Αβέρωφ: Σεβαστή η απόφαση των κομμάτων του κέντρου

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση των κομμάτων του κεντρώου χώρου, που στήριξαν την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, να μην ψηφίσουν καμία από τις δύο υποψηφιότητες του β’ γύρου την ερχόμενη Κυριακή. Παράλληλα απευθύνθηκε στους απλούς πολίτες ζητώντας ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας.Στο περιθώριο επίσκεψης στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και κληθείς να σχολιάσει την κοινή απόφαση των τεσσάρων κομμάτων, που λήφθηκε σήμερα το πρωί, ο κ. Νεοφύτου εξέφρασε «απόλυτο σεβασμό» στις αποφάσεις των κομμάτων του κεντρώου χώρου.

«Εμείς, τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και εγώ προσωπικά, έχουμε επικοινωνήσει με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου - αντιλαμβάνομαι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει και κάποιες συναντήσεις- για να εκφράσουμε το σεβασμό μας προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα της τοποθέτησής τους, και να επαναλάβουμε αυτό που ήταν το κεντρικό μήνυμα ολόκληρης της προεκλογικής εκστρατείας για το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη: είναι απαραίτητο για να πάει η χώρα ακόμα πιο μπροστά να υπάρχει συνεννόηση, συναίνεση και συνεργασία για τον τόπο, μακριά από κομματικές συναλλαγές και παζαρέματα» είπε.

Πρόσθεσε ότι αυτές τις γέφυρες που κτίστηκαν τα τελευταία πέντε χρόνια, τόσο για την οικονομία, όσο και για το Κυπριακό, θα τις κρατήσουν ανεξάρτητα αν διανύουμε τις τρεις τελευταίες ημέρες μιας μακράς προεκλογικής περιόδου.

«Ούτε και θα πολώσουμε, ούτε και θα πλήξουμε τον οποιονδήποτε. Θα επαναλάβουμε ότι όλοι έχουν συμβάλει με τον τρόπο τους στο να βελτιωθεί η οικονομική κατάσταση και δεν είναι μόνο ο φόβος και η αβεβαιότητα του χθες που πρέπει να μας ενώνει. Πολύ περισσότερο πρέπει να μας ενώνει η ανάγκη για συνέχιση της ελπίδας και της προοπτικής της χώρας μας» υπέδειξε.

Σε παρατήρηση ότι για να επανεκλεγεί ο Νίκος Αναστασιάδης υπολείπεται ένα ποσοστό 15%, ο κ. Νεοφύτου είπε πως και πριν από την πρώτη Κυριακή ο ΔΗΣΥ είχε απευθυνθεί στο σύνολο της κοινωνίας, αριστερούς, δεξιούς, κεντρώους και σοσιαλιστές, «λέγοντας κάτι που το πιστεύουμε ακράδαντα. Δεν έχουμε πολιτικούς αντιπάλους, όλοι μας και πολιτικές ηγεσίες και κόμματα, έχουμε μόνο ένα αντίπαλο, τα προβλήματα του λαού μας».

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο Κυπριακό, σημειώνοντας ότι «πρέπει να εργαστούμε με ενότητα για να απαλλαγούμε από την τουρκική εισβολή» και πρόσθεσε ότι «θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις επιζητώντας τη συνεργασία του συνόλου του πολιτικού κόσμου, αλλά και του συνόλου της κυπριακής κοινωνίας. Και τα μηνύματά μας είναι στους απλούς πολίτες. Να ενισχύσουμε την κοινωνική συμμαχία για να έχει συνέχεια η πορεία ασφάλειας, σταθερότητας και ανάπτυξης σε αυτό τον τόπο».

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Την πραγματοποίηση δυναμικής εκστρατείας ώστε να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί, προτείνει ο αντιπρόεδρος της πνευμονολογικής ετιαρείας
09:09
Ελενα Παναγιωτοπούλου.:Ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος θωράκισης έναντι του ιού
09:05
Η χήρα του Τζον Μακέιν ονομάστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πρεσβεύτρια της χώρας σε υπηρεσία του ΟΗΕ
08:00
Στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη από σήμερα ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιερ Λακρουά
08:00
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό από σήμερα
06:56
Ποιά η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη
06:43
Απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν πάνω από 150 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο του Τέξας που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν
06:40
Καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας θα ασκήσει σήμερα η Πρόεδρος της  Βουλής Αννίτα Δημητρίου
06:37
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σκοπεύει να χαιρετίσει την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο
06:28
Πρώτη ημέρα των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής των 27 η σημερινή
06:18
23 Ιουνίου
Παραμένουν οι διαφορετικές απόψεις ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό Nordstream II
21:45
Πως βλέπουν οι εξωγήινοι τη Γη- Τι δείχνει νέα μελέτη Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
21:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand