Ολοκληρώθηκε η Συνεδρία του ΕΣ-Δήλωση ΚΕ

​Στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου δεν προβλεπόταν να κατατεθεί συγκεριμένη πρόταση απο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εκχώρηση εξουσιών απο την Κεντρική κυβέρνηση στις συνιστώσες πολιτείες, στο πλαίσιο της ομοσπονδιακής λύσης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης υπέβαλε εισήγηση για προβληματισμό, πρόσθεσε ο κύριος Προδρόμου, σημειώνοντας οτι μπορούν στο πλαίσιο αυτό να ακουστουν ολες οι απόψεις και εισηγήσεις.
Ανέφερε επίσης οτι έγινε ενημέρωση για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τον ερχόμενο μήνα στην Κύπρο η απεσταλμένη του γενικού γραμματεάς του ΟΗΕ Τζειν Χολ Λούτ, με στόχο την επανέναρξη των διοαπραγματεύσεων.
Ο εκπρόσωπος επανέλαβε οτι ο πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε προς τον γενικό γρμματέα του ΟΗΕ την ετοιμότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών, επεσήμανε ωστόσο οτι αυτό που αναμένεται είναι η θετική ανταπόκριση της Τουρκικής πλευράς.

Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:58

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Σφοδρές αντιπαραθέσεις για πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για παραχώρηση δυνατότητας στην Υπ. Εμπορίου να καθορίζει πλαφόν στις τιμές των καυσίμων
15:47
Δραματική είναι η υγειονομική κατάσταση στο Πουρνάρα
15:30
Ιταλία: Πιθανή η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε όλη την χώρα και ο περιορισμός της ύδρευσης
15:23
Ολοκληρώνονται την Πέμπτη οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης
15:15
ΥΠΕΞ: Εάν επαναρχίσουν διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, τότε θα προχωρήσουν και οι προσπάθειες για αξιοποίηση του φυσικού αερίου
15:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand