Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ – Τσαβούσογλου για Συρία

Ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικεντρώθηκε στις προετοιμασίες για το Συνέδριο Συριακού Εθνικού Διαλόγου, στο ρωσικό θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας Σότσι, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το Ταςς, στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «οι Υπουργοί συζήτησαν τις προετοιμασίες για το Συνέδριο Συριακού Εθνικού Διαλόγου, στο Σότσι». Συμφώνησαν, προστίθεται, «να κάνουν επιπρόσθετα από κοινού βήματα για να διασφαλίσουν την επιτυχία της εκδήλωσης».
Σύμφωνα με το Υπουργείο, η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε κατόπιν αιτήματος από την τουρκική πλευρά.
Την Τρίτη, οι Πρόεδροι των δύο χωρών Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία για να συζητήσουν την κατάσταση στη Συρία, περιλαμβανομένης της περιοχής κοντά στο Αφρίν, όπου η Τουρκία διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση.
«Οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν τις τελικές προετοιμασίες για το επικείμενο Συνέδριο Συριακού Εθνικού Διαλόγου, στο Σότσι. Οι πλευρές εξέφρασαν την ελπίδα ότι θα υπάρξει ένα αντιπροσωπευτικό Συνέδριο και ότι θα βοηθήσει στην εξεύρεση μακροχρόνιας πολιτικής διευθέτησης στη Συρία, σύμφωνα με το ψήφισμα 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τις συμφωνίες που επιτεύχθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας στην Αστάνα», ανέφερε το Κρεμλίνο.
Το Συνέδριο Συριακού Εθνικού Διαλόγου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Σότσι, μεταξύ 29 και 30 Ιανουαρίου 2018. Η ειρηνευτική διάσκεψη αναμένεται να φέρει στο ίδιον χώρο περίπου 1.500 συμμετέχοντες, περιλαμβανομένων αποστολών από τη Συρία και παρατηρητές, κατά κύριο λόγο από τα Ηνωμένα Έθνη.
Αναμένεται ότι από το Συνέδριο θα οριστεί Επιτροπή η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία νέου Συντάγματος για τη Συρία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:55

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.