ΠτΔ: Δεν θα ακολουθήσω το δρόμο που ακολουθούν άλλοι

Την ελπίδα η έκθεση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, για τις καλές του υπηρεσίες στο Κυπριακό, θα δημιουργεί την προοπτική για μια νέα διερευνητική προσπάθεια που θα οδηγεί σε διάλογο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Είχε ερωτηθεί, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Μεγάλων Αναπτύξεων, τι προσδοκά από την έκθεση που θα καταθέσει ο Γενικός Γραμματέας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε, παράλληλα, να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την πρότασή του για αποκεντρωμένη εξουσία. Είπε ότι με τέτοιες δηλώσεις που ακούγονται είναι φυσικό κάποιοι να μη δίδουν πίστη σε όσα λέει. Επισημαίνοντας ότι την Τρίτη θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν θέλει να πει περισσότερα.  Δεν θα ακολουθήσω, είπε χαρακτηριστικά, το δρόμο που κάποιοι άλλοι ακολουθούν, πιστεύοντας ότι έτσι εξυπηρετούν το εθνικό συμφέρον.
Τόνισε ότι το εθνικό συμφέρον υπηρετείται όταν με σύνεση γίνεται ανταλλαγή απόψεων χωρίς δημοσιοποιήσεις και χωρίς εκ των προτέρων απορρίψεις.
Επανέλαβε ότι έθεσε κάτι για προβληματισμό και διερωτήθηκε τι το καλύτερο εάν όλοι είχαν συναίσθηση ευθύνης και συζητούσαν μεταξύ τους εάν αυτό είναι εφικτό ή όχι και ποια θα είναι τα αποτελέσματα μιας στασιμότητας, ή τα αποτελέσματα όσον αφορά την επιδιωκόμενη λειτουργικότητα της λύσης εάν τα πράγματα μείνουν στα όσα μέχρι σήμερα δογματικά κάποιοι εμμένουν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε.
Ερωτηθείς για τις γεωτρήσεις που θα αρχίσει η Άγκυρα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο πρόεδρος Αναστασιάδης διερωτήθηκε εάν τώρα θα παρέμβει στα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαΐδου
Πηγή: ΓΤΠ, Μετάδοση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:08

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Κοινή Δήλωση MED5 στη Μάλαγα, 24-25 Σεπτεμβρίου 2021
14:52
Αβέρωφ Νεοφύτου: Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα ξεκάθαρα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση
14:46
Πυρά κατά του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.
14:18
ΕΔΕΚ: Διεκδικεί η λύση να οδηγεί σε ένα λαό και ένα κράτος με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών
14:10
Ελλάδα:Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
14:01
Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Βατί Λεμεσού
13:49
ΑΚΕΛ: Ορθά ο ΠτΔ ανέδειξε την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά στην τοποθέτηση του έπρεπε να υπάρχει πρόταση για άρση του αδιεξόδου
13:27
Aπόλυτα ικανοποιημένος, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ από το περιεχόμενο της ομιλίας του ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
13:19
Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα
13:07
Η Αστυνομία προχώρησε σε 496 καταγγελίες για τροχαίες παραβάσεις
12:39
Yπουργός Εργασίας:Στα σκαριά ειδικό σχέδιο για στήριξη θαλασσαιμικών που δεν λαμβάνουν την ειδική παροχή
12:25
Σταυροδρόμι της 7ης Τέχνης τα Χανιά μέσα από το 9ο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου
12:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand