Ο Στέλιος Πλατής δηλώνει ότι ουδέποτε διετέλεσε σύμβουλος σε Ημικρατικό Οργανισμό

Με επιστολή του προς τα μέσα ενημέρωσης, ο Στέλιος Πλατής, σημειώνει ότι ουδέποτε διετέλεσε σύμβουλος σε Ταμείο Προνοίας ή σε Ημικρατικό Οργανισμό, ουδέποτε απέστειλε την όποια επιστολή σχετικά με τον Συνεργατισμό και ότι ποτέ δεν έδωσε την όποια συμβουλή στο όποιο Ταμείο σε σχέση με τον Συνεργατισμό. 

Ο κύριος Πλατής, σημειώνει, ότι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να κινήσουν όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί της συκοφαντίας, όπως δηλώνει, λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Κάνει, παράλληλα, λόγο για κατάντημα του κορυφαίου θεσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αντί ο απερχόμενος Πρόεδρος, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κύριος Πλατής, να αποτελεί εκφραστή ενότητας, σοβαρότητας και πολιτικού πολιτισμού, δείχνει ότι το μόνο το οποίο πραγματικά τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα με κάθε κόστος και κάθε τίμημα. Ακόμα και αν αυτό το τίμημα, καταλήγει ο Στέλιος Πλατής, περιλαμβάνει ψεύδη, συκοφαντίες και επικίνδυνα παιχνίδια με το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας μας.
Χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώντας στις επικρίσεις ότι η αναφορά του για τον Συνεργατισμό έγινε με καθυστέρηση, είπε ότι η Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε προ ημερών σαφέστατη ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η κεφαλαιουχική επάρκεια όλων των συστημικών τραπεζών είναι επαρκής και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Αναφερόμενος ειδικά στο Νικόλα Παπαδόπουλο, τον κάλεσε να δει την επιστολή την οποία απέστειλε συγκεκριμένος σύμβουλος του, για απόσυρση των χρημάτων των ταμείων προνοίας της ΑΤΗΚ και της ΑΗΚ. Τότε, πρόσθεσε, θα κατανοήσει ο κύριος Παπαδόπουλος πόσο πρόβλημα, αδικαιολόγητα, έχει δημιουργηθεί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε, μάλιστα, ότι ύστερα από παρέμβαση της κυβέρνησης, τα χρήματα δεν αποσύρθηκαν. Επανέλαβε, δε, ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους καταθέτες στον Συνεργατισμό, υποδεικνύοντας ότι από τα εντεκάμιση δισεκατομμύρια των καταθέσεων, τα δέκα ανήκουν σε ασφαλισμένους καταθέτες.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Πρωινή Ενημέρωση", ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Μιχάλης Σοφοκλέους κατονόμασε τον Στέλιο Πλατή ως τον άνθρωπο ο οποίος συνδέεται με θυγατρική εταιρεία, η οποία απέστειλε τις επιστολές στα ταμεία προνοίας της ΑΗΚ και της Cyta.
Εκ μέρους του επιτελείου του Νικόλα Παπαδόπουλου, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου απέρριψε τις κατηγορίες κι έκανε λόγο για συκοφαντίες, σημειώνοντας ότι ο κύριος Πλατής δεν έχει καμία εταιρεία.

Πηγή: ΡΙΚ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

26 Σεπτεμβρίου
Μικρή μείωση σε μηνιαία βάση και αύξηση σε ετήσια στον αριθμό νέων αιτήσεων πολιτικού ασύλου στην Κύπρο
21:50
Λαγκάρντ: Το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά
21:02
Πεσκόφ: Ρωσία και ΗΠΑ διατηρούν έναν περιορισμένο μεν αλλά ανοιχτό δίαυλο διαλόγου για τα πυρηνικά
20:24
Σε νέο παραλήρημα κατά της Ελλάδας και επίθεση κατά των ΗΠΑ προχώρησε ο Ερντογάν
19:57
Έκτακτη καθησυχαστική δήλωση από την Τράπεζα της Αγγλίας λόγω των ανησυχιών για τη στερλίνα
19:22
Στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκε ο Έλληνας Πρέσβης
18:09
Πρώτο τεστ πλανητικής άμυνας: Συντριβή σκάφους της NASA σε αστεροειδή απόψε
17:38
Τον Μανώλη Γλέζο θα τιμήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη
17:16
Τμήμα Μετεωρολογίας -3ο Δελτίο καιρού (26/09/22)
16:40
Το ΤΕΠΑΚ ψάχνει κτήρια προς ενοικίαση για κάλυψη στεγαστικών του αναγκών
16:23
Φώτης Φωτίου: Σε έξαρση η αδιαλλαξία της Τουρκίας
15:55
Πολιτικός σεισμός στην Ιταλία από την επικράτηση της άκρας δεξιάς - Τζόρτζια Μελόνι: "Η Ιταλία μας διάλεξε και εμείς δεν θα την εξαπατήσουμε"
15:31
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand