Ρωσία προς ΗΠΑ: Δικαίωμά μας η μετονονομασία οδού της πρεσβείας

Το ζήτημα της μετονομασίας της οδού στην οποία βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον στην μνήμη του Μπορίς Νεμτσόφ, είναι δικαίωμα των αρχών της πόλης, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Ουάσιγκτον να μετονομάσει την Wiskonsin Avenue και να της δώσει το όνομα του δολοφονηθέντος ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ προσέθεσε ότι δεν θα σχολίαζε το γεγονός αυτό, υπογραμμίζοντας μόνο ότι «αυτό αναμφισβήτητα, συνιστά δικαίωμα των αρχών της πόλης υπό το φώς του ότι η κατάσταση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας θα θέλαμε να είναι καλύτερη, για να πούμε την αλήθεια».

Την Τρίτη το δημοτικό συμβούλιο της Ουάσιγκτον στην πρώτη συνεδρίασή του το νέο έτος, ενέκρινε ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση σχετικό νομοσχέδιο για την μετονομασία της πλατείας της αμερικανικής πρωτεύουσας στην οποία βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία, σε πλατεία Μπορίς Νεμτσόφ για να τιμήσει την μνήμη του δολοφονηθέντα ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Μπορίς Νμετσόφ.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μπορίς Νεμτσόφ, ο Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά ο νεότερος, σε συνέντευξη του στην ρωσική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής» επεσήμανε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της αμερικανικής πρωτεύουσας είναι σημαντικό γεγονός.

«Με την δεύτερη απόφαση του, η οποία ήταν επίσης ομόφωνη, το δημοτικό συμβούλιο της Ουάσιγκτον επέσπευσε τη διαδικασία ώστε η μετονομασία να τεθεί σε ισχύ στις 27 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους που είναι η τρίτη επέτειος της δολοφονίας του Μπορίς Εφίμοβιτς Νεμτσόφ στην μνήμη του οποίου θα ονομασθεί η πλατεία», δήλωσε ο Καρά – Μουρζά.

Ο Βλαντίμιρ Καρα- Μουρζά δήλωσε επίσης ότι η σημερινή ρωσική κυβέρνηση εμποδίζει την διαιώνιση της μνήμης του Μπορίς Νεμτσόφ, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο οι αρχές της Μόσχας, απορρίπτουν οποιεσδήποτε εκκλήσεις, αιτήσεις και πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την διαιώνιση της μνήμης του δολοφονηθέντος πολιτικού.

Πηγή:in.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Ιουνίου
Ο Ερντογάν δήλωσε πως δεν επιθυμεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ελλάδος στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ
21:52
Τζο Μπάιντεν και Ερντογάν θα συνομιλήσουν αύριο στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη
21:04
Ο ΓΓ του ΑΛΕΛ υπογράμμισε εκ νέου τη σταθερή εναντίωση του Κόμματος στη διχοτόμηση και τη προσήλωσή του στη συμφωνημένη βάση λύσης της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας
20:27
Έφτασαν το απόγευμα στην Κύπρο τα δύο νέα μισθωμένα αεροπλάνα τύπου Air Tractor
20:11
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενεργοποίησαν τις κυρώσεις κατά της Μόσχας
19:24
Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η τριήμερη σύνοδος του ΝΑΤΟ που ξεκινά αύριο στη Μαδρίτη
18:52
ΗΠΑ: Πενήντα παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν χθες νεκροί μέσα σε αποθηκευτικό χώρο φορτηγού
18:17
Κιλιτσντάρογλου: ''Αντί ο Ταγίπ Ερντογάν να πει "δεν αναγνωρίζω τον Νίκο Αναστασιάδη", θα φάει στο ίδιο τραπέζι μαζί του"
17:59
To Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής
17:34
Δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου 2023 προανήγγειλε η Στέρτζιον
17:11
Η Επιτροπή Προσφύγων ολοκλήρωσε την συζήτηση νομοσχεδίου για την είσπραξη του τέλους 0.4% επί των αγοραπωλησιών ακινήτων και μετοχών εταιριών με ακίνητα
16:31
Μαθητές του σχολείου του κατεχόμενου Ριζοκαρπάσου ενημερώθηκαν για την ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου
15:55
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand