Δύο χιλιάδες αστυνομικοί ενόψει εκλογών

Δύο χιλιάδες αστυνομικοί κινητοποιούνται την Κυριακή, με στόχο τη διασφάλιση του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας, της ομαλής διεξαγωγής της και της τήρησης του νόμου και της τάξης.


 
Σε δηλώσεις του, με αφορμή την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού, είπε πως για το σκοπό αυτό έχουν εκδοθεί διαταγές επιχειρήσεων που θα καλύψουν όλες τις επαρχίες, για να προσθέσεις ότι θα λειτουργήσουν Κέντρο Χειρισμού Καταστάσεων Κρίσεως στο Αρχηγείο Αστυνομίας και αίθουσες επιχειρήσεων σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, για σκοπούς συντονισμού.
 
Όπως σημείωσε η όλη επιχείρηση θα εξελιχθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, πριν την έναρξη της ψηφοφορίας και θα ολοκληρωθεί μέχρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων».
 
Ο κ. Στυλιανού ανέφερε, επίσης, ότι η Αστυνομία «ενεργεί με πλήρη στελέχωση για τις ανάγκες των εκλογών σε συνεργασία με τον Γενικό Έφορο Εκλογών και τους αντιπροσώπους του, ώστε να διασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου και το αδιάβλητο των εκλογών, όπως ορίζει ο νόμος».
 
Επιπλέον, ανέφερε πως «η Αστυνομία έχει επίσης την ευθύνη να συνοδεύσει τους Προεδρεύοντες κάθε εκλογικού κέντρου, αμέσως μετά τη λήξη της διαδικασίας καταμέτρησης των ψήφων, ώστε να μεταφέρουν τις κάλπες, στους χώρους φύλαξης στα γραφεία του Εφόρου Εκλογής ανά εκλογική περιφέρεια».
 
Κατά την ημέρα των εκλογών, ο κ. Στυλιανού είπε πως «η Αστυνομία θα συγκροτήσει παράλληλα μηχανοκίνητα περίπολα που θα περιπολούν σε εκλογικά κέντρα, γραφεία Πολιτικών Κομμάτων και Προεδρικών υποψηφίων, καθώς και άλλους χώρους που σχετίζονται με την εκλογική διαδικασία, έως την ολοκλήρωσή της, περιλαμβανομένης της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων».
 
Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η Αστυνομία ενεργεί και στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων για την τρομοκρατία, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΑΧΡ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

07 Οκτωβρίου
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 7/10/2022
16:03
Το κρεσέντο της τουρκικής προκλητικότητας ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της ΠτΒ και του ΥΠΕΞ
16:00
Σε Λευκορώσο ακτιβιστή και δύο οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιώματων σε Ρωσία και Ουκρανία το Νόμπελ Ειρήνης 2022
15:36
Ενώπιον δικαστηρίου ο φερόμενος ως χειριστής του σκάφους με τους 21 μετανάστες
15:30
ΟΠΕΚ: Μείωση στην παραγωγή πετρελαίου για να αποδεσμευτούν προμήθειες σε περίπτωση κρίσης
15:08
ΠτΔ: Η ανοχή που επιδεικνύεται έναντι της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας οδηγεί στην αποθράσυνση της
15:00
Νορβηγοί επιθεωρούν υποθαλάσσιο αγωγό αερίου μετά τις εκρήξεις στον Nord Stream
14:37
Στα ημιτελικά του Αστάνα Open ο Τσιτσιπάς
14:26
ΑΠΟΕΛ: Καλωσόρισε τον Μιλόγεβιτς
14:23
«Οι συζυγοί μας συνεννοούνται καλά. Εμείς όχι», ανέφερε ο Ερντογάν για τις σχέσεις του με τον Μακρόν
14:17
Τα συμπεράσματα από την πανδημία συζήτησαν ειδικοί σε συνάντηση υψηλού επιπέδου για την Υγεία
14:01
Νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας από τους καρκινοπαθείς περιοχής Astrasol
13:37
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand