Τυνησία: Αιματηρές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στις συγκρούσεις μεταξύ μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας και διαδηλωτών στην Τμπάρμπα της Τυνησίας, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι διαδηλώσεις για τις αυξήσεις στις τιμές των καταναλωτικών αγαθών, τις αυξήσεις των φόρων και τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση εξαπλώνονται στη χώρα της βόρειας Αφρικής.
Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας επενέβησαν όταν νεαροί προσπάθησαν να βάλουν φωτιά σε ένα κυβερνητικό κτίριο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Η Τυνησία, η οποία έχει χαρακτηριστεί από δυτικούς παρατηρητές το μόνο παράδειγμα δημοκρατικής επιτυχίας μεταξύ των χωρών όπου ξέσπασαν οι εξεγέρσεις της λεγόμενης Αραβικής Άνοιξης το 2011, δοκιμάζεται από οικονομικά προβλήματα που δεν σταματούν να βαθαίνουν.
Η οργή των πολιτών γενικεύθηκε αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως από 1ης Ιανουαρίου θα αυξάνονταν οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, διαφόρων αγαθών, των φόρων στα αυτοκίνητα, στις τηλεφωνικές κλήσεις, στις συνδρομές σε πάροχους πρόσβασης στο Διαδίκτυο, στις διαμονές σε ξενοδοχεία και άλλα είδη, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που συμφωνήθηκαν με τους διεθνείς πιστωτές.
Ο προϋπολογισμός του 2018 αυξάνει επίσης τους δασμούς σε εισαγόμενα αγαθά, όπως τα καλλυντικά, και σε ορισμένα αγροδιατροφικά προϊόντα.
Η τυνησιακή οικονομία βυθίστηκε σε κρίση μετά την εξέγερση του 2011 και δύο πολυαίμακτες τζιχαντιστικές επιθέσεις το 2015 που έπληξαν τον τουρισμό, έναν κλάδο της οικονομικής δραστηριότητας που εισφέρει το 8% του ΑΕΠ. Η Τύνιδα δέχεται πιέσεις από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εφαρμόσει ταχύτερα μεταρρυθμίσεις προκειμένου η οικονομία να ανακάμψει.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:12

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.