Από την Κύπρο πέρασε το φορτωμένο με εκρηκτικά πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ- Στην κατάσχεση του προχώρησαν οι ελληνικές αρχές

Απο την Κύπρο πέρασε το φορτωμένο με εκρηκτικά πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, στην κατάσχεση του οποίου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.

Η Γενική Διευθύντρια της Αρχής Λιμένων Ανθή Κληρίδου, δήλωσε στην εκπομπή "ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ", ότι στις 3 Δεκεμβρίου ζητήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, να επιτρέψει ελλημενισμό του πλοίου, αφού ναυτικός του σκάφους παρουσίασε καρδιακό πρόβλημα.Η κυρία Κληρίδου, είπε ότι οι αρχές, εντόπισαν εξ αρχής ότι το πλοίο μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικων και ότι υπήρχε απογορευτικό για τον ελλημενισμό του.
Υπήρξε είπε, επικοινωνία με τις αρμόδιες ευρωπαικές αρχές, και το τμήμα εμπορικής ναυτιλίας έδωσε το πράσινο φως για  ελλημενισμό του πλοίου στο αγκυροβόλιο Λαρνακας για ανθρωπιστικούς λόγους. Το πλοίο αναχώρησε την επομένη και στις 6 Δεκεμβρίου επέστρεψε και παρέλαβε τον ναυτικό από το αγκυροβόλιο Λεμεσού.
Η κυρία Κληρίδου διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες αρχές ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.
Εξήγησε επίσης ότι στα αγκυροβόλια υπάρχουν ειδικές ζώνες για πλοία τα οποία μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία.
Οι λιμενικές αρχές της Ελλάδας προχώρησαν στην κατάσχεση του πλοίου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ το οποίο μετέφερε εκρηκτικές υλες από την Τουρκία στη Λιβύη και εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου της Κρήτης.
Τα εμπορευματοκιβώτια περιείχαν πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ, ουσίες τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών.
Το οκταμελές πλήρωμα του πλοίου υπό σημαία Τανζανίας, συνελήφθη, ενώ ερευνώνται τα δρομολόγια που ακολούθησε στο προηγούμενο διάστημα.

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη/Ρολάνδος Σκέττος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:10

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
07:00
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Πλήρως προσηλωμένο στη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού παραμένει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
05:49
Νέες κυρώσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά Ιράν
05:40
Το Κατάρ επανεξετάζει τον ρόλο του ως μεσολαβητή μεταξύ Ισραήλ - Χαμάς
05:33
Επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ
05:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.