Προεδρικές 2018: Οι δηλώσεις των υποψηφίων

Νίκος Αναστασιάδης

Ετοιμότητα για Κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και για συνεργασία με όλους, εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι το καλό της πατρίδας μας.
Θέση μου, είπε, είναι ότι πρέπει να εξευρεθεί τρόπος για να υπάρξουν συνεργασίες για να αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε προβλήματα.
 Τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, δεν αποτελούν παρά ισχυρή εντολή για συνέχιση της πορείας που μαζί χαράξαμε τα πέντε τελευταία χρόνια.
 Χαρακτήρισε την εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής κρίσιμη, γιατί όπως είπε, από τη βούληση του λαού θα εξαρτηθεί εάν η χώρα θα πορευθεί με σταθερότητα προς το μέλλον.
 Η ψήφος, τόνισε, θα κρίνει την πορεία της χώρας και θα καθορίσει το μέλλον τόσο της ίδιας όσο και των παιδιών μας.
 Το διεκύβευμα, ανέφερε, δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρο: είτε θα συνεχίσουμε με σιγουριά η οποία δημιουργείται σήμερα αλλά και την προοπτική του αύριο, είτε θα επιστρέψουμε σε δογματικές πολιτικές και αδιέξοδα που μας οδήγησαν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.
 Είτε θα συνεχίσουμε, είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, την πορεία ανάπτυξης της οικονομίας, μείωσης ή εξάλειψης της ανεργίας και δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας ή θα επιστρέψουμε στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια που χαρακτήριζε την προηγούμενη διακυβέρνηση.
 Τα τελευταία πέντε χρόνια, ανέφερε, μαζί διασώσαμε την Κύπρο από τη χρεωκοπία και μαζί θέσαμε τα θεμέλια για την Κύπρο της νέας εποχής.
 Αντίπαλος όλων μας, είπε καταλήγοντας ο Νίκος Αναστασιάδης, είναι τα προβλήματα που ο λαός αντιμετωπίζει και κανένας σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει.

 

Σταύρος Μαλάς

Ο λαός μίλησε, δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα των εκλογών, κατέδειξε ότι μία μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία ζητεί μία νέα ελπιδοφόρα αλλαγή.
 Αφήνουμε, είπε, πίσω το χθες, βάζουμε τέλος στους διχασμούς τους παρελθόντος και κοιτάζουμε στο μέλλον με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Διαβεβαίωσε ότι με υπευθυνότητα, σύνεση και συνέναιση, θα επιδιώξει τη λύση του Κυπριακού για επανένωση και απελευθέρωση της πατρίδας, αλλά και για βελτίωση της οικονομίας, με τρόπο που να αγγίζει τη ζωή όλων των Κυπρίων, τονίζοντας ότι  μέσα από την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη, πρέπει να υπάρξει κοινωνική συμμαχία ευρείας αποδοχής.
 Αναφερόμενος στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο κύριος Μαλάς κάλεσε τους ψηφοφόρους να υπερβούν κομματικές και ιδεολογικές πεποιθήσεις και να κρίνουν τις θέσεις, τις δεσμεύσεις και τα χαρακτηριστικά των υποψηφίων.
 Να αποφασίσουν, ανέφερε, με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο που αξίζουν τα παιδιά μας, έχοντας υπόψιν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
 Απευθυνόμενος στους Τουρκοκυπρίους, ο κύριος Μαλάς διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του, θα προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα προς το στόχο της επανένωσης και απελευθέρωσης του τόπου.
 Ο Σταύρος Μαλάς συνεχάρη, επίσης, τους Τουρκοκυπρίους, τονίζοντας ότι με τη συμμετοχή τους στην πορεία που πραγματοποίησαν πριν από μερικές ημέρες στην κατεχόμενη Λευκωσία, ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην κατοχή.

