Η Μπολόνια επιβραβεύει την «πράσινη μετακίνηση»

Δελεαστικά κίνητρα στους κατοίκους και τους τουρίστες για να «εγκαταλείψουν» τα αυτοκίνητά τους και να επιλέξουν εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, όπως για παράδειγμα το ποδήλατο, δίνει μια ευρωπαϊκή πόλη.

Έτσι, όσοι επιλέγουν να πάνε στη δουλειά τους ή τη βόλτα τους με ποδήλατο ανταμείβονται με μια σειρά από παροχές, όπως για παράδειγμα μια μπύρα, ένα παγωτό ή ένα εισιτήριο για τον κινηματογράφο.
Η πρωτότυπη αυτή πρωτοβουλία γίνεται πράξη στη Μπολόνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας των τοπικών αρχών να στηρίξουν την «πράσινη» μετακίνηση.

Πώς λειτουργεί το «πρόγραμμα ανταμοιβής»

Το πρόγραμμα ονομάζεται Bella Mossa, και είναι μια ιδέα του Μάρκο Αμαντόρι. Στο πλαίσιό του όσοι επιλέξουν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους στο γκαράζ και να μετακινηθούν με ποδήλατο, με τα πόδια ή με τα μέσα μαζικής μεταφοράς ανταμείβονται με πόντους, οι οποίοι τους εξασφαλίζουν μια σειρά από δωρεάν παροχές.
Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να «κατεβάσουν» στο κινητό τους την σχετική εφαρμογή, να καταχωρήσουν σε αυτήν τον «πράσινο» τρόπο μετακίνησής τους και τη διαδρομή τους και στη συνέχεια θα εξαργυρώσουν τους πόντους που θα μαζέψουν με μία από τις παρεχόμενες προσφορές.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν περίπου 100 τοπικές επιχειρήσεις στις οποίες οι πολίτες μπορούν να «εξαργυρώσουν» τους πόντους που μαζεύουν για την οικολογική τους συμπεριφορά.

201659821


Είναι τέτοιος ο ζήλος των Ιταλών, που μάλιστα συναγωνίζονται ποιος θα συγκεντρώσει τους περισσότερους πόντους και άρα θα απολαύσει περισσότερες δωρεάν παροχές.
Η εφαρμογή διασφαλίζει πως όσοι την χρησιμοποιούν λένε την αλήθεια για τις μετακινήσεις τους και δεν «κλέβουν», ενώ παρέχει και πληροφόρηση σχετικά με το πόσο CO2 λιγότερο επιβαρύνεται η ατμόσφαιρα.

Πηγή: cnn.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:57

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Στα ημιτελικά του Αστάνα Open ο Τσιτσιπάς
14:26
ΑΠΟΕΛ: Καλωσόρισε τον Μιλόγεβιτς
14:23
«Οι συζυγοί μας συνεννοούνται καλά. Εμείς όχι», ανέφερε ο Ερντογάν για τις σχέσεις του με τον Μακρόν
14:17
Τα συμπεράσματα από την πανδημία συζήτησαν ειδικοί σε συνάντηση υψηλού επιπέδου για την Υγεία
14:01
Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους καρκινοπαθείς περιοχής Astrasol
13:37
Δήμος Αμμοχώστου: Ζήτησε συναντήσεις με τους πρέσβεις των 5 Μονίμων Μελών του ΣΑ του ΟΗΕ για τις νέες έκνομες ενέργειες στο Βαρώσι
13:34
Συμφωνία για παρουσία αποστολής της ΕΕ στα σύνορα Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
13:23
Σε εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό κατέρχονται την Κυριακή γυναίκες υπαξιωματικοί της ΕΦ
12:46
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα απαντά με αυτοπεποίθηση όταν προκαλείται
12:44
Στενότερη συνεργασία με τη Γαλλία για την ενεργειακή ασφάλεια προανήγγειλε η Βρετανία
12:32
Αυστραλία: Αυστραλοί επιστήμονες θέλουν να καλλιεργήσουν φυτά στη Σελήνη ως το 2025
12:05
Ολοκληρώθηκε η 9η Υπουργική Σύνοδος για το Περιβάλλον
11:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand