Θύελλα στο ΔΗΚΟ έφερε η αποτυχία του Νικόλα

Θύελλα στο ΔΗΚΟ έφερε η αποτυχία του Νικόλα Παπαδόπουλου να περάσει στον δεύτερο γύρο.

Το Εκτελεστικό Γραφείο αποφάσισε παραπομπή, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, των Μάριου Καρογιάν, Αντιγόνης Παπαδοπούλου, Μιχάλη Γιακουμή, Χρίστου Φλουρέντζου και Γιάννου Λακκοτρύπη. Στο Πειθαρχικό παραπέμπονται και 17 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την απόφαση της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, τόσο τα πέντε μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου όσο και τα 17 της Κεντρικής Επιτροπής, παραβίασαν την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για τις Προεδρικές Εκλογές και εργάστηκαν εναντίον της υποψηφιότητας του Προέδρου του ΔΗΚΟ. Η Γραμματεία του ΔΗΚΟ έχει ήδη αποφασίσει την αναστολή της συμμετοχής τους, στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Το Εκτελεστικό Γραφείο, αποφάσισε επίσης να αρχίσουν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση Καταστατικού και ακολούθως Τακτικού συνεδρίου, μέχρι την 1η Ιουνίου.

Αντιγόνη Παπαδοπούλου και Γιάννος Λακκοτρύπης, δύο από τα στελέχη του ΔΗΚΟ, που παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο του κόμματος, μίλησαν στο Πρωινό Δρομολόγιο για την απόφαση του κόμματος. Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τις κατηγορίες του εκτελεστικού γραφείου, προσθέτοντας ότι θα πει όσα πρέπει, την ώρα που πρέπει. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε, θέλησε να μετατρέψει αυτές τις εκλογές σε δήθεν δημοψήφισμα για τη λύση και ο κόσμος τού γύρισε την πλάτη. Μετέτρεψε, πρόσθεσε, το περήφανο ΟΧΙ του 76% στο δημοψήφισμα του 2004, σε ένα θλιβερό 25% και ήρθε τρίτος και καταϊδρωμένος. Ας μην ψάχνει, υπέδειξε, εξιλαστήρια θύματα ανάμεσα στον κόσμο ΔΗΚΟ, για την αποτυχία του. Η κυρία Παπαδοπούλου είπε ότι ένας ηγέτης που έχει ηττηθεί στις εκλογές, εάν είχε πολιτική ευθιξία, θα πρέπει να κάνει τη δική του αυτοκριτική και να παραδώσει τη σκυτάλη σε άλλους.

Κριτική στην ηγεσία του ΔΗΚΟ, άσκησε και ο τέως Προέδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.Αντί η ηγεσία του δήκο, είπε, να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους ο Πρόεδρος του Κόμματος τέθηκε εκτός της μάχης του 2ου γύρου των εκλογών, πεισματικά επιμένει στη γνώριμή της εσωστρέφεια και στην εκκαθάριση εσωκομματικών λογαριασμών. Προφανώς, προσθέτει ο Μάριος Καρογιάν, αναζητεί τους αποδιοπομπαίους τράγους στους οποίους θα φορτώσει τις δικές της ευθύνες. Αναφέρει ακόμα ότι η τακτική που ακολουθεί η ηγεσία του ΔΗΚΟ οδήγησε στα τελευταία τέσσερα χρόνια χιλιάδες μέλη, φίλους και οπαδούς του Κόμματος να αποστασιοποιηθούν και κατέστησε ένα ιστορικό κόμμα, από ρυθμιστή και πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων, σε κόμμα διαμαρτυρίας.

Πηγή ΡΙΚ

Γράφει:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

11 Μαΐου
Η Σλοβακία αναστέλλει χορήγηση 1ης δόσης AstraZeneca, συνεχίζει με τη 2η
21:44
Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ - Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απειλούν ότι θα στοχοθετήσουν την πόλη
21:21
Δύο θάνατοι και 390 περιστατικά COVID-19 ανακοινώθηκαν την Τρίτη
21:07
Αυτοσυγκράτηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και αποκλιμάκωση ζητά ο γγ του ΟΗΕ Γκουτέρες
21:05
Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων στη Γάζα έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό
20:42
Η Ρωσία απελαύνει Ρουμάνο διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη
20:36
Μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων φορέων Covid στο ΗΒ - Ανησυχία στο Μάντσεστερ για την ινδική παραλλαγή
20:26
Αυστριακά ΜΜΕ: Από τις 14 Μαΐου τουρίστες από όλες τις χώρες της ΕΕ μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα
20:17
Ανόρθωση - Ενημέρωση για τα εισιτήρια του τελικού
19:57
Γερμανία : Η ΕΕ να προμηθευτεί εμβόλια διαφορετικής τεχνολογίας
19:55
Στ. Κυριακίδου: Θα επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού 70%, τα ΚΜ να προετοιμαστούν για πιστοποιητικό
19:35
Πρωθυπουργός Σλοβενίας: Η ΕΕ πρέπει να δείξει στην Τουρκία ότι λειτουργεί ενωμένη
19:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand