Κόρμπιν: Το πλοίο της παραμονής στην ΕΕ έχει σαλπάρει

Τη θέση ότι το ζήτημα της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ έχει κριθεί με το δημοψήφισμα του 2016, επανέλαβε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ερωτηθείς για τη στάση του κόμματός του έναντι του Brexit σε τηλεοπτική εκπομπή του BBC το πρωί της Κυριακής, ο κ. Κόρμπιν απάντησε: «Οι Εργατικοί ήθελαν να παραμείνουμε (στην ΕΕ) και να τη μεταρρυθμίσουμε, αλλά αυτό το πλοίο έχει σαλπάρει».
Κληθείς να διευκρινίσει τη θέση του κόμματός του ως προς το είδος της μελλοντικής σχέσης με την ΕΕ που επιθυμεί, ο κ. Κόρμπιν είπε ότι οι Εργατικοί θέλουν «μία μορφή τελωνειακής ένωσης», αλλά ότι η παραμονή στη σημερινή ευρωπαϊκή τελωνειακή ένωση θα σήμαινε την παραμονή της Βρετανίας ως μέλος της ΕΕ των 28, κάτι που οι πολίτες έχουν απορρίψει.
Πρόσθεσε ότι το κανονιστικό πλαίσιο των δύο πλευρών ως προς το εμπόριο και την οικονομική δραστηριότητα θα πρέπει να παραμείνει ευθυγραμμισμένο, καθώς η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βρετανίας, αλλά και ότι η Βρετανία θα πρέπει να έχει «επιρροή» στον καθορισμό των ευρωπαϊκών κανονισμών – κάτι που ερμηνεύεται από Βρετανούς πολιτικούς σχολιαστές ως ένδειξη ότι ο κ. Κόρμπιν ίσως προκρίνει ένα μοντέλο σχέσης όπως αυτό που έχουν με την ΕΕ οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (EFTA), δηλαδή οι Νορβηγία, Ελβετία, Ισλανδία, Λίχτενσταϊν.
Πάντως, υπό την πίεση Εργατικών βουλευτών που ζητούν την παραμονή της Βρετανίας στην τελωνειακή ένωση της ΕΕ, ο κ. Κόρμπιν φέρεται να έχει συγκαλέσει για τις επόμενες εβδομάδες σύσκεψη της ηγετικής ομάδα του κόμματός του, εκτός Λονδίνου, για να συζητηθεί η στρατηγική του κόμματος αναφορικά με το Brexit στο εξής.
Στο άλλο στρατόπεδο, αυτό των Συντηρητικών, οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της εξόδου από την ΕΕ πιέζουν την Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να μην αποδεχθεί μία ήπια εκδοχή του Brexit.
Η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς προειδοποιεί με άρθρο της στη Sunday Telegraph ότι υπάρχει κίνδυνος για «διύλιση του Brexit» και για πιθανότητα συμφωνίας που στην ουσία θα βγάζει τη Βρετανία από την ΕΕ «μόνο κατ’ όνομα».
Στο ίδιο άρθρο, πάντως, η κα Βίλιερς σημειώνει ότι υποστηρίζει «το συμβιβασμό και τη μετριοπάθεια» στην προσέγγιση των διαπραγματεύσεων από τη Βρετανία.
Οι Brexiteers πολιτικοί δηλώνουν επίσης θορυβημένοι από τις αναφορές περί σκέψεων για παράταση της μεταβατικής περιόδου μετά από τη ημέρα του Brexit και πέρα από την 31η Δεκεμβρίου 2020, που έχει οριστεί ως ημερομηνία λήξης.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:50

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.