Βιντσέντσο Αμέντολα για διάλογο Αθήνας - Σκοπίων

Τη θετική άποψη και την εκτίμηση της ιταλικής κυβέρνησης για την νέα φάση των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με εκείνη της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Ιταλός υφυπουργός εξωτερικών Βιντσέντσο Αμέντολα, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναλυτικά, ο Ιταλός υφυπουργός εξωτερικών, αναφερόμενος στο όλο θέμα τόνισε:

«Ο εντοπισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας λύσης στο πρόβλημα του ονόματος, είναι βασικής σημασίας για να υπάρξει απεμπλοκή στις σχέσεις Σκοπίων και Αθήνας, για την σταθεροποίηση της περιοχής και για να δοθεί αποφασιστική ώθηση την πορεία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της ΠΓΔΜ. Πρόκειται για μια πορεία ολοκλήρωσης η οποία, όπως και εκείνη των άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων, είναι κύριας σημασίας για την σταθερότητα και την ευημερία όλης της ηπείρου. Τελευταία μοιάζουν να διαφαίνονται κάποιες ευκαιρίες ιδιαίτερα ευνοϊκές, και εκφράζουμε την θετική μας εκτίμηση και ικανοποίηση για την νέα ώθηση που καταγράφεται τους τελευταίους αυτούς μήνες, στις σχέσεις μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων.

Έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΠΓΔΜ. Και για τον λόγο αυτό εκτιμούμε ακόμη περισσότερο την νέα ανάληψη δράσης των δυο πρωτευουσών.

Θεωρούμε πάντως προτεραιότητα να συνεχίσει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και από τις δυο πλευρές, και ευχόμαστε η συνέχιση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (confidence building measures) και των συνομιλιών για το όνομα, να μπορέσει σύντομα να οδηγήσει σε μια κοινά αποδεκτή λύση, τόσο διμερώς, όσο και διεθνώς.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

08 Μαΐου
Αμερικανίδα πρέσβειρα: H προβλήτα θα μετακινηθεί μόλις το επιτρέψει ο καιρός
17:09
Ρωσία: Εξαιρετικά επικίνδυνη τυχόν αποστολή στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία
17:07
Σε επ’ αόριστον απεργία οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λάρνακας
17:01
Πυρκαγιά  σε περιοχή μεταξύ Ύψωνα και Κολοσσίου
16:57
Τμήμα Μετεωρολογίας 3ο Δελτίο Καιρού 8/5/2024
16:17
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 8/5/2024
16:16
Συλλήψεις για την υπόθεση ρίψης χειροβομβίδας σε αυλή οικίας στο Μενεού
16:01
Καταδικάζει το Υπουργείο εξωτερικών τη λειτουργία της Μονής της Χώρας ως τέμενος
14:50
Την ελπίδα οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων να ακούσουν τους πολίτες εξέφρασε η Ολγκίν
14:37
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
13:08
Κίνα: Αυξήθηκαν 100% τα ταξίδια των Κινέζων στο εξωτερικό
12:58
Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος
12:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.