Στο ΕΔΑΔ ο Α.Ναβάλνι εναντίον της κυβέρνησης της Ρωσίας

O κύριος εκφραστής της αντιπολίτευσης στη Ρωσία Αλέξεϊ Ναβάλνι μετέφερε τη μάχη του με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν πίσω στο ανώτατο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ευρώπης, την Τετάρτη και παραπονείται για το γεγονός ότι έχει συλληφθεί κατ’ επανάληψη πριν τις εκλογές του Μαρτίου.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ναβάλνι έχει ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο να αποφασίσει κατά πόσο η Ρωσία έχει καταπατήσει τα βασικά δικαιώματά του στερώντας του την ελευθερία του κατ’ επανάληψη.
«Τα τελευταία χρόνια έχω φυλακιστεί τουλάχιστον επτά φορές. Πέρσι πέρασα δύο μήνες σε ένα κελί γιατί εξάσκησα το δικαίωμα μας στην ελευθερία του συνέρχεσθαι», ανέφερε ενώπιον των 17 Δικαστών κατά τη διάρκεια της τρίωρης ακρόασης ο κ. Ναβάλνι.
«Η πιθανότητα αυτό να έγινε ‘χωρίς πολιτικό συντονισμό’ είναι τόσο απομακρυσμένη όσο οι πιθανότητες να συναντήσω ένα δεινόσαυρό σ’ αυτό το δικαστήριο», πρόσθεσε.
Ο 41χρονος πολιτικός, στον οποίο έχει απαγορευθεί να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου, κατηγορεί την Ρωσία ότι παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την οποία έχει υπογράψει η Μόσχα.
Ο κ. Ναβάλνι ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του κ. Πούτιν είναι «αποφασισμένη να αποκλείσει οποιαδήποτε μορφή αντιπολίτευσης».
Η Αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της προεκλογικής του στην Αγία Πετρούπολη αυτό το μήνα. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα Δικαστήριο στη Μόσχα διέταξε το κλείσιμο του ιδρύματος το οποίο υποστηρίζει τις πολιτικές του δραστηριότητες, επικαλούμενο παρανομίες.
Ωστόσο, δικηγόροι για την Κυβέρνηση δήλωσαν την Τετάρτη ότι ο Ναβάλνι και οι υποστηρικτές του δεν είχαν δώσει προηγούμενη ενημέρωση στις αρχές για τις διαδηλώσεις του, προσθέτοντας ότι προσπαθεί «να κάνει τον εαυτό του να φανεί ως θύμα».
«Αν μια ομάδα αποφασίσει να παραβιάσει το νόμο, δεν πρέπει να αναμένει ότι θα λάβει οποιαδήποτε ενθάρρυνση από αυτό το δικαστήριο», είπε ο Μίκαιλ Γκάλπεριν.
Το 2013 ο κ. Ναβάλνι είχε καταδικαστεί σε υπόθεση υπεξαίρεσης σχετικά με συμφωνία ξυλείας και του είχε επιβληθεί πενταετής ποινή φυλάκισης με αναστολή, λόγω της οποίας και δεν μπορεί να κατέλθει υποψήφιος για δημόσιο αξίωμα. 
Το ΕΔΑΔ είχε βρει ότι η  καταδίκη του ήταν «προδήλως παράλογη» αλλά μετά από νέα δίκη στον κ. Ναβάλνι επιβλήθηκε η ίδια ποινή, μια καταδίκη για την οποία ο ίδιος ισχυρίζεται ότ πίσω της κρύβονται πολιτικά κίνητρα.
Η ανακοίνωση της νέας απόφασης του δικαστηρίου είχε ως αποτέλεσμα τον περασμένο μήνα να του απαγορευθεί από τους αρμόδιους να είναι υποψήφιος για την Προεδρία.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 12:55

Τελευταιες Ειδησεις

23 Απριλίου
Αποτελεσματικά μέτρα για το μεταναστευτικό ζητούν χώρες της πρώτης γραμμής
11:41
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 23/04/24
11:28
Mεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη στην Κρήτη
11:19
Ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης ο εκσυγχρονισμός Νομικής και Ελεγκτικής Υπηρεσίας
10:44
Κίνα: Κόκκινος συναγερμός για καταρρακτώδεις βροχές
10:26
Εθνικό Συμβούλιο την Παρασκευή για το Κυπριακό
10:22
Αρχαία ναυπηγεία στον Πωμό - 31 - Απριλίου 2024
10:00
Στους 706.534 ο αριθμός των εκλογέων
09:47
Στις Βρυξέλλες 22 νέοι Κύπριοι διπλωμάτες
09:23
Στάσιμες οι εργασίες για την προβλήτα στο Βασιλικό
09:07
Υπουργός Παιδείας: Σκοπός η αυτοπροστασία των παιδιών
08:59
Πολίτης εντόπισε πτώμα σε αποσύνθεση στη Σωτήρα
06:42
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.