Βρέθηκε στη Ρωσία σμαράγδι βάρους 1,6 κιλού

Ένα σμαράγδι, που βρέθηκε στα κοιτάσματα Μαλίσεφσκι της περιοχής Σβερντλόφσκ, είναι το μεγαλύτερο που έχει βρεθεί στα κοιτάσματα αυτά από το 1990 και η αξία του μπορεί να υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 60.000  ευρώ).

Το μήκους 14 εκατοστών, πλάτους 7 εκατοστών και βάρους 1,6 κιλού  σμαράγδι βρέθηκε από γεωλόγους στο ορυχείο Μαλίσεφσκι και θα πωληθεί σε πλειστηριασμό.
Οι αρμόδιοι κρατικοί εκτιμητές το κατέταξαν στην δεύτερη ποιοτική κατηγορία, καθώς το σμαράγδι δεν είναι διαφανές, αλλά ημιδιαφανές και το χρώμα του είναι ανοιχτό πράσινο.
Προς το παρόν δεν έχει δοθεί όνομα στο σμαράγδι αυτό και θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για την ονομασία του. Στο σμαράγδι που είχε βρεθεί στις αρχές του 1990 στο ίδιο κοίτασμα, είχε δοθεί η ονομασία "πρόεδρος" προς τιμήν του πρώτου προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μπορίς Γιέλτσιν.
Το σμαράγδι εκείνο είχε βάρος 1,2 κιλό και η αξία του είχε υπολογισθεί  στο 1,2 εκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:49

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στην Σωτήρα
06:42
Τίτλοι Ειδήσεων: Τρίτη 23 Απριλίου 2024
06:20
Σε ανταγωνιστικότερη βιομηχανία από φθηνότερη ενέργεια προσβλέπει ο Υπ. Ενέργειας
06:06
Βρετανία: Εγκρίθηκε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα
06:05
Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε άσκηση πυρηνικής αντεπίθεσης
05:58
23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
05:51
Πόλεμος στο Ισραήλ: Προ των πυλών η επιχείρηση στη Ράφα
05:37
Τμήμα Μετεωρολογίας - 1ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
05:31
Ο Καναδάς αντιμέτωπος ήδη με τις πρώτες πυρκαγιές της χρονιάς
05:19
Στα Ιωάννινα φτάνει σήμερα η Ολυμπιακή Φλόγα
05:13
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.