Τσίπρας: Πρώτα ο αλυτρωτισμός, μετά η ονομασία-Ζάεφ: Αλλάζουμε το όνομα στο αεροδρόμιο

Τη θέση, ότι πρώτα πρέπει να αντιμετωπισθεί ο αλυτρωτισμός σε όλες του τις μορφές μετέφερε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας στον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ, με τον οποίο συναντήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Οπως δήλωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός, πρέπει να υπάρξουν εγγυήσεις ότι δεν θα αφεθεί ανοικτό κανένα παράθυρο ώστε να δημιουργηθούν εκ νέου παρόμοιες προκλήσεις στο μέλλον.
Ανέφερε ότι συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης σύνθετης ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων και πρόσθεσε πως στην κατεύθυνση αυτή θα εντατικοποιηθούν οι διαπραγματεύσεις.
Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων δήλωσε ότι η χώρα του δεν έχει αλυτρωτικές βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας.
Ανέφερε επίσης ότι θα αλλάξει το όνομα στο Αεροδρόμιο και σε Λεωφόρους της χώρας ως ένδειξη καλής θέλησης, ενώ έδωσε έμφαση στη σημασία της ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το Νάτο και άλλους διεθνείς Οργανισμούς.
Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδεται, ο ειδικός μεσολαβητής των Ηνωμένων Εθνών Μάθιου Νίμιτς, θα έχει την πρώτη Φεβρουαρίου στα Σκόπια, συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με αντικείμενο τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα, για το θέμα της ονομασίας.
 
Σύνταξη: Φίλιππος Φιλίππου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:55

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.