Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΟΠΑΠ – Γενικού Ελεγκτή

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το Γενικό Ελεγκτή και το Γενικό Εισαγγελέα έδωσε η ΟΠΑΠ, μετά την αντίδρασή τους στην καταγγελία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Κεντρικής Τράπεζας για παραβιάσεις νομοθεσιών που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για πιθανή υποκλοπή επικοινωνίας.

Απαντώντας στους δύο αξιωματούχους, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι πάντοτε πληρούσε και πληροί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς το κράτος.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέρει ότι σέβεται και τιμά όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Προσθέτει ότι δεν έχει εκβιάσει ή και απειλήσει, σε καμμιά περίπτωση, οποιοδήποτε ανεξάρτητο θεσμό, ούτε και έχει ποτέ επέμβει στην όποια διαδικασία ενώπιόν του.
Είναι υποχρεωμένη, αναφέρει, σεβόμενη την μακρόχρονη ιστορία και προσφορά της, να προστατεύσει το όνομα και την υπόληψή της.
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή άλλο αδίκημα.
Προσθέτει ότι έχει τηρήσει με ευλάβεια τις πρόνοιες της Διακρατικής Συμφωνίας και η δημοσιογραφική της διάσκεψη δεν αφορούσε κανένα εκβιασμό ή εκφοβισμό σε σχέση με την Ελεγκτική Υπηρεσία, παρά μόνο την ανάγκη να αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

Νωρίτερα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε αναφέρει ότι δεν έγινε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, καμμιά παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ή του τραπεζικού απορρήτου, ούτε υποκλοπή ή μετάδοση ιδιωτικών επικοινωνιών της εταιρείας ή οποιουδήποτε προσώπου.
Σημείωνε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, θα συνεχίσει το έργο της και δεν εκφοβίζεται από τέτοιες ενέργειες.
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επαναλάμβανε ότι πέραν των ενδεχόμενων αδικημάτων σε βάρος της Δημοκρατίας, έχει διαφανεί ότι η εφαρμογή της διακρατικής συμφωνίας γινόταν με τρόπο, ώστε η ΟΠΑΠ να καρπωθεί δεκάδες εκατομμύρια από τα χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να είχε αποδώσει στη Δημοκρατία.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, εξάλλου ανέφερε, ότι οποιαδήποτε υπονοούμενα περί μη πλήρους και αντικειμενικής διερεύνησης καταγγελιών απορρίπτονται ως απαράδεκτα και προσβάλλουν αρχές και θεσμούς, οι οποίοι πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι μακράν από πιέσεις και εκφοβισμούς να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

20 Ιανουαρίου
Ισραήλ: 72.120 κρούσματα του νέου κορονοϊού –ρεκόρ για δεύτερη συναπτή ημέρα
06:20
19 Ιανουαρίου
Κλειστοί δρόμοι λόγω χειμερινών συνθηκών
21:27
Μάλτα: Αστυνομική έρευνα στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Μουσκάτ
20:58
2,226 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη, κανένας θάνατος
20:09
Η Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
20:02
To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασουλίδη
18:58
Covid: Χωρίς τεστ θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
18:55
Επιστροφή στις ζημιές για το ΧΑΚ την Τετάρτη
18:24
Ερντογάν: Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας
17:48
Μακρόν: H ευρωπαϊκή κυριαρχία, η μεταρρύθμιση του χώρου Σένγκεν, η άμυνα και ασφάλεια, μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της γαλλικής προεδρίας
17:40
Μητσοτάκης: Η υπογραφή της συμφωνίας με τη Γαλλία σημαντικό βήμα για να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας
16:54
Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας
15:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand