Με 134 εκλογικά κέντρα η Πάφος και απασχόληση 117 ανέργων

Το Γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου εργάζεται πυρετωδώς αυτή την περίοδο που βρισκόμαστε στην τελευταία ευθεία της διεξαγωγής των εκλογών για την εκλογή προέδρου , σύμφωνα με την Έφορο Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Πάφου , Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Στην Εκλογική περιφέρεια Πάφου θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα 51.216 εκλογείς  σε σχέση με το 2013 που ήταν  47.743.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου είπε πως ήδη έχει καταρτιστεί υποδιαίρεση των εκλογικών περιφερειών σε τμήματα και σε κάθε εκλογικό τμήμα έχει αποφασιστεί τι κέντρο θα λειτουργήσει  στην εκλογική περιφέρεια Πάφου .

Ενδεικτικά είπε, πως στην εκλογική περιφέρεια Πάφου θα λειτουργήσουν συνολικά 134 εκλογικά κέντρα , σημειώνοντας πως δημιουργήθηκαν  δύο εκλογικά κέντρα αυτά της Σταυροκόννου και της Αγίας Μαρίνας Κελοκεδάρων σε μια προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι- ψηφοφόροι των δύο κοινοτήτων που τα προηγούμενα χρόνια μετέβαιναν σε γειτονικές κοινότητες για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Επεσήμανε ακόμη, πως στην Τσάδα που στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις λειτουργούσαν δύο κέντρα, τώρα  στις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου που θεωρούνται – όπως είπε- διαδικαστικά πιο εύκολες από τις κοινοτικές εκλογές ,  θα λειτουργήσει ένα εκλογικό κέντρο.

Είπε μάλιστα πως οι αλλαγές αυτές έγιναν σε συνεννόηση με την κεντρική υπηρεσία εκλογών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η κ. Λάμπρου είπε πως συνολικά στους Δήμους θα λειτουργήσουν 44 εκλογικά κέντρα και στις κοινότητες 90.

Επιπρόσθετα λόγω των έργων που γίνονταν στην Πάφο, η Έπαρχος Πάφου υπενθύμισε ότι  στις προηγούμενες εκλογές όσοι ψήφιζαν στον Β’ Δημοτικό σχολείο, ( Δημήτριο),  είχαν μεταφερθεί στο Α’ Δημοτικό ενώ τώρα συνέχισε, το Β’  Δημοτικό σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά με τρία εκλογικά κέντρα.

Σε σχέση με την στελέχωση η κ. Λάμπρου είπε πως θα απασχοληθούν στην εκλογική περιφέρεια Πάφου 117 άνεργοι σημειώνοντας πως είναι  πολύ μειωμένος ο αριθμός των ανέργων που αιτήθηκαν να εργαστούν σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές/ κοινοτικές εκλογές.

Σημειώνεται πως θα λειτουργήσει σαν Γραφείο Εφόρων Εκλογών το κτίριο της ΠΑΣΙΔΥ .

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:12

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.