Πεκίνο: Αμοιβή στους οδηγούς που δεν χρησιμοποιούν οχηματά

Οι Αρχές στο Πεκίνο βρήκαν ένα νέο τρόπο για να αποτρέψουν τη χρήση των αυτοκινήτων στην κινεζική πρωτεύουσα, περιορίζοντας, έτσι, την κίνηση στους δρόμους και τους ρύπους που εκλύονται στην ατμόσφαιρα: προσφέρουν οικονομικά κίνητρα.



Η πλατφόρμα συναλλαγών China Beijing Environment Exchange ξεκίνησε σήμερα ένα πρόγραμμα, το οποίο προσφέρει χρήματα στους οδηγούς που επιλέγουν να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι τους. Οι οδηγοί πρέπει να εγγραφούν στο δημόσιο λογαριασμό που έχει τη πλατφόρμα στην εφαρμογή WeChat προκειμένου να προμηθευθούν τον εξοπλισμό που παρακολουθεί την κίνηση του οχήματος.

Για κάθε ημέρα που οι οδηγοί δεν χρησιμοποιούν τα οχήματά τους, λαμβάνουν 0,5 γιουάν, επιπρόσθετα του ποσού έως 20 γιουάν που λαμβάνουν από τις εταιρίες που συνεργάζονται με την πλατφόρμα.

Η China Beijing Environment Exchange δημιουργήθηκε το 2008 μετά από έγκριση των αρμόδιων Αρχών του Πεκίνου. Στόχος είναι να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων και να εξοικονομηθεί ενέργεια.

Το Πεκίνο έχει πάνω από 3 εκατ. οχήματα, σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Κίνησης στο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας. Το Πεκίνο προσφέρει αμοιβή στους οδηγούς που δεν χρησιμοποιούν τα οχήματά τους

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ- Xinhua/ΜΑΝ/ΗΦ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Ανανέωση Σύμβασης για υπαλλήλους της Ελληνικής
16:16
Κυβερνοεπίθεση στο αρχείο του ισραηλινού στρατού ανακοίνωσαν οι Anonymous
16:11
Συναγερμός στο Παρίσι καθώς άνδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο
15:43
Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών της προσωπικής απεσταλμένης
15:28
Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
14:39
Εγγενές δικαίωμα η αναγνώριση κράτους, λέει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης
14:35
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.