Α. Νεοφύτου: Θέλουμε την Κύπρο να αποτελεί χώρα αριστείας

Επίσκεψη στο Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από την Αντιπρόεδρο του κόμματος Στέλλα Κυριακίδου και άλλους συνεργάτες του, και είχαν συνάντηση με τον Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Λεωνίδα Φυλακτού.Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σε δηλώσεις του, είπε ότι το ΙΝΓΚ αποτελεί ένα χώρο αριστείας, που τιμά την Κύπρο και σημείωσε ότι ως χώρα πρέπει να επενδύσουμε στην αριστεία.

Τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο Ινστιτούτο εργοδοτούνται 190 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων είναι άριστοι επιστήμονες που επαναπατρίστηκαν, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως «αυτή την Κύπρο θέλουμε, που επαναπατρίζει τα δυνατά μυαλά της και δημιουργεί τις ευκαιρίες να δείξουμε ότι είμαστε χώρα της αριστείας». Στο Ινστιτούτο, είπε, συνδυάζεται η παροχή εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών στον τομέα της νευρολογίας και της γενετικής, με την έρευνα και την εκπαίδευση.

Σημείωσε ακόμα ότι το Ινστιτούτο κατάφερε να απορροφήσει σημαντικά κονδύλια από το πρόγραμμα «Ορίζοντας» της ΕΕ, χαρακτηρίζοντας μεγάλη επιτυχία την άντληση ποσού €26 εκ. για το κέντρο έρευνας του Ινστιτούτου με χρηματοδότηση τόσο για τις υποδομές όσο για τα πρώτα προγράμματα έρευνας, με σχεδόν μηδενικό επιτόκιο. «Αυτή την Κύπρο πρέπει να έχουμε πρότυπο για ακόμα καλύτερες μέρες για τον τόπο μας», είπε.

Από πλευράς του, ο κ. Φυλακτού είπε ότι στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δραστηριότητες του Ινστιτούτου, οι εξειδικευμένες υπηρεσίες που προσφέρει στους ασθενείς με νευρολογικά και κινητικά προβλήματα, τα εξειδικευμένα ερευνητικά προγράμματα που διεξάγονται στο Ινστιτούτο, αλλά και οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες, τα μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

«Ενημερώσαμε τους επισκέπτες μας για τα σχέδια που έχουμε για ανάπτυξη του Ινστιτούτου, τη δημιουργία ενός καινούριου ερευνητικού κέντρου που θα στεγάσει νέες ερευνητικές δραστηριότητες πάντα προς όφελος των ασθενών - το μεγαλύτερο έργο ανάπτυξης το οποίο έχει γίνει από τη δημιουργία του Ινστιτούτου», είπε.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

15 Ιουνίου
Καμιά συμφωνία με την Τουρκία για τους S-400, λέει Αμερικανός αξιωματούχος
21:45
Υπό δρακόντεια μέτρα η πορεία των υπερεθνικιστών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ
21:32
64 νέα περιστατικά COVID-19 την Τρίτη, κανένας θάνατος
21:17
Τελέστηκε η κηδεία του Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Εγκλειστριώτη
21:14
Ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή γυναίκας οδηγού οχήματος χωρίς πινακίδες
21:00
Ο Τζο Μπάιντεν έφθασε στη Γενεύη για μια φορτισμένη σύνοδο με τον Πούτιν
20:45
Το Συμβούλιο των κρατών μελών ενέκρινε σήμερα τη θέση του επί πρότασης Κομισιόν για ενίσχυση του ρόλου του ΕΜΑ
20:20
Η Κομισιόν συγκέντρωσε 20 δισ.ευρώ μέσω 10ετούς ομολόγου για τη χρηματοδότηση του ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ
20:10
10 διδάγματα της πανδημίας παρουσιάζει η Κομισιόν - ζητά το διορισμό Ευρωπαίου επικεφαλής επιδημιολόγου
19:53
Η ΕΕ και οι ΗΠΑ συμφώνησαν σε κοινή δήλωση 7 σελίδων, με αναφορά και στην Ανατολική Μεσόγειο
19:37
Το 45% των Ρώσων αντιμετωπίζει αρνητικά την ΕE, ενώ το 66% θεωρεί τις ΗΠΑ «μη φιλική χώρα»
19:15
Πάνω από 30 εκ. οι πλήρως εμβολιασμένοι κατά Covid στο Ην. Βασίλειο
18:33
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand