Επιρρίπτουν ευθύνες στον εργολάβο για την ΑΔΠ

Στον εργολάβο στον οποίο ανατέθηκε η ανέγερση του κτιρίου  επιρρίπτει ο αρχηγός αστυνομίας εξ’ολοκληρου την ευθύνη για τις αστοχίες στο νέο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου που έχει ως αποτέλεσμα την εισροή νερού στο κτίριο.

Στην ετήσια έκθεση του ο γενικός ελεγκτής της δημοκρατίας σε σχέση με τα προβλήματα στο κτίριο του νέου Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου και των Κρατητηρίων σημειώνει ότι «το κτίριο του νέου Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία διαπιστώθηκαν και επί τόπου κατά τους ελέγχους μας. Όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, αρκετά από τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί ακόμα, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν σε προβλήματα εισροής νερού στο κτίριο». Η σύσταση της ελεγκτικής υπηρεσίας της αστυνομίας είναι όπως ληφθουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν όλες οι αναγκαίες επιδιορθώσεις στο κτίριο.

Στην έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας της δημοκρατίας περιλαμβάνεται και η θέση του αρχηγού αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου ο οποίος  ανέφερε ότι «συνεχώς αναφύονται και άλλα προβλήματα στο υπό αναφορά κτίριο, λόγω της κακής διαχείρισης του εργολάβου που ανέλαβε την ανέγερση του». Όσον αφορά το πρόβλημα εισροής νερού στο κτίριο των κρατητηρίων, έχει αποφασιστεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, η τοποθέτηση ειδικού στεγάστρου στην οροφή του κτιρίου, που θα καλύψει και τα υφιστάμενα μηχανήματα, το προκαταρκτικό εκτιμημένο κόστος του οποίου ανέρχεται στα €600.000. Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε να γίνει νέα μόνωση και θερμομόνωση του κτιρίου, με εκτιμημένο κόστος τις €120.000. Με λίγα λόγια θα δαπανηθεί επιπλέον ποσό πέραν των 700 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χωρίς να διευκρινίζεται ποιος θα επωμιστεί το επιπλέον αυτό κόστος.

ΓράφεΙ:Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.