Άμεση απάντηση Ε.Ε. σε ενδεχόμενα μέτρα από ΗΠΑ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να απαντήσει ταχύτατα και καταλλήλως σε περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλουν «περιοριστικά μέτρα» στις εξαγωγές της προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό διαμήνυσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναζωπυρώνοντας τους φόβους για εμπορικό πόλεμο ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα οικονομικά μπλοκ στον κόσμο.
Η προειδοποίηση της Κομισιόν ήλθε ως απάντηση σε υπονοούμενα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να επιβάλει σκληρές εμπορικές ποινές σε ευρωπαϊκά προϊόντα, λόγω της «πολύ άδικης» εμπορικής πολιτικής που ακολουθεί η Ευρώπη.
Είχα πολλά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι πολύ μεγάλο από αυτή τη σκοπιά, τη σκοπιά του εμπορίου, είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον βρετανικό σταθμό ITV, προσθέτοντας ότι τυχόν αμερικανικές ενέργειες θα βλάψουν την ΕΕ.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς απέφυγε να διευκρινίσει εάν βλέπει άμεσο κίνδυνο επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ ή τι είδους αντίποινα θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν οι Βρυξέλλες.
Ο Διονύσης Σχοινάς επισήμανε ότι από την οπτική γωνία της ΕΕ το εμπόριο μπορεί να είναι αμοιβαία επωφελές κι όχι ένα παιχνίδι όπου υπάρχει ένας νικητής κι ένας χαμένος. Σημείωσε ότι το εμπόριο πρέπει να είναι δίκαιο και ανοιχτό, αλλά επίσης να βασίζεται σε κανόνες.
Η ευρω-ατλαντική κόντρα ουσιαστικά επιβεβαιώνει ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που διαπραγματευόταν η ΕΕ με τον πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα έχει ουσιαστικά νεκρώσει. Μολονότι η ευρωπαϊκή πλευρά δεν έχει διαλύσει τη διαπραγματευτική της ομάδα, επαναβεβαίωσε σήμερα ότι επί του παρόντος δεν βλέπει προοπτική να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις.

Πηγή: skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:49

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Οργανώσεις και Σύνδεσμοι διαφωνούν με το προωθούμενο νομικό πλαίσιο για την ενιαία εκπαίδευση
12:50
Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων η σημερινή
12:35
Επτά πρώτες θέσεις κατέλαβε η Κύπρος στην πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων
12:25
Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα
12:22
Αφγανιστάν: Δεσμευμένοι στις ειρηνευτικές συνομιλίες δήλωσαν οι Ταλιμπάν
11:52
Διάρρηξη δύο κατοικιών σε Τάλα και Πέγεια
11:21
Θέμα χρόνου η διχοτόμηση εάν δεν εγκαταλείψει η Τουρκία τις αξιώσεις της, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ
11:19
Εκατοντάδες καταγγελίες για δάφορες τροχαίες παραβάσεις
10:41
Το ζεύγος Μπάιντεν ανακοίνωσε τον θάνατο του «πρώτου σκύλου» Τσαμπ
10:14
Μακραίνει διεθνώς ο κατάλογος των θυμάτων και των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού
09:48
Σημαντικές επαφές αύριο του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγυπτο
09:41
Αντιδράσεις ΗΠΑ και Ισραήλ για αποτέλεσμα εκλογών στο Ιράν
09:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand