Ο Στέλιος Πλατής δηλώνει ότι ουδέποτε διετέλεσε σύμβουλος σε Ημικρατικό Οργανισμό

Με επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Στέλιος Πλατής, σημειώνει ότι ουδέποτε διετέλεσε σύμβουλος σε Ταμείο Προνοίας ή σε Ημικρατικό Οργανισμό, ουδέποτε απέστειλε την όποια επιστολή σχετικά με τον Συνεργατισμό και ότι ποτέ δεν έδωσε την όποια συμβουλή στο όποιο Ταμείο σε σχέση με τον Συνεργατισμό. 

Ο κύριος Πλατής, σημειώνει, ότι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να κινήσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της συκοφαντίας, όπως δηλώνει, λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Κάνει, παράλληλα, λόγο για κατάντημα του κορυφαίου θεσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντί ο απερχόμενος Πρόεδρος, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κύριος Πλατής, να αποτελεί εκφραστή ενότητας, σοβαρότητας και πολιτικού πολιτισμού, δείχνει ότι το μόνο το οποίο πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα με κάθε κόστος και κάθε τίμημα. Ακόμα και αν αυτό το τίμημα, καταλήγει ο Στέλιος Πλατής, περιλαμβάνει ψεύδη, συκοφαντίες και επικίνδυνα παιχνίδια με το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας.
Χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στις επικρίσεις ότι η αναφορά του για τον Συνεργατισμό έγινε με καθυστέρηση, είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε προ ημερών σαφέστατη ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η κεφαλαιουχική επάρκεια όλων των συστημικών τραπεζών είναι επαρκής και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αναφερόμενος ειδικά στο Νικόλα Παπαδόπουλο, τον κάλεσε να δει την επιστολή την οποία απέστειλε συγκεκριμένος σύμβουλος του, για απόσυρση των χρημάτων των ταμείων προνοίας της ΑΤΗΚ και της ΑΗΚ. Τότε, πρόσθεσε, θα κατανοήσει ο κύριος Παπαδόπουλος πόσο πρόβλημα, αδικαιολόγητα, έχει δημιουργηθεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε, μάλιστα, ότι ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης, τα χρήματα δεν αποσύρθηκαν. Επανέλαβε, δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους καταθέτες στον Συνεργατισμό, υποδεικνύοντας ότι από τα εντεκάμιση δισεκατομμύρια των καταθέσεων, τα δέκα ανήκουν σε ασφαλισμένους καταθέτες.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρωινή Ενημέρωση", ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλης Σοφοκλέους κατονόμασε τον Στέλιο Πλατή ως τον άνθρωπο ο οποίος συνδέεται με θυγατρική εταιρεία, η οποία απέστειλε τις επιστολές στα ταμεία προνοίας της ΑΗΚ και της Cyta.
Εκ μέρους του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου απέρριψε τις κατηγορίες κι έκανε λόγο για συκοφαντίες, σημειώνοντας ότι ο κύριος Πλατής δεν έχει καμία εταιρεία.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.