Tις τουρκικές παραβιάζεις που δέχεται η ΚΔ στην ΑΟΖ της κατήγγειλε ο ΠτΔ στη Σύνοδο ΕΕ

Τις τουρκικές παραβιάσεις που δέχεται η Κυπριακή Δημοκρατία στην ενάσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, κατήγγειλε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις μετά το τέλος της συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ότι είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους εταίρους του για τις ανακαλύψεις στην περιοχή που αποτελούν μια παρά πολύ σημαντική εξέλιξη, και που με τον αγωγό Eastmed, μπορούν να αποτελέσουν πηγή ασφάλειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εξέφρασε ικανοποίηση για την κατανόηση που συνάντησε σε ό,τι αφορά την ύπαρξη και την ενίσχυση μιας καλύτερης Ευρώπης, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι αυτό παρεμποδίζεται από τη συνέχιση ενός ευρωπαϊκού προβλήματος που παραμένει εδώ και 44 χρόνια άλυτο.
Αυτό που παραμένει κοινός στόχος, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είναι η εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης του Κυπριακού στη βάση των ευρωπαϊκών αρχών και του ευρωπαϊκού κεκτημένο, ώστε δημιουργώντας μια πραγματικά ανεξάρτητη χώρα, πέρα και μακριά από εγγυήσεις, επεμβατικά δικαιώματα ή στρατούς κατοχής να μπορούν όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, να απολαμβάνουν τα αγαθά της Ευρώπης.

Τοποθέτηση Τσίπρα για Κυπριακό


Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι στη σύνοδο τόνισε τη σημασία μιάς δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού, αλλά και την ανάγκη το Αιγαίο να καταστεί θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας.
Άλλωστε, επισήμανε, ολοένα και περισσότερο η ευρωπαϊκή ασφάλεια βασίζεται στο Αιγαίο. Γι’ αυτό, είπε ο κύριος Τσίπρας, χρειάζεται να είναι μια περιοχή ειρήνης και συνεργασίας, όπου το διεθνές δίκαιο να γίνεται σεβαστό από όλους τους γείτονές μας.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand