Η Π.Σ Μέσης Εκπαίδευσης καταδικάζει την επίθεσης σε βάρος μαθητών

Με σχετική της ανακοίνωση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης καταδικάζει και εκφράζει  τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι καθηγητής κτύπησε μαθητές χθες σε Γυμνάσιο της Πάφου. Τέτοιες πρακτικές συμβαίνουν μόνο σε τριτοκοσμικά κράτη και όχι σε μία χώρα που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή, όπως αναφέρει.

 Κάθε πρωί όταν ένας γονιός πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο, πιστεύει ότι εκεί θα είναι ασφαλισμένο αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως φτάσαμε στο σημείο να ασκείται βία στα παιδιά από τους ίδιους που τάχθηκαν να τα προστατεύσουν και να τα εκπαιδεύσουν.

Το Υπουργείο Παιδείας και οι λειτουργοί του, προστίθεται στην ανακοίνωση,  φέρουν ακέραια την ευθύνη για την σωματική ασφάλεια και την ψυχική ευημερία των μαθητών.

Κάθε σχολείο, συνεχίζει η ανακοίνωση,  λειτουργεί βάση των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων οι οποίοι προνοούν ποινές για μαθητές που ενδεχομένως να παρουσιάσουν παραβατική συμπεριφορά.

Αυτούς τους Κανονισμούς οφείλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί να τους τηρούν κατά γράμμα, όπως απαιτούν από τα παιδιά να υπακούουν και να ακολουθούν αυτούς.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης επισημαίνει ακόμη πως δεν θα ανεχθεί  καμία συγκάλυψη του γεγονότος και αν διαπιστώσει  κάτι τέτοιο δεν θα διστάσει  να κατονομάσει  τον οποιονδήποτε.

Απαιτεί  μάλιστα  από το Υπουργείο Παιδείας να απομακρύνει άμεσα τον εν λόγω καθηγητή από τη σχολική μονάδα. Παράλληλα απαιτεί  όπως άμεσα προβεί σε διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου χρειάζεται.

 "Αναλωνόμαστε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών. Ποιος όμως προστατεύει τα παιδιά μας από τυχόν εκπαιδευτικούς με τέτοια συμπεριφορά. Είναι ένα ερώτημα το οποίο καλείται να απαντήσει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο", καταλήγει η ανακοίνωση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

13 Ιουνίου
Κολομβία: Εννέα νεκροί από έκρηξη σε ανθρακωρυχείο
08:33
"Bibi ciao": Στην Ιερουσαλήμ, διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου γιόρτασαν χθες βράδυ τη "νίκη"
08:00
Τυνησία: Νέα επεισόδια έπειτα από διαδήλωση εναντίον της αστυνομικής βαρβαρότητας
07:56
ΥΠΕΞ: Δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή και το απαράδεκτο στάτους κβο
07:17
Πυρκαγιά χθες στα κατεχόμενα εντός της νεκρής ζώνης
06:35
Σύλληψη 65χρονου για μεγάλη ποσότητα αδασμολόγητων προϊόντων καπνού
06:15
12 Ιουνίου
Ένας θάνατος και 42 νέα περιστατικά κορονοϊού
21:32
Επαναρχίζει ο αγώνας Δανία-Φιλανδία
21:12
Σε 79 τα σημεία δειγματοληψίας της Κυριακής για rapid test
21:12
Ουαλία - Ελβετία 1-1
20:55
Η Αίγυπτος θα στείλει στο διάστημα δύο δορυφόρους το 2022
20:53
Δύο συλλήψεις στη Λάρνακα για κατοχή 1 κιλού κοκαΐνης
20:39
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand