Άκρως απογοητευτική η εικόνα του ΓΝΛ, σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία

Άκρως απογοητευτική είναι η εικόνα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, σύμφωνα με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία δημοσιοποίησε σήμερα την Ειδική Έκθεση που ετοίμασε με θέμα «Έλεγχος Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας», για το έτος 2016.

Στην έκθεσή της, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι ύστερα από έλεγχο που διεξήγαγε το 2016 στο Νοσοκομείο Λευκωσίας, εντόπισε απουσία εσωτερικού ελέγχου, αύξηση των καθυστερημένων εσόδων και απουσία λήψης ικανοποιητικών και κατάλληλων μέτρων είσπραξης με ορατό τον κίνδυνο μη είσπραξής τους, διασπάθιση δημόσιου χρήματος και κακοδιαχείριση στο πιλοτικό πρόγραμμα παροχής κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας στα κρατικά νοσηλευτήρια, καθώς και απουσία διαδικασίας έγκαιρης παράδοσης τιμολογίων σε εσωτερικούς ασθενείς κατά το εξιτήριο τους από το Νοσοκομείο.

Τα ευρήματα αφορούν, επίσης, στη μη ολοκληρωμένη και αξιόπιστη πληροφόρηση αναφορικά με την τήρηση των λιστών αναμονής, στις μεγάλες λίστες αναμονής, στις παρεμβάσεις στις λίστες αναμονής και στην απουσία ικανοποιητικού ελέγχου και παρακολούθησης στην χορήγηση ενέσιμων αντιβιώσεων (ελεγχόμενα φάρμακα).
Εξάλλου, η Ελεγκτική Υπηρεσία διερεύνησε καταγγελία για παράνομη ιδιωτική απασχόληση ιατρού σε Μονάδα Φροντίδας και Αποκατάστασης και όπως αναφέρει στην έκθεσή της το όνομα του διαφημίζεται στην ιστοσελίδα της Μονάδας.
Επιπλέον, διερεύνησε καταγγελία για δημιουργία εικονικών ραντεβού από τον ίδιο ιατρό με σκοπό τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή έκδοση παραπεμπτικών για διενέργεια εργαστηριακών αναλύσεων, για εξυπηρέτηση, ενδεχομένως, των ασθενών της Μονάδας στην οποία απασχολείται παράνομα.
Στο μεταξύ, η Ελεγκτική Υπηρεσία κάνει λόγο για πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος, λόγω μη αξιοποίησης όλων των υποσυστημάτων του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας, το οποίο στοίχισε στο κράτος πέραν των €43 εκ. και μη συμμόρφωση με τις διατάξεις ελέγχου του χρόνου προσέλευσης και αποχώρησης του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού από την εργασία.
Αναφέρεται ακόμα σε σχετικό παράδειγμα για την έλλειψη ελέγχου της φυσικής παρουσίας τους, σημειώνοντας την περίπτωση συγκεκριμένου ιατρού της υποστελεχωμένης Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Από την άλλη, η ελλιπής φύλαξη των ιατρικών φακέλων των ασθενών, η μη διενέργεια φυσικής καταμέτρησης και επιβεβαίωσης του ιατρικού εξοπλισμού που βρίσκεται καταχωρημένος στα μητρώα του Νοσοκομείου από την ημερομηνία λειτουργίας του Νοσοκομείου μέχρι σήμερα, η μη διενέργεια φυσικής καταμέτρησης των αποθεμάτων της Κεντρικής Αποθήκης καταδεικνύουν πως η κατάσταση στο Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι «άκρως απογοητευτική».
Το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας είναι το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κύπρου τόσο σε αριθμό ασθενών που εξυπηρετεί, όσο και σε κτιριακή δομή και εξοπλισμό.
Για το 2016, έγιναν 26.053 εισαγωγές ασθενών σε θαλάμους για νοσηλεία, 252.771 επισκέψεις ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία, 6.814 χειρουργικές επεμβάσεις και 94.222 επισκέψεις στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Πηγή: ΓΤΠ, ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:02

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιουνίου
Κύπρος: 61 νέα κρούσματα κορωνοϊού κανένας θάνατος
20:23
Φονική καταιγίδα στην Αλαμπάμα: Εννέα παιδιά νεκρά σε καραμπόλα
19:41
Εκστρατεία συγκέντρωσης εισφορών για το Ταμείο Συνταξιοδότησης και Περίθαλψης των κληρικών και των λαϊκών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής
19:40
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Μόσχας ετοιμάζει η Ουάσινγκτον για τον Ναβάλνι
19:36
Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής: Ακυρώνει τα δυναμικά μέτρα
18:42
Απόλλων: Και τυπικά Ρεβάζ Ιντζία
17:53
Χάντμπολ: Πρώτο μετάλλιο για την εθνική ανδρών της Κύπρου
17:51
Ελλάδα : 248 νέα κρούσματα ,14 νεκροί 296 οι διασωληνωμένοι
17:36
Πορτογαλία: Η παραλλαγή Δέλτα πίσω από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Λισαβόνας
17:07
Το Ιράν και οι έξι διεθνείς δυνάμεις διέκοψαν τις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
17:03
Κούβα: Ενθαρρυντικά τα προκαταρκτικά δεδομένα για το εγχώριο εμβόλιο Soberana 2
16:54
Βέλγιο: Το πτώμα ενός άνδρα που βρέθηκε σε δάσος πιστεύεται πως ανήκει στον ακροδεξιό στρατιωτικό Γιούργκεν Κόνινγκς
16:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand