Δύο χιλιάδες αστυνομικοί ενόψει εκλογών

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί κινητοποιούνται την Κυριακή, με στόχο τη διασφάλιση του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας, της ομαλής διεξαγωγής της και της τήρησης του νόμου και της τάξης.


 
Σε δηλώσεις του, με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, είπε πως για το σκοπό αυτό έχουν εκδοθεί διαταγές επιχειρήσεων που θα καλύψουν όλες τις επαρχίες, για να προσθέσεις ότι θα λειτουργήσουν Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως στο Αρχηγείο Αστυνομίας και αίθουσες επιχειρήσεων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, για σκοπούς συντονισμού.
 
Όπως σημείωσε η όλη επιχείρηση θα εξελιχθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας και θα ολοκληρωθεί μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων».
 
Ο κ. Στυλιανού ανέφερε, επίσης, ότι η Αστυνομία «ενεργεί με πλήρη στελέχωση για τις ανάγκες των εκλογών σε συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογών και τους αντιπροσώπους του, ώστε να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου και το αδιάβλητο των εκλογών, όπως ορίζει ο νόμος».
 
Επιπλέον, ανέφερε πως «η Αστυνομία έχει επίσης την ευθύνη να συνοδεύσει τους Προεδρεύοντες κάθε εκλογικού κέντρου, αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων, ώστε να μεταφέρουν τις κάλπες, στους χώρους φύλαξης στα γραφεία του Εφόρου Εκλογής ανά εκλογική περιφέρεια».
 
Κατά την ημέρα των εκλογών, ο κ. Στυλιανού είπε πως «η Αστυνομία θα συγκροτήσει παράλληλα μηχανοκίνητα περίπολα που θα περιπολούν σε εκλογικά κέντρα, γραφεία Πολιτικών Κομμάτων και Προεδρικών υποψηφίων, καθώς και άλλους χώρους που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία, έως την ολοκλήρωσή της, περιλαμβανομένης της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων».
 
Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η Αστυνομία ενεργεί και στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για την τρομοκρατία, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.