Παρέλαβαν τις κάλπες οι προεδρεύοντες στη Λεμεσό

Όλα είναι έτοιμα για τις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου, δηλώνει ο έφορος εκλογής της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, Αναπληρωτής Έπαρχος, Μάριος Αλεξάνδρου, με αφορμή τη σημερινή παράδοση των καλπών στους προεδρεύοντες των εκλογικών κέντρων.


 
Σε δηλώσεις του, ο κ. Αλεξάνδρου ανέφερε πως, από πλευράς εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού "είναι όλα έτοιμα, έχουν ετοιμαστεί όλα τα εκλογικά κέντρα, έχουν ελεγχθεί οι συσκευές φαξ και οι τηλεφωνικές γραμμές, για να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα προκύψει κανένα απολύτως πρόβλημα".
 
Οι προεδρεύοντες, στα 305 εκλογικά κέντρα της εκλογικής περιφέρειας Λεμεσού, παρέλαβαν τις κάλπες από το Α` Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού, αφού πρώτα έγινε ο απαιτούμενος έλεγχος.
 
Η παράδοση των καλπών, άρχισε τις 8.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις 13.00 ενώ όπως είπε ο κ. Αλεξάνδρου "η διαδικασία χωρίστηκε σε δυο φάσεις για σκοπούς αποφυγής συμφόρησης".
 
Εντός των καλπών, συνέχισε, υπάρχουν όλα τα απαιτούμενα έντυπα, σφραγίδες, πένες και τα ψηφοδέλτια ανά εκλογικό κέντρο, ενώ κατά την παραλαβή τους, οι προεδρεύοντες ελέγχουν το υλικό για να είναι βέβαιοι ότι δεν υπάρχει καμία παράλειψη.
 
Υπέδειξε, ακόμη, πως έχουν γίνει δυο ενημερωτικά σεμινάρια στους προεδρεύοντες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και "έχουν πάρει σαφέστατες οδηγίες, ειδικά για κάποιες μικρές αλλαγές έναντι προηγούμενων εκλογικών διαδικασιών".
 
Χαρακτηριστικά, ανέφερε πως μετά από οδηγίες από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δεν θα αναφέρεται ο αριθμός ταυτότητας του ψηφοφόρου αλλά ο αριθμός του εκλογικού του βιβλιαρίου .
 
"Αυτό έχει τονισθεί στους προεδρεύοντες και θα αποσταλεί και μήνυμα στα κινητά τους, για να το εμπεδώσουν καθώς είναι εύκολο για κάποιον που έχει λάβει μέρος σε πολλές εκλογικές διαδικασίες να παρασυρθεί και από συνήθεια να φωνάξει τον αριθμό της ταυτότητας", συμπλήρωσε.
 
Επιπρόσθετα, σημείωσε ο Μάριος Αλεξάνδρου, έχει τονισθεί στους προεδρεύοντες να βοηθούν τους εκλογείς σε σχέση με το που ακριβώς πρέπει να τοποθετηθεί το σύμβολο υπέρ του υποψηφίου της επιλογής τους, "το οποίο πρέπει να είναι επί του τετραγώνου κάτω από τη φωτογραφία του υποψηφίου, αφού αν είναι οπουδήποτε αλλού, το ψηφοδέλτιο κρίνεται άκυρο".
 
Στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ανέρχονται σε 152,115 και την ημέρα των εκλογών θα εργαστούν γύρω στους 1,600 δημόσιους υπαλλήλους και 318 άνεργοι επιστήμονες.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Covid-19: Το τουρκικό εμβόλιο Turkovac ξεκινά την τρίτη φάση κλινικών δοκιμών
21:40
Λευκός Οίκος: Ο στόχος του Μπάιντεν για εμβολιασμό του 70% του ενήλικου πληθυσμού έως την 4η Ιουλίου δεν θα επιτευχθεί
21:39
Ο ΠΟΥ «ανησυχεί» για τη χαλάρωση των περιορισμών σε ορισμένους αγώνες του Euro 2020
21:36
Βέρα Γιούροβα: Η συνολική ατμόσφαιρα στις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας έχει βελτιωθεί
21:33
Ισραήλ-Covid-19: Για ένα «νέο κύμα» ανησυχούν οι αρχές μετά τα 125 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν την Δευτέρα
21:31
Φάουτσι: Η παραλλαγή Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή στην μάχη των ΗΠΑ για την εξάλειψη της πανδημίας εντός των συνόρων
21:30
Νίκος Αναστασιάδης : ΠτΔ: Όσο είμαι στην εξουσία δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί η Κύπρος σε προτεκτοράτο της Τουρκίας
21:25
Νίκος Αναστασιάδης: Στόχος του ανασχηματισμού να υπηρετήσει το πρόγραμμα διακυβέρνησης και το Σχέδιο Ανάκαμψης
21:18
Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων
20:38
Η Biontech ετοιμάζει γρήγορη αντίδραση σε τυχόν νέες παραλλαγές του κορονοϊού
19:41
WSJ: Το Πεκίνο θα διατηρήσει σε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο τους συνοριακούς περιορισμούς λόγω Covid-19
19:40
Μέρκελ: Άλλαξε εμβόλιο για τη δεύτερη δόση – Από AstraZeneca σε Moderna
19:38
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand