«Αγαπάμε τη χώρα σας» είπε ο Τραμπ στη Μέι στο Νταβός

Σύντομη συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε η Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι λίγο μετά από την άφιξη του πρώτου στο Νταβός για τις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι υπάρχει μία αμοιβαία συμπάθεια με την κα Μέι και αναφερόμενος σε «μια ψευδή φήμη που κυκλοφορεί» τόνισε απευθυνόμενος στην Πρωθυπουργό: «Έχουμε μεγάλο σεβασμό για όλα όσα κάνετε και αγαπάμε τη χώρα σας. Νομίζουμε ότι είναι πραγματικά καλή».
Ο Πρόεδρος Τραμπ αναφερόταν σε δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι εκνευρισμένος με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό μετά από σχόλιά της που επέκριναν δηλώσεις και tweets του που σχετίζονταν με τη Βρετανία.
Η φήμη αυτή εντάθηκε ακόμα περισσότερο όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος ανακοίνωσε προ εβδομάδων ότι δεν θα ταξίδευε στο Λονδίνο για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της πρεσβείας της χώρας του.
Αναφερόμενος στη διμερή στρατιωτική συνεργασία, ο Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε ότι ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο είναι «ενωμένοι στο γοφό» και συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει τίποτα που θα σας συνέβαινε και δεν θα είμαστε εκεί για να πολεμήσουμε για εσάς. Το ξέρετε αυτό».
Απαντώντας η Τερέζα Μέι είπε ότι οι δυο τους είχαν μία πολύ καλή συνομιλία και ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν να έχουν «αυτή την πραγματικά ειδική σχέση», αντιμετωπίζοντας από κοινού τις ίδιες προκλήσεις ανά τον κόσμο.
«Εργαζόμαστε, επίσης, για μία καλή εμπορική σχέση στο μέλλον, η οποία θα είναι προς το όφελος αμφοτέρων», πρόσθεσε η κα Μέι.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος συμπλήρωσε ότι το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών «θα αυξηθεί πολλές φορές» για να πει επίσης ότι «αυτή η διαδικασία αρχίζει λίγο-πολύ αυτή την ώρα που μιλάμε».
Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το κατά πόσο ο Πρόεδρος Τραμπ θα πραγματοποιήσει τελικά επίσημη επίσκεψη στη Βρετανία και οι δύο ηγέτες απάντησαν: «θα συζητήσουμε για αυτό».
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:51

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.