Τραμπ και Ερντογάν: Να φωτιστούν «όλες οι διαστάσεις» της υπόθεσης Κασόγκι

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης την Κυριακή στην «ανάγκη να εξιχνιαστεί» η υπόθεση του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στο προξενείο του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην τουρκική προεδρία.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να φωτιστούν όλες οι διαστάσεις της υπόθεσης Τζαμάλ Κασόγκι», είπε η πηγή αυτή.

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης- πέραν της υπόθεσης Κασόγκι -για την κατάσταση στη Μάνμπιτζ της Συρίας, για την υπόθεση του αμερικανού ευαγγελικού πάστορα Άντριου Μπράνσον και για τον ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, καθώς και για τη διμερή συνεργασία της Άγκυρας και της Ουάσινγκτον στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο βασιλιάς Σαλμάν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τηλεφώνησαν στον γιο του δημοσιογράφου

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν και ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τηλεφώνησαν στον γιο του δολοφονηθέντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, τον Σάλαχ, για να του εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους, μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Κατά την ίδια πηγή, ο Σάλαχ Κασόγκι εξέφρασε στον βασιλιά και τον πρίγκιπα διάδοχο τις «ειλικρινείς ευχαριστίες του».

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ο Κασόγκι, γνωστός δημοσιογράφος που είχε επικρίνει αποφάσεις του πρίγκιπα διαδόχου, πέθανε κατά τη διάρκεια ενός «καυγά» μέσα στο προξενείο του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη. Επί δύο εβδομάδες, διέψευδαν ότι γνώριζαν τι του συνέβη ή ότι ευθύνονταν για την εξαφάνισή του.

Υπό 24ωρη αστυνομική φρούρηση η μνηστή του Τζ. Κασόγκι

Οι αρχές της Τουρκίας έχουν θέσει τη μνηστή του φονευθέντα σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι υπό 24ωρη φύλαξη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή την Κυριακή. Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο Κασόγκι, η Τζενγκίζ τον περίμενε ώρες έξω από το προξενείο. Όταν το πήρε απόφαση ότι δεν θα έβγαινε, ήλθε σε επαφή με τις τουρκικές αρχές, βάσει των οδηγιών του, αποκάλυψε η ίδια κατόπιν.

Πηγή: ΑΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.