Η Π.Σ Μέσης Εκπαίδευσης καταδικάζει την επίθεσης σε βάρος μαθητών

Με σχετική της ανακοίνωση η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης καταδικάζει και εκφράζει  τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι καθηγητής κτύπησε μαθητές χθες σε Γυμνάσιο της Πάφου. Τέτοιες πρακτικές συμβαίνουν μόνο σε τριτοκοσμικά κράτη και όχι σε μία χώρα που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκή, όπως αναφέρει.

 Κάθε πρωί όταν ένας γονιός πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο, πιστεύει ότι εκεί θα είναι ασφαλισμένο αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας πως φτάσαμε στο σημείο να ασκείται βία στα παιδιά από τους ίδιους που τάχθηκαν να τα προστατεύσουν και να τα εκπαιδεύσουν.

Το Υπουργείο Παιδείας και οι λειτουργοί του, προστίθεται στην ανακοίνωση,  φέρουν ακέραια την ευθύνη για την σωματική ασφάλεια και την ψυχική ευημερία των μαθητών.

Κάθε σχολείο, συνεχίζει η ανακοίνωση,  λειτουργεί βάση των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων οι οποίοι προνοούν ποινές για μαθητές που ενδεχομένως να παρουσιάσουν παραβατική συμπεριφορά.

Αυτούς τους Κανονισμούς οφείλουν όλοι οι εκπαιδευτικοί να τους τηρούν κατά γράμμα, όπως απαιτούν από τα παιδιά να υπακούουν και να ακολουθούν αυτούς.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Μέσης Εκπαίδευσης επισημαίνει ακόμη πως δεν θα ανεχθεί  καμία συγκάλυψη του γεγονότος και αν διαπιστώσει  κάτι τέτοιο δεν θα διστάσει  να κατονομάσει  τον οποιονδήποτε.

Απαιτεί  μάλιστα  από το Υπουργείο Παιδείας να απομακρύνει άμεσα τον εν λόγω καθηγητή από τη σχολική μονάδα. Παράλληλα απαιτεί  όπως άμεσα προβεί σε διερεύνηση του περιστατικού και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου χρειάζεται.

 "Αναλωνόμαστε να βρούμε τρόπους αντιμετώπισης της παραβατικής συμπεριφοράς των μαθητών. Ποιος όμως προστατεύει τα παιδιά μας από τυχόν εκπαιδευτικούς με τέτοια συμπεριφορά. Είναι ένα ερώτημα το οποίο καλείται να απαντήσει άμεσα το αρμόδιο Υπουργείο", καταλήγει η ανακοίνωση

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Για την υπέρβαση η Εθνική Ελλάδας πόλο γυναικών, απέναντι στην Ολλανδία (20:30, ΡΙΚ2)
09:25
Covid-19: Σχεδόν 25 χιλιάδες πολίτες εμβολιάστηκαν με την τέταρτη δόση
09:13
Σαρφό τριετίας στον ΑΠΟΕΛ (βίντεο)
08:54
Η προσωρινή διακοπή του φαρμάκου μεθοτρεξάτη διπλασιάζει τα αντισώματα μετά την τρίτη δόση εμβολίων Covid-19
08:48
Υποχρεωτική χρήση μάσκας στα φαρμακεία και επιβολή πλαφόν στα σελφ τεστ αναμένεται να αποφασίσει σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο.
08:25
Ουκρανία: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταγγέλλει την «απόλυτη φρίκη» στην Κραματόρσκ
08:11
Πλήγμα των ΗΠΑ στη Συρία εναντίον «ηγέτη» οργάνωσης προσκείμενης στην Αλ Κάιντα
07:43
Σε δείπνο για τους ηγέτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ παρακάθεται αύριο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
07:25
ΗΠΑ: Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ρυμουλκούμενο φορτηγό (Βίντεο)
06:58
Ουκρανία: Δεκατρείς νεκροί από το ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο – «Τρομοκρατική ενέργεια» καταγγέλλει ο Ζελένσκι (Βίντεο)
06:35
Ανησυχία για τη μετάδοση της ευλογιάς των πιθήκων εκφράζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
06:21
Με «τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» απειλεί ο Μεντβέντεφ σε περίπτωση κινήσεων χωρών του ΝΑΤΟ στην Κριμαία
06:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand