Νομική νίκη για το Ακιουγιού πέτυχε η τουρκική Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών

Η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στα κατεχόμενα σε γραπτή της δήλωση αναφέρει πως η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στην Τουρκία πέτυχε μια νομική νίκη που έχει σημαντικό όφελος και είναι προς το συμφέρον του κυπριακού λαού.

Υπενθυμίζοντας πως η υπόθεση που καταχωρήθηκε από την Πλατφόρμα στην Τουρκία στις 7 Σεπτεμβρίου 2016 στο 7ο Διοικητικό Δικαστήριο στην `Αγκυρα σε σχέση με την προέγκριση της άδειας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιουγιου απορρίφθηκε από το δικαστήριο που ανέφερε πως η προέγκριση δεν μπορεί να οδηγηθεί στο δικαστήριο, η Πλατφόρμα στη κατεχόμενα σημειώνει πως το θέμα στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο στην Άγκυρα.

Προστίθεται πως το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο στην Άγκυρα ακύρωσε την απόφαση του 7ου Διοικητικού Δικαστηρίου στην και πως αυτό είναι σημαντικό σε ό,τι αφορά τον τερματισμό της οικοδόμησης του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακιουγιου.
Η Πλατφόρμα κατά των Πυρηνικών στα κατεχόμενα αναφέρει πως η απόφαση του δικαστηρίου είναι υπέρ του αντιπυρηνικού κινήματος και θα δώσει την ευκαιρία για καταχώρηση υποθέσεων για ακύρωση της προέγκρισης όχι μόνο για πυρηνικά εργοστάσια αλλά και για θερμικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια.

Προσθέτει πως ο αγώνας θα συνεχιστεί προς υποστήριξη του αγώνα και στην Τουρκία. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πλατφόρμας στα κατεχόμενα Ντογάν Σαχίρ δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως βρίσκονται αλληλέγγυοι με την Πλατφόρμα στην Τουρκία αλλά και με τους ακτιβιστές και τις ομάδες που ασχολούνται με το θέμα αυτό στην Κυπριακή Δημοκρατία και πως δεν επιθυμούν την οικοδόμηση του εργοστασίου στο Ακιουγιου, λόγω της αρνητικής επίδρασής του στο περιβάλλον.
Ανέφερε πως οι εργασίες στο Ακιουγιου ξεκίνησαν παράνομα, σημειώνοντας παράλληλα πως τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας φαίνεται να ξεπερνιούνται και γίνονται προσπάθειες για επίσπευση της διαδικασίας για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακιουγιου, και πως η απόφαση του Περιφερειακού Διοικητικού Δικαστηρίου στην Άγκυρα δίνει ελπίδα για τον αγώνα τους.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταιες Ειδησεις

26 Φεβρουαρίου
Ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 16 Μαρτίου ο κατηγορούμενος για το διπλό φονικό στους Εργάτες
12:18
Νιγηρία: Απήγαγαν πάνω από 300 κορίτσια από σχολείο
12:00
Ακρωτηριασμό τριών δαχτύλων υπέστη 21χρονος από έκρηξη, υποβλήθηκε σε νέα χειρουργική επέμβαση
11:42
Ως τις 30 Απριλίου στην Κρατική Πινακοθήκη η έκθεση «ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
11:26
Eurostat: στο 46,6% του ΑΕΠ της ΕΕ στο 40% του ΑΕΠ της Κύπρου οι συνολικές κρατικές δαπάνες το 2019
11:13
Μισέλ προς Στόλντερμπεργκ: Σημαντικός ο ρόλος του ΝΑΤΟ για αποκατάσταση των δεσμών ΕΕ -ΗΠΑ
10:46
Μ.Υ: Βροχές, τοπικές καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας αναμένονται από τη Δευτέρα
10:32
Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού
10:22
ΗΠΑ-Σ. Αραβία: Σε θετικό κλίμα η πρώτη επικοινωνία Μπάιντεν με τον βασιλιά Σαλμάν
10:06
Λεμεσός:Απόπειρα απαγωγής τεσσάρων παιδιών διερευνά η αστυνομία
09:55
Β.Σιλβέστρος: Μεγάλες συρροές κρουσμάτων τόσο στη Λεμεσό, όσο και στη Λευκωσία
09:35
Υπουργός Υγείας:Η κατάσταση όσον αφορά την επιδημιολογική εικόνα της Κύπρου είναι οριακή
09:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand