Η ώρα της ψηφοφορίας - όλες οι δηλώσεις

Σε δηλώσεις προέβησαν μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός τους υποψήφιοι, αρχηγοί κομμάτων και άλλοι.

Νίκος Αναστασιάδης

Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας και ο λαός ως κυρίαρχος θα αποφασίσει ποιός θα καθορίσει την επόμενη ημέρα για την Κύπρο, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία, πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Στις προηγούμενες ημέρες, πρόσθεσε, οι υποψήφιοι είχαμε την ευκαιρία να παραθέσουμε τις προτάσεις αλλά και τα διλήμματα που τίθενται ενώπιόν μας.
Ο κύριος Αναστασιάδης προέτρεψε τους πολίτες να συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό με νηφαλιότητα, πάντα έχοντας κατά νου πως η επόμενη ημέρα πρέπει να βρει όλους ενωμένους. Γιατί, πρόσθεσε, πολιτικός αντίπαλος όλων είναι τα  καθημερνά προβλήματα του λαού. Και τα προβλήματα του λαού, είπε ο κύριος Αναστασιάδης, θέλουν ενότητα, συνεργασία, σοβαρότητα και σωστό προγραμματισμό.
Γι' αυτό, κατέληξε, δεν δικαιολογείται κανένας την επομένη να διαμαρτύρεται για το αποτέλεσμα των εκλογών: Η ευθύνη είναι στο λαό.

Νικόλας Παπαδόπουλος

Πρωταγωνιστές σήμερα δεν είμαστε εμείς οι υποψήφιοι, δήλωσε ο  υποψήφιος για την προεδρία, Νικόλας  Παπαδόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Πρωταγωνιστές, είπε, είναι οι πολίτες οι οποίοι με τη συμμετοχή τους ενισχύουν τη δημοκρατία και με τις επιλογές τους καθορίζουν το μέλλον της πατρίδας.
Με την επιλογή τους, κατέληξε ο κύριος Παπαδόπουλος αποφασίζουν για νέα στρατηγική στο κυπριακό, για ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, για αποκατάσταση της μεσαίας τάξης, για αλλαγή, αξιοπιστία και ελπίδα.

Σταύρος Μαλάς

Σήμερα είναι η ημέρα της Δημοκρατίας, η ημέρα την οποία θα μιλήσουν οι πολίτες, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία Σταύρος Μαλάς, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Κάλεσε όλους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν, εκείνους, όπως είπε, οι οποίοι κρίνουν ότι δίνουν απαντήσεις για καλύτερο μέλλον.
Πρόσθεσε, ότι οι ψηφοφόροι άκουσαν τους υποψηφίους, έκαμαν τη σύγκρισή τους και τώρα είναι η ώρα να τους κρίνουν.
Να κρίνουν, ανέφερε ο κύριος Μαλάς, εκείνους που δεν υποτίμησαν τη νοημοσύνη τους και εκείνους που πραγματικά προσφέρουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Είπε επίσης ότι δεν είναι η ώρα των προσωπικών απογοητεύσεων αλλά η ώρα των πολιτών, ανεξαρτήτως ιδεολογικών πεποιθήσεων, να προσέλθουν στις κάλπες με το χέρι στην καρδιά και να επιλέξουν οι ίδιοι- όχι οι άλλοι για εκείνους- για το μέλλον των παιδιών και της πατρίδας.

Γιώργος Λιλλήκας

Γιορτή της δημοκρατίας, χαρακτήρισε τη σημερινή ψηφοφορία, ο υποψήφιος για την προεδρία Γιώργος Λιλλήκας, μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.
Κάλεσε όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να αποφασίσουν οι ίδιοι ποιόν επιθυμούν να διαχειριστεί το μέλλον τους, εκφράζοντας την ελπίδα ότι το ποσοστό αποχής δεν θα είναι υψηλό.
Τονίζοντας ότι ο τόπος βρίσκεται ενώπιον μεγάλων προβλημάτων και προκλήσεων, ο κύριος Λιλλήκας ευχήθηκε ότι η επομένη των εκλογών θα βρει όλους ενωμένους, για συλλογική αντιμετώπισή τους.

Χρίστος Χρίστου

Έφτασε η ώρα οι πολίτες και ο λαός να αποφασίσουν σε ποιους θα δώσουν την δύναμη και ποιους εμπιστεύονται να επιλύσουν τα προβλήματά τους, δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία Χρίστος Χρίστου μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Σήμερα, είπε, αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός ποιοι συνεχίζουν και ποιόν είναι το πρόσωπο το οποίο τελικά θα αναλάβει την ηγεσία του Κράτους.
Ο κύριος Χρίστου, κάλεσε τον κυπριακό λαό να ψηφίσει και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

Δηλώσεις άλλων υποψηφίων

Ο υποψήφιος για την προεδρία Μιχάλης Μηνά, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, κάλεσε τους νέους να σηκωθούν από τα καφέ και να πάνε να ψηφίσουν, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης εθνικής σωτήριας.
Ο υποψήφιος για την προεδρία Χάρης Αριστείδου δήλωσε ότι αν ο λαός  που έπαθε τόσες φορές τόσα κακά, τον εκλέξει, θα φορέσει χειροπέδες σε όλους εκείνους οι οποίοι δια ψευδών παραστάσεων έκλεψαν τη ψήφο του.
Ο υποψήφιος για την προεδρία Ανδρέας Ευστρατίου, κάλεσε τον κόσμο να επιλέξει εκείνο που θεωρεί καταλληλότερο και ευχαρίστησε το Υπουργείο Εσωτερικών για τις διευκολύνσεις που παραχωρεί σε άτομα με αναπηρία.
Ο υποψήφιος για την προεδρία Χριστάκης Καπηλιώτης, δήλωσε ότι ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, νιώθει ικανοποιημένος αφού του δόθηκε η ευκαιρία να στείλει τα μηνύματά του στον κόσμο.

