Συναντήσεις του ΠτΔ με Λιλλήκα, Παπαδόπουλο και Μαλά

Κυριότερος στόχος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη είναι να επιτελεί έργο προς όφελος των πολιτών και σε αυτή την προσπάθεια επιδιώκει τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «στη βάση της θέλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας να αξιοποιήσει προγραμματικές προτάσεις, εισηγήσεις πολιτικής και μέτρα που είχαν κατατεθεί στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε σήμερα συναντήσεις με τους κ.κ. Γιώργο Λιλλήκα και Νικόλα Παπαδόπουλο και θα έχει συνάντηση την 1η Νοεμβρίου με τον κ. Σταύρο Μαλά.

Οι συναντήσεις του Προέδρου γίνονται στη βάση εισηγήσεων και μέτρων που έχουν προτείνει οι τρεις υποψήφιοι και πρέπει να σημειώσουμε με ικανοποίηση ότι ο Πρόεδρος έχει ενώπιον του ένα σημαντικό αριθμό προτάσεων, οι περισσότερες από αυτές ήδη εφαρμόζονται αφού ήταν κοινές προτάσεις και περιλαμβάνονταν και στο πρόγραμμα του Προέδρου Αναστασιάδη.

Υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός αριθμός άλλων προτάσεων που μπορούν, μετά από σχετική προκαταρκτική μελέτη που έγινε, να υιοθετηθούν και να συζητηθεί η εφαρμογή τους.

Στις συναντήσεις αυτές ο Πρόεδρος συζητά με τους υποψηφίους τον τρόπο εφαρμογής αυτών των προτάσεων καθώς και για άλλες προτάσεις.

Για τον Πρόεδρο είναι πολύ σημαντικό ότι δίδεται αυτό το μήνυμα συνεργασίας, διότι όπως έχει πει ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, κυριότερος στόχος του είναι να επιτελεί έργο προς όφελος των πολιτών και σε αυτή την προσπάθεια επιδιώκει τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Και θα ήταν παράλειψη αν δεν αξιοποιούσε αξιόλογες εισηγήσεις που είχαν κατατεθεί από ανθυποψηφίους του κατά την προεκλογική προσπάθεια».

Ερωτηθείς είπε ότι «για ορισμένες προτάσεις χρειάζεται να γίνουν νομοθετικές πράξεις, αρκετές άλλες μπορούν να εφαρμοστούν συμπληρωματικά στο πλαίσιο πολιτικών που υπάρχουν, ενώ για ορισμένες άλλες μπορούν απλώς να υπάρξουν αποφάσεις της Κυβέρνησης.

Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι επαφές, σταδιακά, η Κυβέρνηση θα προωθήσει αναλόγως τις διάφορες προτάσεις και βεβαίως θα γίνει ενημέρωση για εκείνες τις προτάσεις που υιοθετούνται».

Πηγή: ΓΤΠ 

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:57

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Μικρή μείωση σε μηνιαία βάση και αύξηση σε ετήσια στον αριθμό νέων αιτήσεων πολιτικού ασύλου στην Κύπρο
21:50
Λαγκάρντ: Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά
21:02
Πεσκόφ: Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν έναν περιορισμένο μεν αλλά ανοιχτό δίαυλο διαλόγου για τα πυρηνικά
20:24
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και επίθεση κατά των ΗΠΑ προχώρησε ο Ερντογάν
19:57
Έκτακτη καθησυχαστική δήλωση από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω των ανησυχιών για τη στερλίνα
19:22
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης
18:09
Πρώτο τεστ πλανητικής άμυνας: Συντριβή σκάφους της NASA σε αστεροειδή απόψε
17:38
Τον Μανώλη Γλέζο θα τιμήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο καιρού (26/09/22)
16:40
Το ΤΕΠΑΚ ψάχνει κτήρια προς ενοικίαση για κάλυψη στεγαστικών του αναγκών
16:23
Φώτης Φωτίου: Σε έξαρση η αδιαλλαξία της Τουρκίας
15:55
Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία από την επικράτηση της άκρας δεξιάς - Τζόρτζια Μελόνι: "Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε"
15:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand