Νέα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών θα εξαγγείλει ο ΥΠΠ την ερχόμενη εβδομάδα

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας στο θέμα της λήψης μέτρων τα οποία άπτονται της ασφάλειας και της υγείας των μαθητών.

Αυτό δήλωσε από την Παφο ο Υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης επισημαίνοντας ότι έχει ήδη συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία μελετά τα συγκεκριμένα ζητήματα και στην οποίαν συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Πρόσθεσε ότι το Υπουργείο του έχει ήδη εξαγγείλει τα πρώτα μέτρα που αφορούν την ασφάλεια και την υγεία των μαθητών στους σχολικούς χώρους όπως η λειτουργία ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στις εισόδους , η περίφραξη των χώρων των σχολείων και η τοποθέτηση φυλάκων ενώ είπε ο κ Χαμπιαούρης από την ερχόμενη εβδομάδα το Υπουργείο θα προχωρήσει στην εξαγγελία και άλλων μέτρων .

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών αποτελεί θέμα ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας για το Υπουργείο του γι’ αυτό είπε θα ξεκινήσει άμεσα από μηδενική βάση ο σταδιακός έλεγχος όλων των σχολείων με προγραμματισμό και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Ανέφερε ακόμη ότι πριν από δυο μέρες έχει ανακοινωθεί και παρουσιαστεί η εθνική στρατηγική για την πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας επισημαίνοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας αντιμετωπίζει πλέον ολιστικά το θέμα . Καταλήγοντας ο Κώστας Χαμπιαούρης είπε ότι η ασφάλεια των παιδιών στα σχολεία δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ψυχική , συναισθηματική και πνευματική.

Πηγή: Ολγα Ιωάννου, ΡΙΚ Πάφος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:09

Τελευταιες Ειδησεις

25 Σεπτεμβρίου
Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αλεξάνδρειας
16:00
ΚΑΤΑΛΑ: "Το καλύτερο είναι ότι η ομάδα μεγαλώνει"
15:46
Συμβιβασμός ανάμεσα σε Δόξα και Εθν.'Αχνας, το έφεραν 0 - 0 Πρινιωτάκης και Μπογκατίνοφ
15:36
Κοινή Δήλωση MED5 στη Μάλαγα, 24-25 Σεπτεμβρίου 2021
14:52
Αβέρωφ Νεοφύτου: Απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και υποστηρικτικός σε όσα ξεκάθαρα είπε ο ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση
14:46
Πυρά κατά του γενικού ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης.
14:18
ΕΔΕΚ: Διεκδικεί η λύση να οδηγεί σε ένα λαό και ένα κράτος με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών
14:10
Ελλάδα:Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν
14:01
Φωτιά σε εξέλιξη κοντά στο Βατί Λεμεσού
13:49
ΑΚΕΛ: Ορθά ο ΠτΔ ανέδειξε την τουρκική αδιαλλαξία, αλλά στην τοποθέτηση του έπρεπε να υπάρχει πρόταση για άρση του αδιεξόδου
13:27
Aπόλυτα ικανοποιημένος, δηλώνει ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ από το περιεχόμενο της ομιλίας του ΠτΔ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
13:19
Ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο στην ισπανική νήσο Λα Πάλμα
13:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand