Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΟΠΑΠ – Γενικού Ελεγκτή

Συνέχεια στην αντιπαράθεση με το Γενικό Ελεγκτή και το Γενικό Εισαγγελέα έδωσε η ΟΠΑΠ, μετά την αντίδρασή τους στην καταγγελία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και της Κεντρικής Τράπεζας για παραβιάσεις νομοθεσιών που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων και για πιθανή υποκλοπή επικοινωνίας.

Απαντώντας στους δύο αξιωματούχους, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι πάντοτε πληρούσε και πληροί όλες τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς το κράτος.

Σε σχέση με την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, αναφέρει ότι σέβεται και τιμά όλους τους ανεξάρτητους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Προσθέτει ότι δεν έχει εκβιάσει ή και απειλήσει, σε καμμιά περίπτωση, οποιοδήποτε ανεξάρτητο θεσμό, ούτε και έχει ποτέ επέμβει στην όποια διαδικασία ενώπιόν του.
Είναι υποχρεωμένη, αναφέρει, σεβόμενη την μακρόχρονη ιστορία και προσφορά της, να προστατεύσει το όνομα και την υπόληψή της.
Σε ό,τι αφορά την ανακοίνωση του Γενικού Ελεγκτή, η ΟΠΑΠ αναφέρει ότι δεν έχει διαπράξει κανένα ποινικό ή άλλο αδίκημα.
Προσθέτει ότι έχει τηρήσει με ευλάβεια τις πρόνοιες της Διακρατικής Συμφωνίας και η δημοσιογραφική της διάσκεψη δεν αφορούσε κανένα εκβιασμό ή εκφοβισμό σε σχέση με την Ελεγκτική Υπηρεσία, παρά μόνο την ανάγκη να αποκαταστήσει την πραγματικότητα.

Νωρίτερα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης είχε αναφέρει ότι δεν έγινε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, καμμιά παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ή του τραπεζικού απορρήτου, ούτε υποκλοπή ή μετάδοση ιδιωτικών επικοινωνιών της εταιρείας ή οποιουδήποτε προσώπου.
Σημείωνε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία, θα συνεχίσει το έργο της και δεν εκφοβίζεται από τέτοιες ενέργειες.
Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης επαναλάμβανε ότι πέραν των ενδεχόμενων αδικημάτων σε βάρος της Δημοκρατίας, έχει διαφανεί ότι η εφαρμογή της διακρατικής συμφωνίας γινόταν με τρόπο, ώστε η ΟΠΑΠ να καρπωθεί δεκάδες εκατομμύρια από τα χρήματα που κανονικά θα έπρεπε να είχε αποδώσει στη Δημοκρατία.
Ο Γενικός Εισαγγελέας, εξάλλου ανέφερε, ότι οποιαδήποτε υπονοούμενα περί μη πλήρους και αντικειμενικής διερεύνησης καταγγελιών απορρίπτονται ως απαράδεκτα και προσβάλλουν αρχές και θεσμούς, οι οποίοι πρέπει να αφεθούν απερίσπαστοι μακράν από πιέσεις και εκφοβισμούς να επιτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Πηγή: ΡΙΚ Ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.