Υπ. Μεταφορών: Σωστή η πολιτική στις αερομεταφορές

Την αύξηση σε ποσοστό 14,2% της επιβατικής κίνησης στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου κατά το 2017 σε σχέση με το 2016, σχολιάζει το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σημειώνοντας ότι καταδεικνύει τη σωστή και στοχευμένη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των αερομεταφορών.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ, αναφέρεται ότι «εντυπωσιακή αύξηση της επιβατικής κίνησης για το 2017 στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου καταγράφουν τα επίσημα στοιχεία της Hermes Airports».

«Από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017, ο αριθμός των επιβατών που χρησιμοποίησαν τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ήταν 10.252.459, σε σχέση με 8.984.163 για την αντίστοιχη περίοδο του 2016, γεγονός που συνιστά αύξηση της τάξης του 14,2%», προστίθεται.

Σημειώνεται ότι «κατά τα τελευταία πέντε χρόνια η αύξηση της επιβατικής κίνησης στα κυπριακά αεροδρόμια έχει ξεπεράσει το 45%».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών «η πρωτοφανής αύξηση της επιβατικής κίνησης καταδεικνύει τη σωστή και στοχευμένη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα των αερομεταφορών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της συνδεσιμότητας της Κύπρου, μέσω της δραστηριοποίησης νέων αεροπορικών εταιρειών και της εισαγωγής νέων δρομολογίων».

Το Υπουργείο εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς την Hermes Airports και προς όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας, η οποία έχει θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό της χώρας και κατ’ επέκταση, στην κυπριακή οικονομία.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι «θα συνεχίσει και θα εντατικοποιήσει της προσπάθειες, σε συνεργασία με όλους της αρμόδιους φορείς, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης και την ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου».

Πηγή:ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:12

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.