Προεκλογικά - συνέχεια αντιπαραθέσεων στο ΡΙΚ

Ανεβαίνει κατακόρυφα το προεκλογικό θερμόμετρο, με τη δημόσια αντιπαράθεση να επικεντρώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο αίτημα για διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, καθώς και στην καταγγελία Λιλλήκα περί απόπειρας εξαγοράς του.

Εκ μέρους του εκλογικού επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι τις τελευταίες ημέρες, ο ΔΗΣΥ έχει μεταφερθεί στο Προεδρικό, προσθέτοντας ότι αυτό δεν ωφελεί τον Νίκο Αναστασιάδη.
Χαρακτήρισε, επίσης, πολύ σοβαρό θέμα την εμπλοκή ενός υπουργού στην προεκλογική εκστρατεία, παραπέμποντας σε ρητή οδηγία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για την καταγγελία Λιλλήκα, η κυρία Ερωτοκρίτου είπε ότι το επιτελείο Παπαδόπουλου δεν ασχολείται με την ψιθυρολογία, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιλέξουν νέο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη βάση των ψιθύρων και της συνθηματολογίας.

Σ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Στέφανος Στεφάνου, εκ μέρους του επιτελείου του Σταύρου Μαλά, κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι έχει δύο καπέλα, εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκείνο του υποψηφίου για επανεκλογή, χρησιμοποιώντας τα όπως τον βολεύει στην προεκλογική εκστρατεία.
Αναφερόμενος ειδικά στον υπουργό Εσωτερικών, ο κύριος Στεφάνου είπε ότι επειδή ο Κωνσταντίνος Πετρίδης είναι ο αρμόδιος για την εκλογική διαδικασία, όφειλε να απέχει από κάθε προεκλογική δραστηριότητα.
Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ, ο κύριος Στεφάνου τόνισε ότι ο Πρόεδρος έπρεπε να προβεί σε ενέργειες που να διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Για την καταγγελία Λιλλήκα, ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε ότι το επιτελείο Μαλά ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μετέρχεται τέτοιου είδους τακτικές με στόχο να κερδίσει τις εκλογές.

Κ. ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ

Πρόθεση του Γιώργου Λιλλήκα ήταν να σταματήσει η λασπολογία και η ψιθυρολογία που συνεχίζεται εδώ και μήνες, γι' αυτό προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για προσπάθεια εξαγοράς του, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κωνσταντίνος Φιλαρέτου, από το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία.
Ο κύριος Φιλαρέτου κατηγόρησε άλλα επιτελεία για τροχάδην ως προς την ανάδειξη του ήσσονος σημασίας, όπως είπε, ζητήματος με τον υπουργό Εσωτερικών, για να υποβαθμιστεί το μείζον θέμα που έθεσε ο Γιώργος Λιλλήκας, για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και διεξοδική συζήτηση επί τρόπων αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.
Ο κύριος Φιλαρέτου, ανέφερε, ακόμη, ότι το επιτελείο Λιλλήκα δεν ζητεί τον διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών.

Μ. ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Περί όνου σκιάς διεξάγεται η συζήτηση, ήταν η απάντηση του Μιχάλη Σοφοκλέους, εκ μέρους του επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, στο αίτημα άλλων επιτελείων και κομμάτων για αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών.
Είπε ότι οι υπουργοί είναι πολιτικά πρόσωπα και όχι δημόσιοι υπάλληλοι και κατηγόρησε τους ανθυποψηφίους του Νίκου Αναστασιάδη ότι, επειδή δεν μπορούν να επικρίνουν το έργο της κυβέρνησης και να τοποθετηθούν επί της ουσίας, προσπαθούν να δολοφονήσουν, κατά την έκφρασή του, τα κυβερνητικά στελέχη σε επίπεδο προσωπικότητας.
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κύριος Σοφοκλέους.
Για την καταγγελία περί απόπειρας εξαγοράς υποψηφίου, ο Μιχάλης Σοφοκλέους επανέλαβε ότι αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ο Γιώργος Λιλλήκας οφείλει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί, γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι μεθόδους μετέρχεται κάθε υποψήφιος για να εξασφαλίσει την ψήφο τους.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.