Νικόλας Παπαδόπουλος
Απογοήτευση για το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι σέβεται απόλυτα τη δημοκρατική ετυμηγορία του λαού.
Δήλωσε ότι συνεχάρη τηλεφωνικώς τους ανθυποψηφίους του, Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά.
Ευχαριστώντας τα κόμματα που στήριξαν την υποψηφιότητά του, ο κύριος Παπαδόπουλος είπε ότι είναι  υπερήφανος, γιατί βοήθησε ώστε με τη συνεργασία αυτή να επιδειχθεί ότι τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου μπορούν να σταθούν αντάξια κατά του κατεστημένου και να αποτελέσουν τον τρίτο πόλο στο πολιτικό σκηνικό του τόπου.
Είμαστε περήφανοι, ανέφερε, που δώσαμε τίμιο και έντιμο πολιτικό αγώνα, τονίζοντας ότι σημασία δεν έχει τόσο η όποια εκλογική επιτυχία ή αποτυχία, αλλά να αγωνίζεσαι για εκείνα που πιστεύεις ότι είναι σωστά.
Δεν τα βάζουμε κάτω και από αύριο αρχίζει μια νέα ημέρα, τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.
Γιώργος Λιλλήκας
Απόλυτα σεβαστή χαρακτήρισε την απόφαση του κυπριακού λαού, ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος συνεχάρη τους ανθυποψηφίους του και ιδιαίτερα τους Νίκο Αναστασιάδη και Σταύρο Μαλά οι οποίοι εξασφάλισαν το εισητήριο για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Ο λαός είπε, επέλεξε την πεπατημένη, ως εκ τούτου θα πρέπει να αναμένει τα ίδια αποτελέσματα.
Ο κύριος Λιλλήκας τόνισε ότι η αποχή έκρινε το αποτέλεσμα, αφού οι απογοητευμένοι πολίτες επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν από τον καναπέ.
Χαρακτήρισε απογοητευτικό το αποτέλεσμα για τον ίδιο, σημειώνοντας ότι το σύνθημα της χαμένης ψήφου έκανε ζημιά στην υποψηφιότητά του.
Ο κύριος Λιλλήκας επισήμανε πως η όποια απόφαση για το δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών, θα ληφθεί δημοκρατικά από τη Διερυμένη Ανώτατη Σύγκλητο της Συμμαχίας Πολιτών.
Τόνισε ότι το βασικό κριτήριο για τη λήψη της όποιας απόφασης, θα είναι το κυπριακό.
Xρίστος Χρίστου
 Το ΕΛΑΜ πάλεψε κατά του κατεστημένου και εξασφάλισε ένα σεβαστό ποσοστό, δήλωσε ο υποψήφιος του κόμματος, Χρίστος Χρίστου.
 Οσοι, είπε, μας τίμησαν με την ψήφο τους πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους αντιπροσωπεύσουμε επάξια και ότι θα συνεχίσουμε το δίκαιο αγώνα μας. Τα προβλήματα, πρόσθεσε, παραμένουν επί τάπητος, ο λαός απαιτεί λύση και εκεί θα στραφούν οι προσπάθειές μας.
 Ο κύριος Χρίστου απηύθυνε μήνυμα ενότητας, ώστε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν τα κοινά προβλήματα, ενώ διαβεβαίωσε από τούδε και στο εξής κανένας δεν θα μπορεί να κοροϊδέψει ξανά, όπως είπε, την πατριωτική παράταξη.
 
Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:49

Τελευταιες Ειδησεις

23 Ιανουαρίου
Πρόωρες λεγόμενες βουλευτικές εκλογές διεξάγονται στα κατεχόμενα
08:58
Τουρκία: Συνελήφθη η δημοσιογράφος Σεντέφ Καμπάς για εξύβριση του προέδρου
08:45
Τα σημεία δειγματοληψίας για rapid test την Κυριακή (23/01)
08:19
22 Ιανουαρίου
Ράλι Μοντε Κάρλο: Επική μάχη με τους δύο Γάλλους παγκόσμιους πρωταθλητές
21:18
Άλλοι έξι θάνατοι και 1,984 νέα κρούσματα κορονοιού στην Κύπρο
20:05
Ρωσία-Ουκρανία: Οι διαπραγματευτές του "σχήματος της Νορμανδίας" θα συναντηθούν εντός της εβδομάδας στο Παρίσι
17:59
Ελλάδα - κορονοϊός: 18.333 νέα κρούσματα, 73 θάνατοι, 668 διασωληνωμένοι
17:39
Προς κύρωση το μνημόνιο συνεργασίας Αθηνών-Λευκωσίας για έργα υποδομής στις πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής
17:24
Γαλλία: Αγνοείται η τύχη ενός 75χρονου Γάλλου που προσπαθούσε να διαπλεύσει με κανό τον Ατλαντικό
17:03
Β' Κατηγορία: Μόνη στην κορυφή η Ένωση
16:54
Δεκατέσσερις γυναίκες μεταξύ των 24 μελών της κυβέρνησης του Γκαμπριέλ Μπόριτς στη Χιλή
16:44
ΕΟΔΥ: Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ένδειξη ότι η νέα υποομάδα ΒΑ.2 έχει διαφορετικές ιδιότητες από την Όμικρον
16:28
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand