουθήσει πτωτική τάση και μέχρι το 2029 θα διαμορφωθεί κάτω από το 60% του ΑΕΠ.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:56

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Γάζα: Οι παλαιστινιακές αρχές ζητούν τη διενέργεια έρευνας για τους ομαδικούς τάφους σε νοσοκομεία της Γάζας
17:03
Οκτώ χρόνια φυλάκιση σε προπονητή για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων αθλητριών
15:21
Συνελήφθη επιχειρηματίας για την πυρκαγιά στην επαρχία Πάφου
15:00
Καμία ένσταση εναντίον υποψήφιων Ευρωβουλευτών
14:43
Μαρία Ζαχάροβα: Αν αναπτυχθούν πυρηνικά όπλα στην Πολωνία, θα αποτελέσουν θεμιτούς στόχους
14:34
Ρωσία: Εικοσιεξάχρονος καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης για "εσχάτη προδοσία"
13:57
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
13:00
Κατέρρευσε ο κυβερνητικός συνασπισμός του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας και των Πρασίνων
11:54
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
11:22
Επιχείρηση εναντίον του νοτίου Λιβάνου εξαπέλυσε το Ισραήλ
11:08
Αρχίζει ποινική διερεύνηση για στημένους αγώνες ποδοσφαίρου
10:47
Κατάρριψη μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τη φρεγάτα Ύδρα
10:41
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.