Αβέρωφ Νεοφύτου

Σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Πρόσθεσε ότι οι πολίτες πάντα είναι πρωταγωνιστές, αλλά ιδιαίτερα σήμερα, έχουν τον πρώτο λόγο, γιατί η απόφασή τους θα καθορίσει την πορεία της χώρας.
Ο κύριος Νεοφύτου απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες σε αυτή την κορυφαία μορφή δημοκρατίας.
Τόνισε ότι τα προβλήματα του τόπου εξακολουθούν να υφίστανται και το Κυπριακό παραμένει άλυτο και πρέπει να διασφαλιστεί πώς η χώρα θα προχωρήσει μπροστά.
Ανέφερε ότι εκλογές θα τελειώσουν και θα χρειαστούν γέφυρες επικοινωνίας, επισημαίνοντας ότι απαιτείται ενότητα των πολιτικών δυνάμεων για να πραγματωθούν τα οράματα του λαού.

Άντρος Κυπριανού

Οι σημερινές εκλογές θα καθορίσουν πώς θα τύχουν χειρισμού τα μεγάλα εθνικά ζητήματα αλλά και τα καθημερινά, που επηρεάζουν τη ζωή των απλών πολιτών, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Ο κύριος Κυπριανού είπε πως οι σημερινές εκλογές αποτελούν την κορύφωση της δημοκρατίας και πως έχει τεράστια σημασία ο κόσμος να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία.
Πρέπει, είπε, να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και ο καθένας με τη δική του ψήφο να καθορίσει ποιοι θα ήθελε να τον εκπροσωπήσουν σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση στο δεύτερο γύρο, και στη συνέχεια βέβαια στην προεδρία της Δημοκρατίας.

Μαρίνος Σιζόπουλος

Σήμερα αποφασίζουν οι πολίτες και με τη ψήφο τους και είτε μπορεί να επιβραβεύσουν για τη μεγάλη οικονομική κρίση και την πορεία που έχει πάρει το εθνικό μας, είτε να στηρίξουν τις δυνάμεις της αλλαγής για μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα της κοινωνίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Ο κύριος Σιζόπουλος, πρόσθεσε ότι η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων είναι ένδειξη ενίσχυσης των θεσμών.
Καταλήγοντας, είπε πως είτε θα ακολουθήσουμε την ίδια πορεία είτε θα αλλάξουμε για να έχουμε ελπίδα και αισιοδοξία.

Ελένη Θεοχάρους

Το διακύβευμα των σημερινών εκλογών είναι η ζωή και ο θάνατος, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού της δικαιώματος η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους.
Ή θα αποφασίσουμε, είπε,  να επιβιώσουμε στη γη των πατέρων μας ως περήφανοι Έλληνες, ή θα ενδώσουμε.

Γιώργος Περδίκης

Σήμερα είναι η μέρα που δίνεται η ευκαιρία στους πολίτες να καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας τους, δήλωσε ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.
Το πιό σημαντικό, το οποίο πρέπει να λεχθεί, πρόσθεσε, είναι η ανάγκη, η υποχρέωση και το δικαίωμα να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία.
Σε διαφορετική περίπτωση, κατέληξε, σε αυτό τον τόπο δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε.

Δημήτρης Συλλούρης

Στην ανάγκη βελτίωσης τόσο των θεσμών όσο και της λειτουργίας του Κράτους σε όλα τα επίπεδα ώστε ο λαός να νοιώσει τη δημοκρατία μετατρέποντάς την σε πραγματικά αποτελέσματα για την ευημερία και την ευτυχία του, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.
Έχουμε υποχρέωση, πρόσθεσε, έναντι του λαού και της χώρας για πολύ μεγαλύτερα και πολύ καλύτερα.

Δημήτρης Χριστόφιας

Ο τέως πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε ότι πρέπει να βάλουμε, το χέρι στην καρδιά και να ψηφίσουμε εκείνον που θα φέρει τη δημοκρατία στην καθημερινή ζωή, αλλά και όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού.
Κάλεσε τους πολίτες όταν θα πάνε να ψηφίσουν να μην ξεχάσουν εκείνα που έχουμε σήμερα δεν τα έχουμε τυχαία. Προηγήθηκε, πρόσθεσε, ένα φασιστικό πραξικόπημα για να φθάσουμε στην τουρκική εισβολή και στην κατοχή.

Γιώργος Βασιλείου

Ο πρώην Προέδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου είπε ότι σε αυτές τις εκλογές παρατηρήθηκε μιά πρωτοφανής έξαρση του λαϊκισμού, ωστόσο, η πλειονότητα του λαού δεν παρασύρθηκε.
Πρόσθεσε ότι εκείνο που χρειάζεται μετά τις εκλογές, είναι να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, το συντομότερο δυνατόν, στη βάση των προτάσεων του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα Ραδιοφώνου, ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:50

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
17:42
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Κυβ.Εκπρόσωπος: Δεν δόθηκε άδεια για μεταφορά πυραύλων στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
16:58
Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο
16:52
Κυρώσεις ΕΕ κατά εποίκων για βία κατά Παλαιστινίων
16:37
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
16:20
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.