Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την τριμερή συνάντηση Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας ο Υπ. Ενέργειας

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε την αυριανή τριμερή συνάντηση μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.  


 
Σε δηλώσεις στο περιθώριο υπογραφής των συμβολαίων για τη μαρίνα του Παραλιμνίου, ο Υπουργός Ενέργειας χαρακτήρισε «πολύ σημαντική την αυριανή  μέρα γιατί είναι η πρώτη τριμερής που προωθεί η Κύπρος με τη συμμετοχή της Ιορδανίας, ενός σημαντικού παίκτη στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο οποίος είναι και δυνητικός καταναλωτής φυσικού αερίου. Ερχεται και η Ιορδανία πλέον να συμβάλει στη προσπάθεια μας για να δημιουργήσουμε εκείνες τις συμμαχίες είτε σε διμερή, τριμερή ή και πολυμερή σχήματα για να επέλθει ένας συντονισμός των χωρών της περιοχής μας για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον κοινό μας στόχο που είναι η ειρήνευση και η σταθεροποίηση στη περιοχή».
 
Ο Υπουργός επανέλαβε ότι «πρώτη φορά γίνεται  τριμερής συνάντηση με τη συμμετοχή της Ιορδανίας και αύριο είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλους μας».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον η κυβέρνηση πιστεύει ότι η Ιορδανία είναι ένας δυνατός παίκτης όσον αφορά το φυσικό αέριο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως «γνωρίζουμε ότι στην Ιορδανία υπήρχαν κάποια προβλήματα ενεργειακής ασφάλειας όταν διακόπηκε η τροφοδοσία φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και  η χώρα αναγκάστηκε και είχε δημιουργήσει σταθμό υγροποίησης φυσικού αερίου. Η Ιορδανία είναι ένας δυνητικός καταναλωτής φυσικού αερίου». Πρόσθεσε πως είχε συζητήσει το θέμα στο Αμμάν πριν από δυόμιση περίπου χρόνια όταν επισκέφθηκε τη χώρα.
 
Πρόσθεσε πως «υπάρχουν τα ερωτηματικά ως προς τον τρόπο διοχέτευσης του φυσικού αερίου στην Ιορδανία, ωστόσο όλα αυτά και πολλά άλλα θα συζητηθούν σε διμερές και σε τριμερές επίπεδο αύριο».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Υπουργός απάντησε πως «αφού ολοκληρωθεί η γεώτρηση στο οικόπεδο Καλυψώ, θα προχωρήσει αμέσως η γεώτρηση στο στόχο 3. Από κει και πέρα ουσιαστικά θα συνεχίσουμε με το ενεργειακό μας πρόγραμμα που για μας είναι πολύ σημαντικό».

Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.