Δύο χιλιάδες αστυνομικοί ενόψει εκλογών

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί κινητοποιούνται την Κυριακή, με στόχο τη διασφάλιση του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας, της ομαλής διεξαγωγής της και της τήρησης του νόμου και της τάξης.


 
Σε δηλώσεις του, με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, είπε πως για το σκοπό αυτό έχουν εκδοθεί διαταγές επιχειρήσεων που θα καλύψουν όλες τις επαρχίες, για να προσθέσεις ότι θα λειτουργήσουν Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως στο Αρχηγείο Αστυνομίας και αίθουσες επιχειρήσεων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, για σκοπούς συντονισμού.
 
Όπως σημείωσε η όλη επιχείρηση θα εξελιχθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας και θα ολοκληρωθεί μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων».
 
Ο κ. Στυλιανού ανέφερε, επίσης, ότι η Αστυνομία «ενεργεί με πλήρη στελέχωση για τις ανάγκες των εκλογών σε συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογών και τους αντιπροσώπους του, ώστε να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου και το αδιάβλητο των εκλογών, όπως ορίζει ο νόμος».
 
Επιπλέον, ανέφερε πως «η Αστυνομία έχει επίσης την ευθύνη να συνοδεύσει τους Προεδρεύοντες κάθε εκλογικού κέντρου, αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων, ώστε να μεταφέρουν τις κάλπες, στους χώρους φύλαξης στα γραφεία του Εφόρου Εκλογής ανά εκλογική περιφέρεια».
 
Κατά την ημέρα των εκλογών, ο κ. Στυλιανού είπε πως «η Αστυνομία θα συγκροτήσει παράλληλα μηχανοκίνητα περίπολα που θα περιπολούν σε εκλογικά κέντρα, γραφεία Πολιτικών Κομμάτων και Προεδρικών υποψηφίων, καθώς και άλλους χώρους που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία, έως την ολοκλήρωσή της, περιλαμβανομένης της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων».
 
Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η Αστυνομία ενεργεί και στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για την τρομοκρατία, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

16 Ιουνίου
Η υιοθέτηση ΜΟΕ θα βοηθούσε σημαντικά στη συνέχιση της ειρηνευτική διαδικασίας, λέει ο ΠτΔ
21:44
Κανείς δεν θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο, δήλωσε ο Μπάιντεν
21:35
Ο Μπορέλ παρουσίασε την πολιτική της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία
21:02
68 νέα περιστατικά κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας
20:47
Στίγκλιτς: Με την άρνησή της να άρει την πατέντα για το εμβόλιο του κορονοϊού, η Γερμανία κρατά όμηρο όλο τον κόσμο
20:25
Αστυνομία:Κοντά στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που ασχολείται με διακίνηση ναρκωτικών και οπλισμού
19:43
Την επιστροφή των πρέσβεων τους σε Μόσχα και Ουάσινγκτον, αποφάσισαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Τζο Μπάιντεν
19:19
Μια «προβλέψιμη σχέση» μεταξύ «δύο μεγάλων δυνάμεων» επιθυμεί ο Τζο Μπάιντεν
19:16
Ελλάδα-Κορονοϊός: 549 νέα κρούσματα και 13 θάνατοι – Στους οι 330 διασωληνωμένοι
18:29
Το 48% των Τούρκων θέλει προσάρτηση των κατεχομένων, σύμφωνα με έρευνα
18:11
Τουρκική λίρα: Ο Ερντογάν μιλάει και το νόμισμα καταρρέει
17:59
Την υψηλότερη κερδοφορία στην 9ετία ανακοίνωσε η Cyta, έχοντας πρόκληση το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου
17:24
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand