Από την Κύπρο πέρασε το φορτωμένο με εκρηκτικά ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ

Απο την Κύπρο πέρασε το φορτωμένο με εκρηκτικά πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, στην κατάσχεση του οποίου προχώρησαν οι ελληνικές αρχές.

Η Γενική Διευθύντρια της Αρχής Λιμένων Ανθή Κληρίδου, δήλωσε στην εκπομπή "ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ", ότι στις 3 Δεκεμβρίου ζητήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, να επιτρέψει ελλημενισμό του πλοίου, αφού ναυτικός του σκάφους παρουσίασε καρδιακό πρόβλημα.Η κυρία Κληρίδου, είπε ότι οι αρχές, εντόπισαν εξ αρχής ότι το πλοίο μετέφερε 410 τόνους εκρηκτικων και ότι υπήρχε απογορευτικό για τον ελλημενισμό του.
Υπήρξε είπε, επικοινωνία με τις αρμόδιες ευρωπαικές αρχές, και το τμήμα εμπορικής ναυτιλίας έδωσε το πράσινο φως για  ελλημενισμό του πλοίου στο αγκυροβόλιο Λαρνακας για ανθρωπιστικούς λόγους. Το πλοίο αναχώρησε την επομένη και στις 6 Δεκεμβρίου επέστρεψε και παρέλαβε τον ναυτικό από το αγκυροβόλιο Λεμεσού.
Η κυρία Κληρίδου διαβεβαίωσε ότι οι αρμόδιες αρχές ακολούθησαν όλες τις νόμιμες διαδικασίες και έλαβαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος.
Εξήγησε επίσης ότι στα αγκυροβόλια υπάρχουν ειδικές ζώνες για πλοία τα οποία μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία.
Οι λιμενικές αρχές της Ελλάδας προχώρησαν στην κατάσχεση του πλοίου ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ το οποίο μετέφερε εκρηκτικές υλες από την Τουρκία στη Λιβύη και εντοπίστηκε να πλέει στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου της Κρήτης.
Τα εμπορευματοκιβώτια περιείχαν πυροκροτητές, νιτρική αμμωνία και ειδικό τζελ, ουσίες τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών.
Το οκταμελές πλήρωμα του πλοίου υπό σημαία Τανζανίας, συνελήφθη, ενώ ερευνώνται τα δρομολόγια που ακολούθησε στο προηγούμενο διάστημα.

Σύνταξη: Κατερίνα Μηλιώτη/Ρολάνδος Σκέττος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:10

Τελευταιες Ειδησεις

19 Ιανουαρίου
Κλειστοί δρόμοι λόγω χειμερινών συνθηκών
21:27
Μάλτα: Αστυνομική έρευνα στην οικία του πρώην πρωθυπουργού Μουσκάτ
20:58
2,226 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν την Τετάρτη, κανένας θάνατος
20:09
Η Άγγελα Μέρκελ απορρίπτει την πρόταση να εργαστεί στα Ηνωμένα Έθνη
20:02
To Κυπριακό και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Κασουλίδη
18:58
Covid: Χωρίς τεστ θα επιτρέπεται πλέον η είσοδος στην Ελβετία για εμβολιασμένους και νοσήσαντες
18:55
Επιστροφή στις ζημιές για το ΧΑΚ την Τετάρτη
18:24
Ερντογάν: Μεγάλες χώρες ζητούν να αγοράσουν τα αεροπλάνα μας
17:48
Μακρόν: H ευρωπαϊκή κυριαρχία, η μεταρρύθμιση του χώρου Σένγκεν, η άμυνα και ασφάλεια, μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων της γαλλικής προεδρίας
17:40
Μητσοτάκης: Η υπογραφή της συμφωνίας με τη Γαλλία σημαντικό βήμα για να τεθούν τα θεμέλια αυτού που θα μπορούσε να αποτελέσει μια ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας
16:54
Κίτρινη προειδοποίηση για εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας
15:58
Times: Ο Μπόρις Τζόνσον αρνήθηκε επί μία εβδομάδα να απομονωθεί παρά τα συμπτώματα Covid που είχε
15:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand