Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΟΠΑΠ – Γενικού Ελεγκτή

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το Γενικό Ελεγκτή και το Γενικό Εισαγγελέα έδωσε η ΟΠΑΠ, μετά την αντίδρασή τους στην καταγγελία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Κεντρικής Τράπεζας για παραβιάσεις νομοθεσιών που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για πιθανή υποκλοπή επικοινωνίας.

Απαντώντας στους δύο αξιωματούχους, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι πάντοτε πληρούσε και πληροί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς το κράτος.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέρει ότι σέβεται και τιμά όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Προσθέτει ότι δεν έχει εκβιάσει ή και απειλήσει, σε καμμιά περίπτωση, οποιοδήποτε ανεξάρτητο θεσμό, ούτε και έχει ποτέ επέμβει στην όποια διαδικασία ενώπιόν του.
Είναι υποχρεωμένη, αναφέρει, σεβόμενη την μακρόχρονη ιστορία και προσφορά της, να προστατεύσει το όνομα και την υπόληψή της.
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή άλλο αδίκημα.
Προσθέτει ότι έχει τηρήσει με ευλάβεια τις πρόνοιες της Διακρατικής Συμφωνίας και η δημοσιογραφική της διάσκεψη δεν αφορούσε κανένα εκβιασμό ή εκφοβισμό σε σχέση με την Ελεγκτική Υπηρεσία, παρά μόνο την ανάγκη να αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

Νωρίτερα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε αναφέρει ότι δεν έγινε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, καμμιά παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ή του τραπεζικού απορρήτου, ούτε υποκλοπή ή μετάδοση ιδιωτικών επικοινωνιών της εταιρείας ή οποιουδήποτε προσώπου.
Σημείωνε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, θα συνεχίσει το έργο της και δεν εκφοβίζεται από τέτοιες ενέργειες.
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επαναλάμβανε ότι πέραν των ενδεχόμενων αδικημάτων σε βάρος της Δημοκρατίας, έχει διαφανεί ότι η εφαρμογή της διακρατικής συμφωνίας γινόταν με τρόπο, ώστε η ΟΠΑΠ να καρπωθεί δεκάδες εκατομμύρια από τα χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να είχε αποδώσει στη Δημοκρατία.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, εξάλλου ανέφερε, ότι οποιαδήποτε υπονοούμενα περί μη πλήρους και αντικειμενικής διερεύνησης καταγγελιών απορρίπτονται ως απαράδεκτα και προσβάλλουν αρχές και θεσμούς, οι οποίοι πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι μακράν από πιέσεις και εκφοβισμούς να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

05 Οκτωβρίου
Απορρίπτουν οι δεσμοφύλακες την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όμως αναστέλλουν την απεργία
22:02
Foreign Office: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου
21:49
Τίτλοι Ειδήσεων - Τετάρτη 5 Οκτωβρίου
21:46
Με διάταγμα Πούτιν υπό ρωσική «ομοσπονδιακή ιδιοκτησία» ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
21:31
Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα έτοιμη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαχικά της δικαιώματα (Βίντεο)
21:15
Αβέρωφ Νεοφύτου, Αντρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης απόψε στις δέκα στο ΡΙΚ1
21:00
OPEC+: Μείωση της ημερήσιας παραγωγής κατά 2 εκατ. βαρέλια – Την ανιούσα έλαβαν οι τιμές του πετρελαίου
20:47
Ο Πούτιν έκανε τον Καντίροφ υποστράτηγο – Φήμες ότι τον προορίζει για υπουργό Άμυνας
20:26
Πρόεδρος Κομισιόν: Μόνο μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση μπορεί να μειώσει το ενεργειακό κόστος
20:05
Τρόποι εμβάθυνσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας στη συνάντηση ΥΠΑΜ Κύπρου - Αυστρίας (Βίντεο)
19:40
Τα εθνικά θέματα της Κύπρου καθώς και τις τουρκικές προκλήσεις θα εγείρει ο ΠτΔ σε δύο σημαντικές ευρωπαϊκές συνόδους στην Πράγα
19:20
Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει η Λευκωσία για τις δηλώσεις στα κατεχόμενα γιά Αμμόχωστο και Ουνφικυπ. Θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα (Βίντεο)
19:07
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand