Βrexit:Χωρίς συμφωνία η συνάντηση Μπαρνιέ - Ράαμπ

Χωρίς συμφωνία κατέληξε τελικά η συνάντηση του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ με τον Βρετανό ομόλογό του Ντομινίκ Ράαμπ, περί τις 19:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Κύπρου) στις Βρυξέλλες.

Ο Μισέλ Μπαρνιέ ανακοίνωσε ότι παρά τις προσπάθειες και των δύο πλευρών, ορισμένα "ζητήματα κλειδιά" παραμένουν ανοιχτά. Ο κ. Μπαρνιέ, ως εκ τούτου θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 Οκτωβρίου ότι δεν υπάρχει ακόμα ολοκληρωμένη συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ το ίδιο θα πράξει και με τη διευθύνουσα επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σημειώνεται ότι εν αναμονή της όποιας συμφωνία, νωρίτερα στις 18:30 ώρα Βρυξελλών (19:30 ώρα Κύπρου) συνήλθε το Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων (COREPER), όπως ανακοινώθηκε από τις εθνικές αντιπροσωπείες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είχε ανακοινώσει από το Σάλτσμπουργκ στις 19 Σεπτεμβρίου, ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου θα ήταν η καθοριστική ημερομηνία για συμφωνία αποχώρησης και αν αυτή υπήρχε, στις 17 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα συνέρχετο εκτάκτως για να επικυρώσει τη συμφωνία.

Το τι θα συμβεί στις 17 Νοεμβρίου θα κριθεί από τους `27` την ερχόμενη Τετάρτη. Το πρόβλημα με τη βρετανική πλευρά παραμένει η αποφυγή του σκληρού συνόρου στη νήσο της Ιρλανδίας και το αδιαίρετο των τεσσάρων ελευθεριών και της κοινής αγοράς σε σχέση με τη μελλοντική σχέση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:09

Τελευταιες Ειδησεις

24 Σεπτεμβρίου
Η μείωση του βασικού επιτοκίου από την τουρκική ΚΤ προκάλεσε αναταραχές
18:47
Τηλεφωνική επικοινωνία Μακρόν-Τζόνσον
18:44
Η ΕΕ καταδικάζει τις κυβερνοεπιθέσεις «Ghostwriter» και δείχνει τη Ρωσία
18:30
Συνάντηση ΠτΔ - Λαβρόφ: Προσηλωμένη η Μόσχα σε λύση η οποία να συνάδει με τα ψηφίσματα των ΗΕ
18:06
Ηθική υποχρέωση του Γ. Ελεγκτή να συζητήσει δημόσια την έκθεσή του, υποστηρίζει ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
17:53
Την προσήλωση της ΚΔ για επίτευξη λύσης του κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας επανέλαβε ο ΠτΔ (βίντεο)
16:51
«Στη χώρα του γιατί»: Η εκπομπή που δίνει απαντήσεις στις πιο αθώες ψυχές με τον πιο ευφάνταστο τρόπο (trailer+photos)
16:31
Πτώση για την τιμή R του κορωνοϊού στην Αγγλία
16:17
Γεγονός οι πρώτες ουρές οχημάτων στα πρατήρια στη Βρετανία από οδηγούς που φοβούνται ελλείψεις καυσίμων
15:57
ΥΠΠΑΝ: Tο Πρόγραμμα του σχολικού αθλητισμού να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για την άσκηση
15:57
Ευχαριστίες Προέδρου Βουλής προς τον Πρέσβη της Κίνας για τις σταθερές θέσεις στο Κυπριακό
15:45
Xρηματοδότηση ύψους €65,5 εκ. από Τράπεζα Αναπτύξεως Συμβουλίου της Ευρώπης για ανέγερση και επέκταση σχολικών κτηρίων και αθλητικών εγκαταστάσεων
15:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand