FT: Ίσως όχι απρόσκοπτη η ελληνική έξοδος από το μνημόνιο

Ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες για την ιστοσελίδα των Financial Times αναφέρει ότι στη διοικητική πρωτεύουσα της ΕΕ «υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η έξοδος (της Ελλάδας) από τη διάσωση θα είναι όσο απρόσκοπτη θα ήθελε ο κ. Τσίπρας».
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η χώρα οδεύει προς την έξοδο από μία περίοδο οκτώ ετών οικονομικής κηδεμονίας τον προσεχή Αύγουστο, χτίζοντας αποθέματα ρευστού για να είναι έτοιμη για τη ζωή μετά από την εξάρτηση από τον χρηματοδοτικό ορό των πιστωτών.
Παρόλα αυτά, προσθέτει η εφημερίδα, υπάρχει ανησυχία στην Ευρώπη για το ότι η κυβερνώσα τάξη στην Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει την ευθύνη της για την κρίση. Ως ενδείξεις αυτού αναφέρονται οι δικαστικές διώξεις σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και σε βάρος τριών Ευρωπαίων τεχνοκρατών που συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.
Επιπροσθέτως αυτών των επιφυλάξεων «για το κράτος δικαίου ή τη θεσμική ετοιμότητα της Ελλάδας», οι Financial Times κάνουν λόγο και για ορισμένες δύσκολες συνθήκες στην πορεία προς τη μετά τα μνημόνια ζωή.
Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι θα πρέπει πριν από την έξοδο από το μνημόνιο να αρχίσουν οι ευαίσθητες συνομιλίες για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Τονίζεται, όμως, ότι η απουσία σχηματισμένης κυβέρνησης στη Γερμανία θα μπορούσε να βάλει φρένο σε αυτή τη συζήτηση.
«Χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς η ευρωζώνη σχεδιάζει να αναδιαρθρώσει το ελληνικό χρέος, το ΔΝΤ ίσως κάλλιστα μεθοδεύσει τη δική του ήσυχη έξοδο από την Ελλάδα και από την Ευρώπη, σηματοδοτώντας το τέλος μίας ακόμα εποχής διασώσεων», καταλήγει το δημοσίευμα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:01

Τελευταιες Ειδησεις

22 Ιουνίου
Αναστέλλεται η αποδοχή Ταχυδρομικών Αντικειμένων για τη Νιγηρία
13:42
Στη δημοσιότητα η Έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής που συστάθηκε για διερεύνηση των κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων
13:19
Την Τετάρτη ολοκληρώνεται ο καταρτισμός των επιτροπών της Βουλής
13:18
Την εκτίμηση ότι φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, εξέφρασε ο Κ. Μητσοτάκης - Συναντήθηκε με την Στ. Κυριακίδου
13:11
Κυριάκος Κούσιος:O Πρόεδρος επαναβεβαίωσε στην κυρία Λουτ την ετοιμότητα του να συμμετάσχει τόσο σε μια νέα άτυπη διάσκεψη για το Κυπριακό όσο και σε  ουσιαστικές συνομιλίες
12:55
Το κατοχικό καθεστώς ανέμενε ότι χιλιάδες Ε/κ θα έκαναν αιτήσεις στη λεγόμενη "Επιτροπή Ακίνητης Περιουσίας"
12:50
Ανατροπή μέχρι την τελευταία στιγμή στο μέτωπο του ανασχηματισμού
12:43
Σειρά προϊόντων με επικίνδυνες χημικές ουσίες εντοπίσθηκε στην ευρωπαϊκή αγορά
12:40
Περίπου 2.500 τροχαίες καταγγελίες παγκύπρια κατά το τριήμερο του Κατακλυσμού, σύμφωνα με την Αστυνομία
12:34
Αναχώρησαν από το Προεδρικό χωρίς να προβούν σε δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου και Χάρης Γεωργιάδης
12:27
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υπενθυμίσει την ανάγκη λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΣΑ των ΗΕ
12:26
Επίσημα Απολλωνίστας ο Μπασέλ Ζράντι. " Στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος"
12:14
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand