Στη δημοσιότητα η ανάλυση του οικονομικού αντίκτυπου του Brexit

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών στη Βρετανία γνωστοποίησε ότι δεν θα αντιταχθεί στο αίτημα των Εργατικών της αντιπολίτευσης να δοθεί στη δημοσιότητα η ανάλυση του Υπουργείου Brexit για τον οικονομικό αντίκτυπο της εξόδου από την ΕΕ.

Η ανάλυση που διέρρευσε στην ιστοσελίδα BuzzFeed καταλήγει στο συμπέρασμα ότι σε οποιοδήποτε από τα τρία εξεταζόμενα σενάρια του Brexit, όσον αφορά τη μελλοντική εμπορική σχέση με την ΕΕ, η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό χαμηλότερο σε βάθος 15ετίας σε σύγκριση με το αν παρέμενε πλήρες μέλος της Ένωσης.

Οι Εργατικοί ετοιμάζουν κοινοβουλευτικό αίτημα για τη δημοσιοποίηση της ανάλυσης. Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπε: «Αν η Βουλή αποφασίσει ότι θέλει να δει την προκαταρκτική ανάλυση, τότε θα συμμορφωθούμε με τη βούληση της Βουλής».

Σημειώνεται ότι παλαιότερα η κυβέρνηση είχε υποστηρίξει ότι η δημοσιοποίηση τέτοιων αναλύσεων θα υπονόμευε τη διαπραγματευτική θέση της Βρετανίας, ωστόσο μπροστά στην προοπτική νέας κοινοβουλευτικής ήττας αποφασίστηκε η υπαναχώρηση από την αρχική θέση.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι πρόκειται μόνο για προκαταρκτική ανάλυση, καθώς επίσης και ότι η Πρωθυπουργός Μέι επιδιώκει ένα εξειδικευμένο μοντέλο μελλοντικής σχέσης της Βρετανία με την ΕΕ που δεν εξετάζεται από την κυβερνητική ανάλυση.

«Θα ήταν λάθος περιγράψουμε ως ´την´ εκτίμηση του αντίκτυπος του Brexit. Η ανάλυση είναι σε εξέλιξη. Αυτό είναι κάτι πολύ προκαταρκτικό», δήλωσε από την Κίνα την οποία επισκέπτεται η Τερέζα Μέι, κάνοντας επίσης λόγο για «επιλεκτική ερμηνεία» της ανάλυσης.

Γράφει: Αθανάσιος Γκαβός

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Ελεγκτική Υπηρεσία: Να ελεγχτεί η συμπεριφορά της Εφόρου
15:32
Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου καταγγέλλει τον Γενικό Ελεγκτή
14:55
Δημιουργία συνασπισμού χωρών για το μεταναστευτικό (Βίντεο)
14:22
Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε το μεσημέρι στη Λακατάμεια (Βίντεο)
13:05
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
13:00
Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Κρήτη
12:41
Ισραήλ: Δεν έχουμε επιτύχει τους πολεμικούς μας στόχους
12:28
Ικανοποίηση ΟΕΒ για την πορεία της οικονομίας
12:12
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής (Βίντεο)
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης (Βίντεο)
10:44
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.