Επιρρίπτουν ευθύνες στον εργολάβο για την ΑΔΠ

Στον εργολάβο στον οποίο ανατέθηκε η ανέγερση του κτιρίου  επιρρίπτει ο αρχηγός αστυνομίας εξ’ολοκληρου την ευθύνη για τις αστοχίες στο νέο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου που έχει ως αποτέλεσμα την εισροή νερού στο κτίριο.

Στην ετήσια έκθεση του ο γενικός ελεγκτής της δημοκρατίας σε σχέση με τα προβλήματα στο κτίριο του νέου Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου και των Κρατητηρίων σημειώνει ότι «το κτίριο του νέου Κεντρικού Αστυνομικού Σταθμού Πάφου παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία διαπιστώθηκαν και επί τόπου κατά τους ελέγχους μας. Όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, αρκετά από τα προβλήματα δεν έχουν επιλυθεί ακόμα, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν σε προβλήματα εισροής νερού στο κτίριο». Η σύσταση της ελεγκτικής υπηρεσίας της αστυνομίας είναι όπως ληφθουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να γίνουν όλες οι αναγκαίες επιδιορθώσεις στο κτίριο.

Στην έκθεση της ελεγκτικής υπηρεσίας της δημοκρατίας περιλαμβάνεται και η θέση του αρχηγού αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου ο οποίος  ανέφερε ότι «συνεχώς αναφύονται και άλλα προβλήματα στο υπό αναφορά κτίριο, λόγω της κακής διαχείρισης του εργολάβου που ανέλαβε την ανέγερση του». Όσον αφορά το πρόβλημα εισροής νερού στο κτίριο των κρατητηρίων, έχει αποφασιστεί από το Τμήμα Δημοσίων Έργων, η τοποθέτηση ειδικού στεγάστρου στην οροφή του κτιρίου, που θα καλύψει και τα υφιστάμενα μηχανήματα, το προκαταρκτικό εκτιμημένο κόστος του οποίου ανέρχεται στα €600.000. Επιπρόσθετα, αποφασίστηκε να γίνει νέα μόνωση και θερμομόνωση του κτιρίου, με εκτιμημένο κόστος τις €120.000. Με λίγα λόγια θα δαπανηθεί επιπλέον ποσό πέραν των 700 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί χωρίς να διευκρινίζεται ποιος θα επωμιστεί το επιπλέον αυτό κόστος.

ΓράφεΙ:Πανίκος Ευριπίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

24 Ιουνίου
Η χήρα του Τζον Μακέιν ονομάστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν πρεσβεύτρια της χώρας σε υπηρεσία του ΟΗΕ
08:00
Στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη από σήμερα ο βοηθός ΓΓ του ΟΗΕ Ζαν Πιερ Λακρουά
08:00
Ελλάδα:Νέες χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό από σήμερα
06:56
Ποιά η κατάσταση της υγείας των τραυματιών στη Μονή Πετράκη
06:43
Απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν πάνω από 150 εργαζόμενοι σε νοσοκομείο του Τέξας που αρνήθηκαν να εμβολιαστούν
06:40
Καθήκοντα Προεδρεύουσας της Δημοκρατίας θα ασκήσει σήμερα η Πρόεδρος της  Βουλής Αννίτα Δημητρίου
06:37
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σκοπεύει να χαιρετίσει την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο
06:28
Πρώτη ημέρα των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής των 27 η σημερινή
06:18
23 Ιουνίου
Παραμένουν οι διαφορετικές απόψεις ΗΠΑ και Γερμανίας για τον αγωγό Nordstream II
21:45
Πως βλέπουν οι εξωγήινοι τη Γη- Τι δείχνει νέα μελέτη Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης
21:33
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 150 εργαζόμενοι νοσοκομείου στο Τέξας απολύθηκαν ή παραιτήθηκαν, μετά την άρνησή τους να εμβολιαστούν
21:19
Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων- Δεν καταγράφηκαν θάνατοι
20:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand