Προεκλογικά - συνέχεια αντιπαραθέσεων στο ΡΙΚ

Ανεβαίνει κατακόρυφα το προεκλογικό θερμόμετρο, με τη δημόσια αντιπαράθεση να επικεντρώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο αίτημα για διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών, καθώς και στην καταγγελία Λιλλήκα περί απόπειρας εξαγοράς του.

Εκ μέρους του εκλογικού επιτελείου Νικόλα Παπαδόπουλου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου δήλωσε στο ΡΙΚ ότι τις τελευταίες ημέρες, ο ΔΗΣΥ έχει μεταφερθεί στο Προεδρικό, προσθέτοντας ότι αυτό δεν ωφελεί τον Νίκο Αναστασιάδη.
Χαρακτήρισε, επίσης, πολύ σοβαρό θέμα την εμπλοκή ενός υπουργού στην προεκλογική εκστρατεία, παραπέμποντας σε ρητή οδηγία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Για την καταγγελία Λιλλήκα, η κυρία Ερωτοκρίτου είπε ότι το επιτελείο Παπαδόπουλου δεν ασχολείται με την ψιθυρολογία, τονίζοντας ότι οι πολίτες δεν θα επιλέξουν νέο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη βάση των ψιθύρων και της συνθηματολογίας.

Σ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο Στέφανος Στεφάνου, εκ μέρους του επιτελείου του Σταύρου Μαλά, κατηγόρησε τον Νίκο Αναστασιάδη ότι έχει δύο καπέλα, εκείνο του Προέδρου της Δημοκρατίας και εκείνο του υποψηφίου για επανεκλογή, χρησιμοποιώντας τα όπως τον βολεύει στην προεκλογική εκστρατεία.
Αναφερόμενος ειδικά στον υπουργό Εσωτερικών, ο κύριος Στεφάνου είπε ότι επειδή ο Κωνσταντίνος Πετρίδης είναι ο αρμόδιος για την εκλογική διαδικασία, όφειλε να απέχει από κάθε προεκλογική δραστηριότητα.
Μιλώντας επίσης στο ΡΙΚ, ο κύριος Στεφάνου τόνισε ότι ο Πρόεδρος έπρεπε να προβεί σε ενέργειες που να διασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Για την καταγγελία Λιλλήκα, ο Στέφανος Στεφάνου επεσήμανε ότι το επιτελείο Μαλά ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν μετέρχεται τέτοιου είδους τακτικές με στόχο να κερδίσει τις εκλογές.

Κ. ΦΙΛΑΡΕΤΟΥ

Πρόθεση του Γιώργου Λιλλήκα ήταν να σταματήσει η λασπολογία και η ψιθυρολογία που συνεχίζεται εδώ και μήνες, γι' αυτό προχώρησε σε δημόσια καταγγελία για προσπάθεια εξαγοράς του, δήλωσε στο ΡΙΚ ο Κωνσταντίνος Φιλαρέτου, από το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία.
Ο κύριος Φιλαρέτου κατηγόρησε άλλα επιτελεία για τροχάδην ως προς την ανάδειξη του ήσσονος σημασίας, όπως είπε, ζητήματος με τον υπουργό Εσωτερικών, για να υποβαθμιστεί το μείζον θέμα που έθεσε ο Γιώργος Λιλλήκας, για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και διεξοδική συζήτηση επί τρόπων αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας.
Ο κύριος Φιλαρέτου, ανέφερε, ακόμη, ότι το επιτελείο Λιλλήκα δεν ζητεί τον διορισμό υπηρεσιακού υπουργού Εσωτερικών.

Μ. ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ

Περί όνου σκιάς διεξάγεται η συζήτηση, ήταν η απάντηση του Μιχάλη Σοφοκλέους, εκ μέρους του επιτελείου Νίκου Αναστασιάδη, στο αίτημα άλλων επιτελείων και κομμάτων για αντικατάσταση του υπουργού Εσωτερικών.
Είπε ότι οι υπουργοί είναι πολιτικά πρόσωπα και όχι δημόσιοι υπάλληλοι και κατηγόρησε τους ανθυποψηφίους του Νίκου Αναστασιάδη ότι, επειδή δεν μπορούν να επικρίνουν το έργο της κυβέρνησης και να τοποθετηθούν επί της ουσίας, προσπαθούν να δολοφονήσουν, κατά την έκφρασή του, τα κυβερνητικά στελέχη σε επίπεδο προσωπικότητας.
Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι, ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κύριος Σοφοκλέους.
Για την καταγγελία περί απόπειρας εξαγοράς υποψηφίου, ο Μιχάλης Σοφοκλέους επανέλαβε ότι αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι ο Γιώργος Λιλλήκας οφείλει να ξεκαθαρίσει τι εννοεί, γιατί οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν τι μεθόδους μετέρχεται κάθε υποψήφιος για να εξασφαλίσει την ψήφο τους.

Σύνταξη: Σταυρούλα Στεργίδου
 

Τελευταιες Ειδησεις

01 Μαρτίου
Πρέσβειρα ΗΠΑ: Βήμα κρίσιμης σημασίας προς την κατεύθυνση επανέναρξης επίσημων διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό
17:41
Θλίψη για τον θάνατο Κωστή Κωστέα εκφράζει το Υπουργείο Παιδείας
17:01
Γερμανία: Παράταση του lockdown μέχρι το τέλος Μαρτίου με εξαιρέσεις
16:22
Γαλλία: Ένοχος για διαφθορά ο Νικολά Σαρκοζί
15:37
Το θεμέλιο λίθο για τον τρίτο αντιδραστήρα Άκκουγιου θέτουν Ερντογάν- Πούτιν στις 10 Μαρτίου
15:20
Μεταφορά σε μεγαλύτερο νοσοκομείο για τον Πρίγκιπα Φίλιππο
15:10
Μεγάλη βουτιά κατά €2,29 δισ. ή 85,4%, στα έσοδα από τουρισμό το 2020
14:45
Ευρωβαρόμετρο: Η κοινωνική Ευρώπη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα
14:39
Ελλάδα: Κυρ. Μητσοτάκης: «Η έξοδος από την κρίση της πανδημίας είναι πια ορατή»
14:36
Πρόεδρος Δ.Σ ΡΙΚ: Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της κυπριακής συμμετοχής στη Γιουροβίζιον, ανεκτή κάθε κρίτικη, προωθούμε την παράδοση και ντόπιους καλλιτέχνες
14:25
Σε ισχύ από σήμερα η συμφωνία ΕΕ-Κίνας για τις προστατευόμενες γεωγραφικές ενδείξεις
14:08
Απάντηση Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΔΗΚΟ
13:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand