Κύπριοι μαθητές συμμετείχαν για 2η φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής First Global Challenge

Η Κύπρος συμμετείχε για δεύτερη φορά στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής First Global Challenge που πραγματοποιήθηκε στο Μεξικό, μεταξύ 16 – 18 Αυγούστου. Την Κυπριακή αποστολή που αποτελείτο από μαθητές ηλικίας 15-18 χρονών, στήριξε το Cyprus Computer Society (CCS) και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το First Global Challenge δημιουργήθηκε από τον εφευρέτη Dean Kamen και είναι μια παγκόσμια εκδήλωση που προάγει τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, την Επιστήμη των Μηχανικών και τα Μαθηματικά. Στόχος του διαγωνισμού είναι να φέρει σε επαφή νέους από όλο τον κόσμο με σκοπό να καλλιεργήσει την επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ τους αναπτύσσοντας παράλληλα τη δημιουργικότητά και τις δεξιότητες τους βρίσκοντας καινοτόμες λύσεις στα προβλήματα της παγκόσμιας κοινότητας όπως νερό, ενέργεια, ασφάλεια, ιατρική, τροφή και εκπαίδευση.

Η Κυπριακή Ομάδα Ρομποτικής First Global αποτελείτο από τους μαθητές Χρήστο Σωτηρίου, Αντρέα Κούρρη, Νεόφυτο Πούλλου και Ευφροσύνη Λάμπρου από διάφορα σχολεία της Κύπρου. Οι ταλαντούχοι μαθητές έχουν στο ενεργητικό τους συμμέτοχες και διακρίσεις τόσο σε παγκύπριους διαγωνισμούς ρομποτικής όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής, τον Διεθνή Διαγωνισμό Robotex, τον Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής FIRST Global και τον Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής FIRST Tech. Ο μέντορας τους, Δρ Περικλής Λεγκ-Τσιεγκ, είναι καθηγητής στο Τμήμα της Επιστήμης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Μηχανικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, με ακαδημαϊκή εμπειρία στην εκπαιδευτική ρομποτική και πολυετή εμπειρία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής.

ev
Ο φετινός διαγωνισμός είχε θέμα την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την χρήση των ορυκτών καυσίμων και της πυρηνικής ενέργειας και πως σαν παγκόσμια κοινωνία πρέπει να συνεργαστούμε αξιοποιώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έτσι ώστε να επωφεληθούν όλοι οι λαοί από τις θετικές συνέπειες και τα πολλαπλά οφέλη που μας παρέχουν. Οι μαθητές εργάστηκαν συστηματικά υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους για τρεις και πλέον μήνες για την κατασκευή του δικού τους ρομπότ σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις και κανόνες του διαγωνισμού.

Η ομάδα της Κύπρου κατέλαβε τη 109η θέση από τις 161 ομάδες. Όπως ανέφερε ο Δρ. Περικλής Λεγκ-Τσιεγκ η θέση που κατέλαβε η κυπριακή ομάδα είναι αρκετά τιμητική λαμβάνοντας υπόψη το πολύ υψηλό επίπεδο του διαγωνισμού, το ότι διαγωνιστήκαμε εναντίον χωρών με αρκετά χρόνια εμπειρία σε διαγωνισμούς ρομποτικής καθώς και τις δυσκολίες τις οποίες είχε να αντιμετωπίσει η ομάδα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας της.

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:57

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Mεγάλης σπουδαιότητας η συντήρηση μωσαϊκών στην αρχαία Σαλαμίνα λέει ο Τ. Χατζηδημητρίου
14:40
Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη Γενεύη ενόψει της συνάντησης Μπάιντεν- Πούτιν
14:22
Κατάσβεση φωτιάς δίπλα από Γυμνάσιο Πόλεως Χρυσοχούς πριν να επεκταθεί
14:10
Χωρίς νόημα και αξία η Κοινή Διακήρυξη ΜED-7 σύμφωνα με τουρκικό ΥΠΕΞ
14:09
Μέτρα στις πύλες εισόδου της Δημοκρατίας για περιορισμό της εισόδου μεταλλάξεων του κορονοϊού
13:43
Συμπεράσματα Συνόδου ΕΕ-ΗΠΑ: οι διαφορές στην Αν.Μεσόγειο να επιλυθούν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
13:20
Ο Κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ν. Αναστασιάδη για όσα διαμείφθηκαν στη συνάντηση του με τον Τ.Ερντογάν
12:39
Εξαιρετικά αποτελεσματικές οι δύο δόσεις εμβολίων κατά της ινδικής μετάλλαξης
12:36
Στόχος μου δεν είναι να μοιραστώ τις ευθύνες της διακυβέρνησης, λέει ο ΠτΔ
12:24
Πίστωση χρόνου στην Κυβέρνηση από ΕΚΥΣΥ για επίλυση προβλημάτων συνταξιούχων, αλλιώς «δυναμικά μέτρα»
12:15
Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στην Κυβέρνηση, έχουμε πολλές διαφωνίες, δήλωσε ο Θεοπέμπτου
11:55
Η Δημοκρατική Παράταξη δεν θα συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα, δήλωσε ο Μ. Καρογιάν
11:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand