Μακρόν σε Νετανιάχου: Αναγκαία η τήρηση της συμφωνίας για τα πυρηνικά του Ιράν

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν υπενθύμισε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, "την ανάγκη σεβασμού από όλες τις πλευρές" της συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Αναφερόμενη στη συνομιλία αυτή νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο Νετανιάχου ζήτησε μετ` επιτάσεως από τον Εμανουέλ Μακρόν την "αναθεώρηση" αυτής της συμφωνίας, έπειτα και από το τελεσίγραφο που έθεσε προς αυτήν την κατεύθυνση προς τους Ευρωπαίους ο Ντόναλντ Τραμπ.
"Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη σημασία της διαφύλαξης της ιρανικής πυρηνικής συμφωνίας και τον αναγκαίο σεβασμό από όλες τις πλευρές των δεσμεύσεών τους στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής", ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία προσθέτοντας ότι οι δύο άνδρες "συζήτησαν επίσης την ανάγκη να εργασθούν για το βαλλιστικό πρόγραμμα και για τις περιφερειακές δραστηριότητες του Ιράν, όπως έχει προτείνει η Γαλλία από τον Σεπτέμβριο 2017".
Η άρνηση της Γαλλίας να συζητήσει τις προτάσεις για την αναθεώρηση της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν συμπίπτει με την απόρριψη σήμερα εκ μέρους της Τεχεράνης οποιασδήποτε τροποποίησης της συμφωνίας. Είχε προηγηθεί το τελεσίγραφο που έθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος απαιτεί αυστηροποίηση των όρων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας εντός 120 ημερών.
 Απαιτώντας μία "συμφωνία" με τους Ευρωπαίους για τη διόρθωση των "τρομακτικών κενών" του κειμένου, οι ΗΠΑ απειλούν με την επανεπιβολή των κυρώσεων που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και θα αποσυρθούν "αμέσως" από τη συμφωνία του 2015, προειδοποίησε ο Τραμπ, εάν δεν γίνουν τροποποιήσεις. "
Οι δηλώσεις του Τραμπ πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπ` όψιν", δήλωσε στον Εμανουέλ Μακρόν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, τονίζοντας "θα ήταν σώφρον για οποιονδήποτε επιθυμεί τη διατήρηση της πυρηνικής συμφωνίας να αναθεωρήσει" αυτό το κείμενο, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου.
 Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε επίσης στον πρόεδρο της Γαλλίας ότι ο ελεύθερος κόσμος οφείλει "να καταδικάσει αυστηρά τα πέντε εγκλήματα του ιρανικού καθεστώτος", απαριθμώντας "τις προσπάθειές του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους, την υποστήριξη της τρομοκρατίας, την επιθετικότητα στην περιοχή και τη βάναυση καταστολή των Ιρανών πολιτών".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε από την Πέμπτη προς τον Ντόναλντ Τραμπ τη σημασία "της τήρησης της πυρηνικής συμφωνίας εκ μέρους του συνόλου εκείνων που την υπέγραψαν". Σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία τόνισε ότι εκτός του θέματος της πυρηνικής συμφωνίας, οι κ.κ. Μακρόν και Νετανιάχου αναφέρθηκαν επίσης στο θέμα της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ Ισραηλινών και παλαιστινίων σε συνέχεια των συνομιλιών τους στις 10 Δεκεμβρίου".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:08

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.