Νομική νίκη για το Ακιουγιού πέτυχε η τουρκική Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών

Η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στα κατεχόμενα σε γραπτή της δήλωση αναφέρει πως η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στην Τουρκία πέτυχε μια νομική νίκη που έχει σημαντικό όφελος και είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού.

Υπενθυμίζοντας πως η υπόθεση που καταχωρήθηκε από την Πλατφόρμα στην Τουρκία στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 στο 7ο Διοικητικό Δικαστήριο στην `Αγκυρα σε σχέση με την προέγκριση της άδειας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιουγιου απορρίφθηκε από το δικαστήριο που ανέφερε πως η προέγκριση δεν μπορεί να οδηγηθεί στο δικαστήριο, η Πλατφόρμα στη κατεχόμενα σημειώνει πως το θέμα στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο στην Άγκυρα.

Προστίθεται πως το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο στην Άγκυρα ακύρωσε την απόφαση του 7ου Διοικητικού Δικαστηρίου στην και πως αυτό είναι σημαντικό σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της οικοδόμησης του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακιουγιου.
Η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στα κατεχόμενα αναφέρει πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ του αντιπυρηνικού κινήματος και θα δώσει την ευκαιρία για καταχώρηση υποθέσεων για ακύρωση της προέγκρισης όχι μόνο για πυρηνικά εργοστάσια αλλά και για θερμικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Προσθέτει πως ο αγώνας θα συνεχιστεί προς υποστήριξη του αγώνα και στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πλατφόρμας στα κατεχόμενα Ντογάν Σαχίρ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκονται αλληλέγγυοι με την Πλατφόρμα στην Τουρκία αλλά και με τους ακτιβιστές και τις ομάδες που ασχολούνται με το θέμα αυτό στην Κυπριακή Δημοκρατία και πως δεν επιθυμούν την οικοδόμηση του εργοστασίου στο Ακιουγιου, λόγω της αρνητικής επίδρασής του στο περιβάλλον.
Ανέφερε πως οι εργασίες στο Ακιουγιου ξεκίνησαν παράνομα, σημειώνοντας παράλληλα πως τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας φαίνεται να ξεπερνιούνται και γίνονται προσπάθειες για επίσπευση της διαδικασίας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιουγιου, και πως η απόφαση του Περιφερειακού Διοικητικού Δικαστηρίου στην Άγκυρα δίνει ελπίδα για τον αγώνα τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Σεπτεμβρίου
Υπερασπίζεται τα οικονομικά μέτρα η Λιζ Τρας ενώ εντείνεται η κριτική
11:36
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο καιρού 29/09/22
11:14
Σύνοδος ΕUMED-9: Ο ΠτΔ θα αναφερθεί στις απειλές που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Μεσογείου
11:11
Διεθνές Συνέδριο: «Το Κίτιο και οι Φοίνικες στην Μεσόγειο Θάλασσα»
10:44
Μητσοτάκης: "Τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα" , "...όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται"
10:41
Το... δίλημμα των χορηγών
10:26
Στις 9 Οκτωβρίου η κλήρωση των ομίλων του EURO 2024
10:22
Αρχίζει σήμερα το Πρωτάθλημα Futsal
10:20
Έκκληση ΚΕΒΕ προς κυβέρνηση για ζήτημα σχεδίου επιδότησης αεροπορικών εισιτηρίων
10:02
Κόλιν Στιούαρτ: Ξεθωριάζει η επιλογή μιας αμοιβαία συμφωνημένης διευθέτησης του Κυπριακού
09:53
Σε εξέλιξη διαβουλεύσεις ΟΑΥ με ιδιωτικά νοσηλευτήρια για λειτουργία δεύτερου Τμήματος Πρώτων Βοηθειών στις επαρχίες
09:18
ΗΠΑ: Ο κυκλώνας Ίαν πλήττει τη Φλόριντα με καταστροφική μανία
09:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand