Ελεύθερος χωρίς να κατηγορηθεί ο 41χρονος νοσηλευτής σε σχέση με την απαγωγή μαθητών στη Λάρνακα

Ελεύθερος αφέθηκε χθες το απόγευμα ο 41χρονος νοσηλευτής ο οποίος είχε συλληφθεί από την Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση της απαγωγής των δύο 11χρονων μαθητών, την περασμένη εβδομάδα στη Λάρνακα. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 41χρονος τελούσε από το περασμένο Σάββατο υπό διήμερη κράτηση, ύστερα από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αφού είχε συλληφθεί για διερευνώμενη υπόθεση παρέμβασης σε δικαστική διαδικασία, δηλαδή ότι προσπάθησε να επηρεάσει γιατρό να αναφέρει στην Αστυνομία πως παρακολουθούσε ιατρικά τον 35χρονο ύποπτο για την απαγωγή των δύο παιδιών, ενώ στην πραγματικότητα δεν τον παρακολουθούσε.

Εναντίον του νοσηλευτή, που συνελήφθη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής εξεταζόταν και υπόθεση παράνομης χορήγησης ηρεμιστικών χαπιών που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου υπόπτου – απαγωγέα των δύο παιδιών. Τα χάπια που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στο διαμέρισμα του 35χρονου στη Λάρνακα, φέρεται να του δόθηκαν από το νοσηλευτή χωρίς την απαραίτητη ιατρική συνταγή.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι τα συγκεκριμένα χάπια αναμείχθηκαν με λεμονάδα που φέρεται ο 35χρονος να έδωσε στα δύο παιδιά να πιουν αμέσως μετά την απαγωγή τους, γι αυτό όταν οι μαθητές εντοπίστηκαν βρίσκονταν σε κατάσταση ύπνωσης και σύγχυσης.

Σημειώνεται ότι μία από τις κατηγορίες που διερευνώνται εναντίον του 35χρονου υπόπτου είναι και αυτή της περιαγωγής σε κατάσταση νάρκωσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Αστυνομία, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 35χρονου που παραλήφθηκε από το διαμέρισμα του, μετά τις απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις, δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο ή παράνομο τόσο όσον αφορά την απαγωγή των δύο παιδιών όσο και πορνογραφικό υλικό.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου λήγει το διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης του 35χρονου και σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθούν οι έρευνες της Αστυνομίας, θα παρουσιαστεί εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του.

Οι έρευνες της Αστυνομίας προς πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζονται και με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, ο φάκελος θα διαβιβαστεί στην Γενική Εισαγγελία για περαιτέρω οδηγίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:26

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Βομβαρδισμός Ισραήλ σε Συρία - 36 νεκροί
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.