5ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2018

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έχει καταστεί από το 2008, μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Προώθηση των Δεξιοτήτων Worldskills Europe.

Κυριότερη δραστηριότητα του οργανισμού Worldskills Europe είναι η, ανά διετία, διοργάνωση του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού δεξιοτήτων Euroskills, ο οποίος αποτελεί μοναδική ευκαιρία για επίδειξη της ποιότητας, της κατασκευαστικής αρτιότητας και της δεξιοτεχνίας στην Ευρώπη. Ο διαγωνισμός Euroskills επικεντρώνεται στα επαγγέλματα και δεξιότητες που θεωρούνται απαραίτητα για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης και στοχεύει στην προσέλκυση περισσότερων νέων στα τεχνικά επαγγέλματα. Στο Διαγωνισμό συμμετέχουν νέοι και νέες (17-25 ετών) από τις χώρες της Ευρώπης μέλη του Worldskills Europe, που έχουν αποκτήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία απόκτησης επαγγελματικών δεξιοτήτων. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό κρίνεται και αποφασίζεται μέσα από εθνικούς διαγωνισμούς δεξιοτήτων που διοργανώνει η κάθε χώρα μέλος

Με σκοπό και προοπτική τη συμμετοχή στον επόμενο διαγωνισμό Euroskills 2018, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2018 στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) προκηρύσσει τον 5ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2018. ο 5ος Εθνικός Διαγωνισμός περιλαμβάνει 16 ειδικότητες (Μάγειρας,Τραπεζοκόμος, Υπάλληλος Υποδοχής, Υδραυλικός/Κεντρικές Θερμάνσεις, Τεχνικός Ψύξης, Μηχανικός Αυτοκινήτων, Συγκολλητής, Ηλεκτρολόγος, Αισθητικός, Κομμωτής, Τεχνικός Μηχανολογικού Σχεδιασμούο, Χειριστής Φρέζας CNC (CNC Milling), Τεχνικός Πληροφορικής (ICT Specialist), Σχεδιαστής Μόδας (Fashion Design),Ξυλουργός (Joinery, Cabinetmaking).

O Διαγωνισμός για όλες τις ειδικότητες θα πραγματοποιηθεί την περίοδο Νοεμβρίου 2017 – Μαρτίου 2018. Συγκεκριμένα ο Διαγωνισμός για την ειδικότητα του Μάγειρα έχει πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αρχιμαγείρων Κύπρου  στις 23 με 26 Νοεμβρίου 2017 στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία. Για τις άλλες ειδικότητες ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στα Εργαστήρια του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία σε ημερομηνίες που θα καθοριστούν αργότερα.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν νέοι που έχουν γεννηθεί από την 1/1/1993 μέχρι και τις 31/12/2001, μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου, με πολύ καλή γνώση της Ελληνικής και καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν στο ειδικό έντυπο που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Διαγωνισμού στη διεύθυνση www.kepa.gov.cy/skillscyprus, μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2018 για όλους τους διαγωνισμούς με εξαίρεση το Διαγωνισμό στην ειδικότητα του Μάγειρα. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους Λειτουργούς Παραγωγικότητας Α’ κκ. Αντρέα Στυλιανού στο τηλ. 22806144 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]και Γ. Χωραττά στο τηλ 22806105 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Πηγή: kepa.gov.cy

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:48

Τελευταιες Ειδησεις

11 Μαΐου
Η Σλοβακία αναστέλλει χορήγηση 1ης δόσης AstraZeneca, συνεχίζει με τη 2η
21:44
Ισραήλ: Σειρήνες ήχησαν στο Τελ Αβίβ - Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ απειλούν ότι θα στοχοθετήσουν την πόλη
21:21
Δύο θάνατοι και 390 περιστατικά COVID-19 ανακοινώθηκαν την Τρίτη
21:07
Αυτοσυγκράτηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων και αποκλιμάκωση ζητά ο γγ του ΟΗΕ Γκουτέρες
21:05
Κατέρρευσε κτίριο 13 ορόφων στη Γάζα έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό
20:42
Η Ρωσία απελαύνει Ρουμάνο διπλωμάτη σε αντίποινα για την απέλαση Ρώσου διπλωμάτη
20:36
Μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων φορέων Covid στο ΗΒ - Ανησυχία στο Μάντσεστερ για την ινδική παραλλαγή
20:26
Αυστριακά ΜΜΕ: Από τις 14 Μαΐου τουρίστες από όλες τις χώρες της ΕΕ μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα
20:17
Ανόρθωση - Ενημέρωση για τα εισιτήρια του τελικού
19:57
Γερμανία : Η ΕΕ να προμηθευτεί εμβόλια διαφορετικής τεχνολογίας
19:55
Στ. Κυριακίδου: Θα επιτευχθεί ο στόχος εμβολιασμού 70%, τα ΚΜ να προετοιμαστούν για πιστοποιητικό
19:35
Πρωθυπουργός Σλοβενίας: Η ΕΕ πρέπει να δείξει στην Τουρκία ότι λειτουργεί ενωμένη
19:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand