Συναντήσεις του ΠτΔ με Λιλλήκα, Παπαδόπουλο και Μαλά

Κυριότερος στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι να επιτελεί έργο προς όφελος των πολιτών και σε αυτή την προσπάθεια επιδιώκει τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «στη βάση της θέλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει προγραμματικές προτάσεις, εισηγήσεις πολιτικής και μέτρα που είχαν κατατεθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα συναντήσεις με τους κ.κ. Γιώργο Λιλλήκα και Νικόλα Παπαδόπουλο και θα έχει συνάντηση την 1η Νοεμβρίου με τον κ. Σταύρο Μαλά.

Οι συναντήσεις του Προέδρου γίνονται στη βάση εισηγήσεων και μέτρων που έχουν προτείνει οι τρεις υποψήφιοι και πρέπει να σημειώσουμε με ικανοποίηση ότι ο Πρόεδρος έχει ενώπιον του ένα σημαντικό αριθμό προτάσεων, οι περισσότερες από αυτές ήδη εφαρμόζονται αφού ήταν κοινές προτάσεις και περιλαμβάνονταν και στο πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός αριθμός άλλων προτάσεων που μπορούν, μετά από σχετική προκαταρκτική μελέτη που έγινε, να υιοθετηθούν και να συζητηθεί η εφαρμογή τους.

Στις συναντήσεις αυτές ο Πρόεδρος συζητά με τους υποψηφίους τον τρόπο εφαρμογής αυτών των προτάσεων καθώς και για άλλες προτάσεις.

Για τον Πρόεδρο είναι πολύ σημαντικό ότι δίδεται αυτό το μήνυμα συνεργασίας, διότι όπως έχει πει ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κυριότερος στόχος του είναι να επιτελεί έργο προς όφελος των πολιτών και σε αυτή την προσπάθεια επιδιώκει τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Και θα ήταν παράλειψη αν δεν αξιοποιούσε αξιόλογες εισηγήσεις που είχαν κατατεθεί από ανθυποψηφίους του κατά την προεκλογική προσπάθεια».

Ερωτηθείς είπε ότι «για ορισμένες προτάσεις χρειάζεται να γίνουν νομοθετικές πράξεις, αρκετές άλλες μπορούν να εφαρμοστούν συμπληρωματικά στο πλαίσιο πολιτικών που υπάρχουν, ενώ για ορισμένες άλλες μπορούν απλώς να υπάρξουν αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι επαφές, σταδιακά, η Κυβέρνηση θα προωθήσει αναλόγως τις διάφορες προτάσεις και βεβαίως θα γίνει ενημέρωση για εκείνες τις προτάσεις που υιοθετούνται».

Πηγή: ΓΤΠ 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:57

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Mείωση 2,5% των θανάτων σε τροχαία στην ΕΕ το 2019, σύμφωνα με Eurostat
15:47
Σε εξέλιξη η συζήτηση των 27 με τον ΓΓ του ΟΗΕ
15:32
Σε Παρέμβαση του κατά τη Σύνοδο του ΕΛΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
15:29
Σημεία δειγματοληψίας για τα προγράμματα ελέγχου με rapid test – 25 Ιουνίου 2021
15:27
Pfizer: Πολύ αποτελεσματικό το εμβόλιο κατά της παραλλαγής Δέλτα
15:20
Προκήρυξη διαγωνισμού «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εθελοντισμός»
15:18
Ικανοποιημένη η Μέρκελ για την επικείμενη εισαγωγή του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού
15:18
Κυρ. Μητσοτάκης: Αναμένουμε την άμεση ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού
15:14
Ο Ορμπάν υπεραμύνθηκε του αμφιλεγόμενου ουγγρικού νόμου στη Σύνοδο Κορυφής
15:10
ΕΕ: Ο Σ. Κουρτς τάσσεται υπέρ της πρότασης για διάλογο με την Ρωσία
15:08
Σ.Κυριακίδου: Η στρατηγική της ΕΕ για τα εμβόλια απτή απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης
15:03
«Πραγματική ευκαιρία» να κάνουν διακοπές οι πλήρως εμβολιασμένοι, λέει ο Μπόρις Τζόνσον
14:50
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand