Χαιρετίζει η τουρκική κυβέρνηση την απόφαση για αναστολή εφαρμογής ασύλου

Με ικανοποίηση χαιρετίζει η τουρκική κυβέρνηση την απόφαση για αναστολή της εφαρμογής ασύλου σε έναν από τους οχτώ στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της χώρας και εκπρόσωπο της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Ωστόσο δηλώνει ότι η προσδοκία τους είναι να εκδοθούν άμεσα και οι οχτώ.

Σε δηλώσεις του έπειτα από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης ανέφερε ότι “η αναστολή της εφαρμογής αποτελεί μία σημαντική απόφαση, την οποία χαιρετίζουμε με ικανοποίηση. Και θέλουμε σε αυτό το σημείο για άλλη μια φορά να εκφράσουμε την προσδοκία μας για την άμεση έκδοση στην Τουρκία των 8 πραξικοπηματιών από την Ελλάδα. Ελπίζουμε όταν εκδικαστεί η υπόθεση, η απόφαση της Επιτροπής Ασύλου να ακυρωθεί, και όλοι οι πραξικοπηματίες, συμπεριλαμβανομένου και εκείνου, στον οποίο υπάρχει απόφαση για παροχή ασύλου, να εκδοθούν στην Τουρκία, κάτι που θα συμβάλει θετικά στις σχέσεις των δύο χωρών”.

Για τις αντιδράσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης για την επίσκεψη Τσίπρα στην Ψέριμο την ημέρα των Θεοφανείων ο Μπερίκ Μποζντάγ είπε ότι τόσο στην Τουρκία, όσο και στην Ελλάδα κάποιοι επιζητούν να προσκομίσουν οφέλη πάνω σε ανεπίλυτα ζητήματα που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο χώρες για λόγους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης. “Με την Ελλάδα έχουμε καλές σχέσεις, ωστόσο στο Αιγαίο αλλά και σε άλλα θέματα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Ως κυβέρνηση και ως Τουρκία πιστεύουμε σε μία μόνιμη, δίκαιη, ειρηνική και περιεκτική λύση μέσω διαλόγου. Τονίζουμε τη σημασία ενός ουσιαστικού διαλόγου και συναντήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες για την επίλυση αυτών των ζητημάτων και υπό αυτό το πλαίσιο συνεχίζουμε τις συνομιλίες μας”.
Ανέφερε ότι “όσον αφορά στο ζήτημα των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες, κατά τη διακυβέρνησή μας δεν έχει συντελεστεί καμία αλλαγή, ούτε ad hoc ούτε de facto. Ούτε και στο μέλλον είναι κάτι τέτοιο δυνατόν να γίνει. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει καμία αλλαγή ούτε στο Αιγαίο ούτε σε κανένα άλλο χώρο. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό και κανείς να μην σκέφτεται κάτι διαφορετικό”

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Λονδίνο

Τελευταιες Ειδησεις

03 Μαρτίου
Νέα σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Ελασσόνα
21:40
Ζημιές στο ιστορικό κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα προκάλεσε η πυρκαγιά
21:34
8 τραυματίες σε μια ύποπτη «τρομοκρατική» επίθεση νεαρού άνδρα με μαχαίρι στην νότια Σουηδία
21:05
ΑΕΛ - ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 2-0
20:27
Στα 323 τα νέα περιστατικά κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:06
"Καταρρέουμε. Βοηθήστε μας" φωνάζουν αιγοπροβατοτρόφοι
20:00
Φωτιά μαίνεται στο ιστορικό κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα
19:43
Ελλάδα: Αυστηρότερα μέτρα από αύριο στις μετακινήσεις
19:09
Το Βερολίνο στέλνει φρεγάτα ανοιχτά της Λιβύης
19:03
Σαράντα νέοι θάνατοι και 2702 νέα κρούσματα κορωνοιού στην Ελλάδα
18:42
Γαλλία-κορονοϊός: Πιθανή χαλάρωση των περιορισμών από τα μέσα Απριλίου
18:06
«Ελαφρώς βελτιωμένη» η υγεία του Πρίγκιπα Φίλιππου, αλλά με πόνους
17:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand