Παρέλαβαν τις κάλπες οι προεδρεύοντες στη Λεμεσό

Όλα είναι έτοιμα για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου, δηλώνει ο έφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, Αναπληρωτής Έπαρχος, Μάριος Αλεξάνδρου, με αφορμή τη σημερινή παράδοση των καλπών στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων.


 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως, από πλευράς εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού "είναι όλα έτοιμα, έχουν ετοιμαστεί όλα τα εκλογικά κέντρα, έχουν ελεγχθεί οι συσκευές φαξ και οι τηλεφωνικές γραμμές, για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα".
 
Οι προεδρεύοντες, στα 305 εκλογικά κέντρα της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, παρέλαβαν τις κάλπες από το Α` Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, αφού πρώτα έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος.
 
Η παράδοση των καλπών, άρχισε τις 8.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 13.00 ενώ όπως είπε ο κ. Αλεξάνδρου "η διαδικασία χωρίστηκε σε δυο φάσεις για σκοπούς αποφυγής συμφόρησης".
 
Εντός των καλπών, συνέχισε, υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα έντυπα, σφραγίδες, πένες και τα ψηφοδέλτια ανά εκλογικό κέντρο, ενώ κατά την παραλαβή τους, οι προεδρεύοντες ελέγχουν το υλικό για να είναι βέβαιοι ότι δεν υπάρχει καμία παράλειψη.
 
Υπέδειξε, ακόμη, πως έχουν γίνει δυο ενημερωτικά σεμινάρια στους προεδρεύοντες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και "έχουν πάρει σαφέστατες οδηγίες, ειδικά για κάποιες μικρές αλλαγές έναντι προηγούμενων εκλογικών διαδικασιών".
 
Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως μετά από οδηγίες από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δεν θα αναφέρεται ο αριθμός ταυτότητας του ψηφοφόρου αλλά ο αριθμός του εκλογικού του βιβλιαρίου .
 
"Αυτό έχει τονισθεί στους προεδρεύοντες και θα αποσταλεί και μήνυμα στα κινητά τους, για να το εμπεδώσουν καθώς είναι εύκολο για κάποιον που έχει λάβει μέρος σε πολλές εκλογικές διαδικασίες να παρασυρθεί και από συνήθεια να φωνάξει τον αριθμό της ταυτότητας", συμπλήρωσε.
 
Επιπρόσθετα, σημείωσε ο Μάριος Αλεξάνδρου, έχει τονισθεί στους προεδρεύοντες να βοηθούν τους εκλογείς σε σχέση με το που ακριβώς πρέπει να τοποθετηθεί το σύμβολο υπέρ του υποψηφίου της επιλογής τους, "το οποίο πρέπει να είναι επί του τετραγώνου κάτω από τη φωτογραφία του υποψηφίου, αφού αν είναι οπουδήποτε αλλού, το ψηφοδέλτιο κρίνεται άκυρο".
 
Στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 152,115 και την ημέρα των εκλογών θα εργαστούν γύρω στους 1,600 δημόσιους υπαλλήλους και 318 άνεργοι επιστήμονες.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Μικρή μείωση σε μηνιαία βάση και αύξηση σε ετήσια στον αριθμό νέων αιτήσεων πολιτικού ασύλου στην Κύπρο
21:50
Λαγκάρντ: Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά
21:02
Πεσκόφ: Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν έναν περιορισμένο μεν αλλά ανοιχτό δίαυλο διαλόγου για τα πυρηνικά
20:24
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και επίθεση κατά των ΗΠΑ προχώρησε ο Ερντογάν
19:57
Έκτακτη καθησυχαστική δήλωση από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω των ανησυχιών για τη στερλίνα
19:22
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης
18:09
Πρώτο τεστ πλανητικής άμυνας: Συντριβή σκάφους της NASA σε αστεροειδή απόψε
17:38
Τον Μανώλη Γλέζο θα τιμήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο καιρού (26/09/22)
16:40
Το ΤΕΠΑΚ ψάχνει κτήρια προς ενοικίαση για κάλυψη στεγαστικών του αναγκών
16:23
Φώτης Φωτίου: Σε έξαρση η αδιαλλαξία της Τουρκίας
15:55
Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία από την επικράτηση της άκρας δεξιάς - Τζόρτζια Μελόνι: "Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε"
15:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand