Ο σχολικός αθλητισμός ένας από τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο διεθνή χώρο

Ο σχολικός αθλητισμός αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της Κύπρου στο διεθνή χώρο, με μεγάλες επιτυχίες των μαθητών μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είπε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής αναφερόμενος στα δεκατρία μετάλλια που κατέκτησαν οι μαθητές μας στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Τραπεζούντας στην Τουρκία το 2016 καθώς και τα έξι μετάλλια στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Βραζιλίας το 2014.

Σε σημερινό χαιρετισμό του στη Διάσκεψη Τύπου για τον Παγκύπριο Σχολικό Αγώνα Δρόμου, υπό το σύνθημα «Τρέχω για την Υγεία μου» που θα διεξαχθεί την Τρίτη, 16 Ιανουαρίου, στην επίχωση Μόλου Λεμεσού, ο κ. Καδής ανέφερε ότι πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, η οποία υλοποιείται με τη συνεργασία του ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ και τη στήριξη των τοπικών Αρχών της πόλης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ο Υπουργός είπε ότι «στόχος της όλης προσπάθειας είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, προκειμένου να εντάξουν τη φυσική δραστηριότητα στο καθημερινό τους πρόγραμμα, υιοθετώντας έναν υγιή τρόπο ζωής», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η καινοτομία της συγκεκριμένης εκδήλωσης έγκειται στο γεγονός ότι αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις μαθητικού πληθυσμού για αγωνιστική δραστηριότητα, αφού αναμένεται ότι οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις χίλιες τριακόσιες».
Ο Παγκύπριος Σχολικός Αγώνας Δρόμου, «Τρέχω για την Υγεία μου», είναι η πρώτη μεγάλη, παγκύπρια διοργάνωση του Ετήσιου Προγραμματισμού Σχολικών Αγώνων 2017-2018, σημείωσε ο κ. Καδής, λέγοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού ως μέσου εκπαίδευσης, αγωγής και παιδείας, πραγματοποιεί σε περιφερειακό, παγκύπριο, πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο συγκεκριμένο προγραμματισμό αθλητικών δραστηριοτήτων, στις οποίες συμμετέχουν και αγωνίζονται πέραν των δεκαπέντε χιλιάδων μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.
«Η υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδιασμού αναμφίβολα συνιστά τη βάση του οικοδομήματος του αναπτυξιακού αθλητισμού της Κύπρου», πρόσθεσε.
Καταλήγοντας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ για την αγαστή συνεργασία που ανέπτυξε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, στον Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού για την αμέριστη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθειά του και συνεχάρη τις επιθεωρήτριες και συμβούλους του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για την επιμέλεια και τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Πηγή: ΓΤΠ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 13:11

Τελευταιες Ειδησεις

28 Σεπτεμβρίου
Ο κυκλώνας Ίαν πλησιάζει στη Φλόριντα
21:54
Νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας στο Αιγαίο
21:42
Ρεσιτάλ προκλήσεων και αιτημάτων από την Άγκυρα
21:33
Η Μόσχα ερευνά τις ζημιές στους αγωγούς Nord Stream ως ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας»
21:14
ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν εκ νέου στρατιωτικά την Ουκρανία
20:28
Η Σερβία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση Ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία, δηλώνει ο πρόεδρος της χώρας
20:17
Ο Ιρανός Πρόεδρος θα απευθυνθεί στο έθνος εν μέσω των διαδηλώσεων για τον θάνατο της Αμινί
19:51
Την Παρασκευή η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις διαρροές στους αγωγούς Nord Stream
19:31
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο καιρού 28/09/22
18:46
Νέα δέσμη κυρώσεων κατά της Ρωσίας πρότεινε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
18:43
Το σενάριο δολιοφθοράς το επικρατέστερο όσον αφορά τις διαρροές στους αγωγούς αερίου Nord Stream
18:13
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην περιοχή Φασουρίου στη Λεμεσό
18:03
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand