Παγώνει τη δίκαιη ανακατανομή προσφύγων το Βερολίνο

Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να δώσει τέλος προς το παρόν στη συζήτηση για μια δικαιότερη ανακατανομή των προσφύγων στην Ευρώπη, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του DPA. Για να επιτευχθεί πρόοδος στη σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου και της μεταναστευτικής πολιτικής έχει περισσότερο νόημα να επικεντρωθούμε σε άλλα ζητήματα πρώτα, δήλωσε ο ομοσπονδιακός Υπ. Εσωτερικών Thomas de Maiziere την Πέμπτη, στο περιθώριο των ευρωπαϊκών διαβουλεύσεων στη Σόφια.

Τα άλλα ζητήματα αφορούν, για παράδειγμα, μια συμφωνία για τη διαδικασία χορήγησης ασύλου και κοινούς όρους υποδοχής.
Ο de Maiziere αφήνει ανοιχτό το ερώτημα εάν τελικά η Γερμανία θα μπορούσε τελικά να συμφωνήσει σε μια μεταρρύθμιση, στην οποία ακόμα και σε περίπτωση μεγάλης προσφυγικής εισροής δεν προβλέπεται ανακατανομή των προσφύγων με βάση ποσοστώσεις. «Αυτό θα το αποφασίσουμε στο τέλος των διαπραγματεύσεων», δήλωσε σχετικά ο de Maizier
e.
Εξαιτίας της διένεξης για το σύστημα των ποσοστώσεων στην ανακατανομή των προσφύγων, η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση της πολιτικής ασύλου δεν έχει προχωρήσει από το 2016. Η διαμάχη εστιάζεται στο πώς θα ανακουφιστούν μελλοντικά τα κράτη που επιβαρύνονται περισσότερο, σε περίπτωση προσφυγικής κρίσης. Στην πραγματικότητα, η Κομισιόν και χώρες όπως η Γερμανία είναι υπέρ της διαμόρφωσης ενός σκεπτικού, το οποίο θα προβλέπει, τουλάχιστον σε περίπτωση μεγάλων προσφυγικών ροών, ανακατανομή συμπεριλαμβανομένης της υποχρέωσης υποδοχής προσφύγων.
Ωστόσο, η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία απορρίπτουν την εξαναγκαστική υποδοχή προσφύγων. Πρόσφατα μάλιστα, έλαβαν στήριξη και από τον νέο αυστριακό Καγκελάριο Sebastian Kurz. O Kurz δήλωσε ότι δεν είναι μόνο οι χώρες που αντιστέκονται, αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες δεν θέλουν να πάνε σε χώρες, όπως η Βουλγαρία, η Ρουμανία ή η Πολωνία. Ακόμα και εάν κανείς χρησιμοποιούσε αστυνομικές δυνάμεις, εκείνοι θα κατευθύνονταν το ταχύτερο δυνατόν προς την Γερμανία, την Αυστρία ή τη Σουηδία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Πήτερ Στάνο: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση της έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Δέκα κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για καθεστώς Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
ΓΓ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.